Depresiooniravi 16.05.12 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,olen alkohoolik ja hakkasin jooma ,nüüdseks olen saanud esmaabi(kuumasüst ja tilgutid)ja olen kaine .Ammust aega väldin rahvarohkeid kohti ning vaevlen tujumuutuste käes .kas oleks võmalilik midagi ette võtta kui nii pikalt olen depressioonis olnud ?Tänades

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Tulbi, et olete OK (Olen Kaine!) rajal.
Varem kasutasite Alkot pingete leevendamiseks ja sellest siis ka kaasnev sõltuvus ja sellega seotud probleemid. Aga ega pinged-probleemid kuhugi kadunud ei ole ja seetõttu vajame: a) probleemide lahendamist-muutmist ja b) enda oskusi pingetest vabanemiseks ja psüühika tugevdamise oskusi.
Inimesel on pikemad eesmärgid ja tänane päev oma toimetustega. need kaks peavad tasakaalus olema. Meie paraku oleme liigselt mineviku "kurbmeelsuses" kinni või siis "tuleviku ebakindluses-hirmudes".
Seega - olevikust rõõmu tunda ja seda "maitsestada" mineviku õpptundide ning tuleviku ootustega positiivses suunas.
Aidake ka omapoolselt mõni mees OK rajale! Teiste abistamine annab palju sisemist enesekindlust ja hingerahu.
Pikemalt vt. minu rmt. "Väljavalitu" Tervisemaja peatükkidest: loe, mõtiskle, tegutse!
Rõõmsameelset tegutsemis, mängulist elamist!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Antidepressantide vahetamine

Tere, kasutasin Mirtazapin depressanti umbes 5 kuud, sümptomid (ärevushäire, väike depressioon) kadusid nädalaga ja kõik oli hästi, kuni 5ndal kuul hakkasid sümptomid tagasi tulema. Arsti soovitusel alustasin

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Rohi peab suhteliselt ruttu toimet avaldama, ei pea eelnevalt nädalate viisi vaevlema. Mina valin arstirohu selle printsiibi järgi.
2) Mirtazapin hakkab kohe toimima (teil see nii ka oli, toime ...

Loe edasi

Süüdiv või süüdimatu?

Tere! Kriminaalmenetluses kahtluse korral kahtlustatava, süüdistatava või kohtualuse isiku vaimses tervises määratakse kohtupsühhiaatria ekspertiis. Ekspertiis on vajalik, tegemaks kindlaks, kas isik talle ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1. Kas vaimuhaigust (nt. skisofreeniat) on võimalik simuleerida ehk teeselda, nõnda et psühhiaatrid panevad ekslikult vale diagnoosi?
Ekspertiisi teeb psühhiaater, kes ei ole algaja. Kui on ambulatoorne ...

Loe edasi

Lapse veider käitumine

Laps on kolme aastane.
Viimasel ajal on hakanud iga asja peale mis talle ei meeldi näitama keelt, rusikat, lööma käega või jalaga, kiljub, karjub.
NB! Rääkida ta veel ei oska, ainult mõned ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kiitust soovib igaüks, eriti laps. Kiita ikka asja eest, ka siis kui pool - rehkendust, pool käsust-korraldusest - tehtud. Tubli...!
Käeline tegevus rahustab - voolimine (savi, plastiliin jms). ...

Loe edasi

alternatiivravi(?!)

kas võiksin, peaksin, minema Margus Pariotsa suitsetamisvastast hüpnoteraapiat saama?

kas Margus Pariots on kvalifitseeritud hüpnoterapeut?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui teil on lapsi, lapselapsi või lähedasi, siis nende nimel, nende huvides (lapsed ju tahavad, et isal, vanaisal, vana-vanaisal tervis korras ja vähihaiguse lõhna riiete küljes ei oleks ja lastele suitsuvaba ...

Loe edasi

Kõrvatropid

Tere!

Magan juba mõned aastad kõrvatroppidega, sest olen päris erga unega ja välised helid ei lase magama jääda või ajavad keset ööd üles. Kõrvatroppidest on sel juhul olnud palju abi, aga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Inimelu on laineline, laineline on ka öö ja päeva rütm, une ja ärkvelolek. See lainetus on nagu kaksainsus e tervik - muudad ühte, sellega mõjutad ka teist.
Seega muutusteks võimalusi palju.
Loe edasi

kas on vaja psühhiaatrit?

Tere! Oli ohatis 1,5a.tagasi ravis kuuridega perearst+ igapäevane siis ravis neuroloog kuu ajalise 5x päevas + solumetroli tilguti,peale selle paremaks ei läinud jalgades laigud ja ja kaelas valu-halvemaks.Analüüse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Allegoloog veel ees. Tema annab soovitusi.
Tavegyl igal juhul tuleb kasuks. 1mg õhtul
Rahustavad harjutuse, teed - igati soovitav. vt varasemad.
Psühhiaatri külastus hetkel vajalik ...

Loe edasi

Iiveldus

Tere! Milles võib-olla probleem ja kuidas saada võitu iiveldusest mis tihti peale lõppeb oksendamisega. Ma tunnen, et see on närvidest. Rohud mida tarvitan: elontril, sertraliin, ketipinor, tisercin, haloperidol, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kes neid rohte kirjutab? See tohter peaks eelkõige aitama.
Muuta arstirohu annust, muuta dieeti, rohkem mäluda, võtta iiveldusevastast rohtu - NoSpa.
Mida perearst arvab?
Psühhoregulatsioon ...

Loe edasi

Sundmõtted, paanika, kas OCD

Tere. Paanikahoogudega kaasnevad mul imelikud ja hirmutavad mõtted, et teen lastele julmalt haiget, või räägin välja saladuse, mis rikuks mu venna pere elu jne. Pea nämmutab paanikahoo käigus seda üksikut ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) vt varasemad ärevuse/paanika valdkonna soovitusi.
2) Las perearst kirjutab Rispolepti (tabl. on 1mg.) soovitan võtta 1/4 kuni 1/2 tabl. õhtul.
Need 1) ja 2) aitavad mureaugust välja.
Loe edasi

Viha/käitumise kontroll

Tere,

Kirjutan seoses probleemiga, mis on mind juba pikemalt aega vaevanud. Nimelt on mul suuri raskusi enda viha kontrollimisega. See tähendab, et võin minna väga väikeste asjade peale endast ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Treeningu variant on hea - seda jätka.
Korralik puhkus on hea - uni olgu piisava pikkusega.
Võta elu näitemänguliselt - selle "tüübi" roll ongi selline (elunäitemängus), et sind närvi ajada. ...

Loe edasi

Miks ma nii õudsalt söön!

Tere!
Kas haloperidooli süst paneb nii sööma? Olen 12 tundi tööl ja ei kõlba normaalseks tunnistamist! Rahaline seis on hea, sest on odav korter ja talu! Talust sain kolmandiku, kuigi Elasin seal ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mitmed arstirohud parandavad ja reguleerivad põhitoime kõrval ka söömist e. energeetikat, et organism oma haigusest (mille pärast see ravim määratud) paremini jagu saab. Seega see on hea. Aga süüa saab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: