Tundlikkus helidele 01.01.11 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!
Mulle on viimasel ajal saanud tõeliseks probleemiks teiste inimestega koos elamine/olemine. Kodus telerit vaadates palun ma tihti, et heli keerataks vaiksemaks. Teised vaatavad mulle imestunult otsa ja ütlevad, et see on praegugi vaikne. Samuti häirib mind see, kui keegi nt. jalga kiigutab (ja seejuures tekib väike riiete hõõrdumise heli) või kui teler mängib ja keegi kuulab sülearvutist vaikselt muusikat. Viimasel juhul mu keskendumine ja enesevalitsus kaob, ma ei suuda olla, kui mitu heli käib korraga (isegi kui mina neid ei tarbi, sh. teler ja raadio koos). Kui keegi mängib telefoniga ja seejuures nupud nagisevad, häirib ka see mind tugevalt. Millest see võib olla tingitud? Mida peaksin tegema/on see mööduv?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kerge üleväsimus. Puhkust korrigeerida, une arvelt ei tohi võtta. Päeval jalutuskäigud või muu kehaine aktiivsus. Minu Palve-Meditatsioon õpetab pingeist vabanema, teeb närvisüsteemi tugevamaks. Rahustavad teed, soe dušš on hea. Teistele öelda oma soovi - vaikust ja eks nad siis mõistavad ja on vaiksemalt.
Vaikus on võrratu, mullegi see mürarikka päeva järgselt suuresti meeldib. Tarkusetera ka ütleb, et vaikus on hingerahu.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Peenise tundlikkus kadunud

Tere,
Pooleaastase Paroxetine'i kuuri ajal tekkis libiido langus, kadus ka peenise tundlikkus. Seemnepurskeni jõuda ei olnud võimalik. Peale ravi lõppu taastus võime lõpetada, aga huvi seksi vastu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Probleem ongi mitmekihiline.
Depressiooniravi käigus muutuvad nii potents kui ka tundlikkus. AD ravi lõpetades peab hea seisund taastuma.
Cialis on ca 90% potentsi regulaator, tundehellust ...

Loe edasi

Peenise tundlikkus kadunud

Jaanuari lõpus alustasin 6-kuust Paroxetine'i kuuri unetuse vastu. Paar kuud hiljem kirjutati lisaks Levomepromazine.
Paar nädalat peale paroksetiini võtmise alustamist kadus peenise tundlikkus. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt varasem vastus.
Head tegutsemist!
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Peenise tundlikkus kadunud

Jaanuari lõpus alustasin 6-kuust Paroxetine'i kuuri unetuse vastu. Paar kuud hiljem kirjutati lisaks Levomepromazine.
Paar nädalat peale paroksetiini võtmise alustamist kadus peenise tundlikkus. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Taastumine võtab veidi aega. Nahatundlikkus taastub.
Terved eluviisid, korralik puhkus, mõnusad veeprotseduurid.
Minu Palve: ringutus-sirutus ja siis painutus-lõõgastus. vt Enneti Palve - ...

Loe edasi

Helide tundlikkus

Tere, mul on selline mure, et kolisime ühest kohast teise just müra pärast ja tuleb välja, et siin elab ka teisel korrusel laps, kes jookseb pidevalt ja müdistab ringi. Mind häirib see nii hullult, et ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vatitupsud kõrva,
KÕIK rahustavad võtted (kehalised, vaimsed, hingelised, joogid jne - vt varasemad) tulevad kasuks (teil ju rahustav tee programmiline).
Omapoolne meeldiv fooni-muusika - ...

Loe edasi

Vägivaldsed mõtted

Tere. Minu probleem seisneb selles, et öösiti näen ma aeg-ajalt luupainajaid, mis mõjutavad tervet järgnevat päeva ning seda kahjuks negatiivses suunas. Näiteks, kui mul on vaja midagi vajalikku teha, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vastuvõtule, psühhiaatri vastuvõtule.
Tervisemaja soovitusi raamatust "Väljavalitu" võib kohe rakendada.
Tegudele!
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Ülitundlikus helidele

Tere Dr. Ennet.Kas on loogiline ,et tugevast depressioonist võib tekkida ülitundlikus helidele ,ei talu kui keegi väga tugeva häälega räägib siis on niisugune tunne ,et pea läheb lõhki ei talu veel uste ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Stressi seisundis on selline närvide ülitundlikkus ( ka kuulmise valdkonnas) suhteliselt sageli esinev. Prosper Meniere sündroom on sisekõrva probleemist tingitud ( aegajalt iiveldus-oksendamine, kohinaid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: