Abilify 26.11.09 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Tohter kirjutas mulle Abilify. Lugesin kõrvalnähtude kohta, et infarkt, insult, surm. Kas see on mingi must huumor või on see ravim mõeldud krooniliste skisofreenikute kõrvaldamiseks?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Aripiprazolum (Abilify) on neuroleptikum ja Põhitoime valkonnast v. hea rohi. Kõrvaltoimetega on lugu selline, et neid kommenteerib konkreetsel juhul raviarst (juhul kui midagi konkreetsele isikule olulist on). Ise neid lugedes võib inimene valesid järeldusi teha. Sinna infolehele on toodud neid juhuseid, kus mitmete tuhandete tableti tarvitajate puhul võib vahetevahel üks või siis teine kõrvalnäht-tunnus endast märku anda. Võib, aga ei pruug!
Must huumor see ei ole. Veelkord - selgitusi (kahtluste korral) annab raviarst.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Abilify

Tere!

Võtan skisoafektiivse häire vastu Abilifyd 30 mg. Kas Eestis on saadaval Abilify Maintena? Kas seda manustatakse, kuu patsiendil on ravimite-alane paranoia? Psühhiaater põeb koroonat, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimiinfo pakub vaid tablette ja väikesed annused.
Raviskeemi muutmine ja muutmise vajadus - ikkagi raviarsti või selle asendaja kaudu.
Suurtel haiglatel on valvearstid - tööpäeviti saavad ...

Loe edasi

Ravimid koos alkoholiga

Tere!võtan juba aasta umbes selliseid ravimeid nagu Seroguel ja abilify ja tahtsin teada saada et kas alkoholi manustamine on sel juhul null või on vahest vähe lubatud

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ideaal ja soovitus on - Karskus. Karske eluviis on super ja siis ei teki vajadust ega mõtteidki, et alkoholi (ka õlu on alkohol) võtta.
Vahel ja vähe - see eeldaks, et selle vähe ja arstirohu võtmise ...

Loe edasi

Ülesöömishäire

Tere!

Kunagi kirjutasin, et olid probleemid ärevusepisoodidega. Käisin arsti juures, sain abi.
Diagnoositi segatüüpi ärevushäire depressiivsete sümptomitega ja segatüüpi obsessiiv-kompulsiivne ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Nii ärevushäired kui ka depressioonid viivad ülesöömisele.
Seega:
a) kõik nipid, mis neid (ärevus, depressioo) vähendavad ja kõrvaldavad on olulised. Arstirohi on 1/10, harjutused 9/10 vt ...

Loe edasi

Lämbumistunne südamepiirkonnas antipsühhiootikumist

Tere
Mul on nüüd selline suur jama et pärast kuuenda tableti võtmist Abilify(terve tableti võtsin) tekkis lämbumistunne. Juba üle nädala on nii olnud. Nüüd on see lämbumistunne südames. Pimedas ruumis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Minge oma psühhiaatri jutule, tema ju Abilify kirjutas. Võib-olla vaja annust muuta, võib-olla hoopiski ravimit vahetada. Arstirohte mitmeid ja on valikuvõimalusi.
Arstirohtu võttes peab enesetunne ...

Loe edasi

Kogu aeg tahan kuskile minna!!!

Ema oli minust rase ja tahtis aborti teha,kui isa seda kuulis siis kõvemaid Viljandi kangitõstjaid ja poksijaid,lõi isa emal kõik esihambad kurku minu rasedusega!Ma tahan kogu aeg kuskile minna,ma ei ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Koostöö oma psühhiaatriga - annuse täpsustamine on üheks lahendiks.
2) Mineviku muret ei saa ja ei tohi endaga kaasas kanda (vt. kümmekond viimast).
3) Põhirõhk praegustele tegemistele ...

Loe edasi

Urineerimise vajadus alati, kui erutun

Tere. Mul on alati, kui erutun ( seksuaalne erutus, eksam, kohting, ka vahel, kui ostan uue rõivaeseme etc) ...kohe tekib vajadus wc-sse minna.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Veidi AD-d mis ka urineerimis-valdkonnaga seotud on (Amitriptylin) ja ka rahustab.
Üldine kehaline ja psüühiline tervislik edenemine, psühhoregulatsioon (minu PM-harjutus edendab ka vaagnaelundite ...

Loe edasi

uued rohud

Tere tahtsin küsida kas peale Abilify on nüüd ka uusi rohtusid välja tulnud hakkasin aasta aega tagasi seda võtma aga veits paremaks on läind aga mõju siiski nadi.Peas on ikka alles tühjus ja raske depresioon ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostöö psühhiaatriga. Õige annus oluline. Uuemat põlvkonda hekel ei ole.
AD võtmise/mittevõtmine otsustada ka koostöös psühhiaatriga.
tervislikud eluviisid, eelkõige korralik puhkus ja mõõdukas ...

Loe edasi

pole sisetunnetust, tagatunnestust ja mõtlemisprot

Tere
Ma arvaan et ast kui Teie teate mis need on aga kas mul on võimalik need tagasi saada. Ratsionaalne mõtlemine on olemas. Räägin tõtt. Kõik on selle sisetunnetuse puudumise taga et ma ei tea ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sisetunnetus on inimesele oluline. Seda mõjutavad kümned tegurid. Kui ühte või teist nendest tugevdame, siis see tuleb asjale kasuks.
Korralik puhkus, töö- ja puhkerežiim korda. See on vundament. ...

Loe edasi

Abilify

Küsimus seline:MUL ON PIDEV VÄSIMUS JA NÕRKUS,TUIGUTAB TIHTI ,NÜÜD KIRJUTATI MULLE VÄLJA SELLINE ROHI NAGU ABILIFY (aripiprazole)JA MA TERVED PÄEVAD MAGAN.pEAN TEDA VÕTMA HOMMIKUL KOOS XANAXIGA,KÕIGE HULLEM ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Aripiprazol on hea neuroleptikum. Kui annus veidi suur, siis unisus ja väsimus. Eelkõige võtaksin siin hommikuse Xanaxi ära.
Aga : 1) millised kaebused, 2) milline diagnoos, 3) millised annused ...

Loe edasi

ravimite koostoime

Tere,
palun kas rivotrili ja cipralexi juurde abilify`võttes on halb enesetunne tingitud uuest ravimist või selle kolme koostoimest? olen 33a naine 10 aastat ravitud depressiooni nüüd jõudsime selgusele, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mida Te peale ravimite veel teinud olete? Kõik AD olete "läbi katsetanud" ja ikkagi n-ö "lõhkise küna ees."
Ravimite osas annab nõu Teie ravitohter, mina aga soovitan harjutusi: kehalisi-,vaimseid-, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: