efexor ja ketipinor 26.06.08 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!Kas efexori ja ketipinori pikaajaline koos kasutamine võib põhjustada kaalu tõusu,eriti nö.õllekõhtu,kuigi olen sportliku eluviisiga?Ilusat suve!!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kvetiapiini sisaldavad rohud (Ketipinor, Seroquel) võivad (ei pruugi) kestval kasutamisel kehakaalu mõjutada. Asja olemus - ainevahetust ergutatakse, et organism toimekam-tugevam oleks, sellega kaasnegu ka kehalise aktiivsuse teatav muutus. Kui kõhu piirkond "õllekõhtu" meenutab, siis kõhuliste harjutusi veidi lisada oma somaatilisse aktiivsusese.
Ka depressiivsus on söögiisuga seotud.
Rohtu võtke tohtriga kokkulepitud skeemi järgi. Sportlik eluviis on teie dirigeerida.
Mis liigub, see areneb!
Head liigutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Võõrutus

Tere.Aastaid tarvitanud xanaxit ,mõned korrad tehtud ka ad.Ravi ,siiski samas punktis tagasi. Ise vähendanud kogust ,momendil 1-1,5 mg päevas. Enesetunne loomulikult halb.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimitest tulevad arvesse neuroleptikumid väikestes (parajates) annustes - Rispen, Ketipinor,...ja rahustava toimega antideptressandid - Esprital, näireks.
Apteegi vabamüügi ravimid, rahustavad ...

Loe edasi

Antidepressandid ja l-trüptofaan

Tere!

Tean et antidepressantidega ei tohi kasutada l-trüptofaani, samuti on ka tabletipurgi peal kirjas, sest see võib viia vererõhu eluohtliku piirini, kuid kuna ma olen antidepressantide ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sertralin - ära jätta ja hommikul mõnus võimlemine 10-15 min ning siis mõnus +,+/-, +/-, +/-, + dušš (soe-jahe, soojem-jahedam, kuumem-külmem - kõik mõnuga.

Nädala pärast jääb Fluanxol ära. ...

Loe edasi

ketipinor

Minul on küsimus ketipinori kohta. Mulle kirjutati seda unehäireks kuigi ma tean, et on olemas uinutid immovanhe hypnogel jne. Arst väitis nendest võib tekkida sõltuvus. Olen võtnud pool aastat uni korras ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arstirohud, ka une probleeme reguleerivad, on ajutise ja abistava tähendusega - nendega ei saa enda elu loomulikke Une-Matisid asendada. Vaja on enda elukorralduses, kehalistes tegemistes, töö- ja puhkerežiimis, ...

Loe edasi

Ketipinor 25mg

Kas Ketipinor 25mg-ga on võmalik sisse võtta surmav üledoos?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Välismaal on organiseeritud igasuguseid söömisvõistlusi ja ikka mõni lõpetab piduliku söömaaja surmaga. Ette ennustada ei saa, et kes.
On organiseeritud mitmete jookide joomisvõistlusi - surmaga ...

Loe edasi

efexor

Tere.Psühhiaater määras mulle ärevuse raviks efexor 150mg,kuna see on üsna kallis ravim siis apteeker soovitas võtta geneerikut,see oli palju odavam aga toimeaine pidi olema sama,kas nii võib toimida?Tänud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Toimeaine on sama ja seega sobib.
Peale tablettide ärge unustage tervislikke eluviise. Harjutused on väga head.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

levozin

tere!mis tüüpi ravim on levozin ja kas teda võib võtta ketipinori asemel,kasutan praegu effexor 150,1 hommikul kas ja kuidas võiks sellele lisaks võtta levozin5mg,kuna ärevus püsib ja unega on jätkuvalt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Levozin ja ketipinor on jõulised tunnetust (kognitsiooni) mõjutavad ravimid, antipsühhootikumid. Nende rohtude võtmist dirigeerib oma arst-psühhiaater.
Efexor on antidepressant. Levozini ja ketipinori ...

Loe edasi

rahusti

Tere!arst kirjutas mulle valja Ketipinor 100mg,sooviks teada kuidas see ravim mulle peaks mõjuma.Ette tänades!

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ketipinor (kvetiapiin) on hea ravim ja seda tuleb võtta täpselt raviarsti juhiseid silmas pidades. Alkoholi selle tarvitamise ajal ei soovitata, autot juhtida ettevaatlikumalt. See rohi aitab mõtlemist ...

Loe edasi

efexor

tere.kas efexor on he ravim generaliseerunud ärevuse raviks?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui raviarst määras, siis kindlasti. AD-d on ärevushäirete puhul vajalikud, ka see.
Arstirohust ainuüksi ei piisa!
vt. varasemaid soovitusi.
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet ...

Loe edasi

Efexor xr75

Arst kirjutas mulle ravimit Efexorxr75,kuna esinesid ärevushäired ja muu sellega kaasnev.Lugedes selles foorumis ka teistel esinevaid samasuguseid sümptomeid,pole sellist ravimit kellelegi veel kirjutatud.Kas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Venlafaxinum on tõhus ravim depressioonide, sundhirmude, ärevuse korral. Kasutatakse laialdaselt. Kasutusel aastaid.
Täpsem Teid puudutav info tuleb raviarstilt.
Parimate soovidega,
Jüri ...

Loe edasi

Efexor

Selline küsimus, et kas antidepressant Effexori on võimalik osta ka ilma retseptita.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ei ole.
Retsepti saab kirjutada ka perearst.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: