iiveldus 06.06.07 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Ei tea kas mu küsimus kuulub sisehaiguste või psühhiaatria teemasse. Probleem on iivelduses. Mõne nädala jooksul on mul aeg-ajalt korraks iiveldus tunne tekkind aga nüüd iiveldab juba 3 päeva. Mõnede toiduainete lõhn ajab juba iiveldama. Mul on selline tunne olnud ka eksami eel või mõnda väga halba uudist kuuldes (N: oli mul selline tunne aasta tagasi , kui mu ema suri-aga siis läks see üle). Oksendamist ega kõhulahtisust pole olnud. Ka käed värisevad natuke. Mul on väike laps ja ma ei suud köögis tallegi midagi süüa teha kuna mul hakkab juba sellest paha. Samas kui me kuskil väljas käime läheb mul see iiveldus isegi üle. Või on see mingi toitumishäire kuna olen kehv sööja paljusid asju toiduaineid pole suutnud juba aastaid süüa.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

See närvidest, sisepingest, kergest väsimusest. Seega - korralik puhkus eelkõige. Toitude osas omapoolne maitseelistus, rahulik mälumine. Eksamiteks ettevalmistamisel olgu mõistlik ajagraafik, une arvelt ei õpi. Minu harjutus edendab aju, väljutab pingeid, rahustab, parandab rühti, suurendab enesekindlust. Ja mida siis veel vaja?
Head harjutamist.
Õue ja sõprade seltsi!
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Närvid

Lähen vàga kergelt närvi inimeste peale ja igasuguste muude asjade peale. Segab koolielu ja õppimist. Mida teha?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Räägi oma murest Lapsevanemale (Isa/Ema).
2) Piisav uni. Une arvelt ei võta. Õigel ajal magama.
3) Mingi sportlik tegevus või jalutuskäigud.
4) Tee minu palveharjutust: vabastab ...

Loe edasi

Kas skisofreenia ja ärevushäire on päritavad?

Olen 30 aastane noor naisterahvas ja mul diagnoositi 2006. aastal skisofreenia. Kõik sai alguse mu isa surmast 2005. aasta sügisel. Vähemalt ma ise ja ka ema arvab seda. Mulle on öeldud, et mul ongi soodumus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Skisofreenia ala-rühmi on palju ja palju on skisofreenseid (skisofreensete tunnustega) häireid, mis ei ole skisofreenia. Seega - diagnoosi osa vajab täpsustamist.
Skisofreenia pärilikkuse küsimused ...

Loe edasi

Kõnehäire

Tervist!
Viimasel ajal ehk umbes kuu aega on olnud mul väiksemal tasemel kõnehäired. Ma ajan tihti sõnu sassi (nagunäiteks Tere, Treener - Terneer jms) ja ka lihtsalt ajan sõnades mõned tähed sassi. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Korralik uni. Puhkus taastab jõu, ka vaimujõu!
Kerged kehalised harjutused, jalutuskäigud. Terves kehas terve psüühika, enesekindel ja õige kõne.
Loe õppetükke kodus kuuldavalt - nagu näitlejad. ...

Loe edasi

Anoreksia

Tere!
Tunnen suurt mure sõbranna pärast (vanus 19), kellel kahtlustan anoreksiat. Ta sööb minu teada üks kord päevad, teeb palju jõudu, küsib minult koguaeg, et kas ta on paks ja räägib, et ta jalad ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui ta trennis käib, siis rääkida sellest probleemist tema treeneriga (nelja silma jutt) ja treener siis targal ilmel räägib talle sportliku toitumise tähtsusest, soovitab ka mõne raamatukese. See on ...

Loe edasi

Psühhoos,või...?

Tere. Lugesin aastaid kirjandust erinevate religioonide kohta ja igasugu esoteerikat, vaimustusin kordamööda nendest, lõpuks läksin bioenergeetika kursustele,kuni... ei suutnud enam selle üksteisele vastukäiva ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimid olid ja on õiged, psühhoosi ei pruukinud olla, olite end selle esoteerikaga "sõlme-kinni mõtelnud".
Kerged sportlikud harjutused ja õhtuseid Ketipinoori annuseid vaikselt vähendama hakata. ...

Loe edasi

Brain fog

Pöördun sellise murega, et umbes 5 aastat tagasi ( olin siis veel viimased 2 kuud 14a ) tarvitasin esimest korda alkoholi, järgmisel päeval ei olnud mul mingit peavalu ega ka süda polnud paha kuid ma jäin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Perearsti jutule - siit esimene abi.
Psühhiaatri jutule - saab prolbeemide olemusest parema ülevaate.
Tervislikud eluviisid: alko ei, suits ei, narkots ei. Korralik puhkus.
Mõõdukas ...

Loe edasi

Rinnus valu

Tere!
Mul on selling probleem,et ma ei tea kas nyyd mul on midagi viga vöi on see seotud mu närvidega
Mul on tegelikult natuke skolioosi ka aga mitte just nii et peaks mingeid tugevaid symptome ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Probleeme mitmel tasandil, sellest tuleneb ka olukorra parandamise mitmeid võimalusi. Need probleemid omavahel seotud.
1) südamest tingitud valud rindkeres - stenokardia. See südame enda verevarustusest ...

Loe edasi

Naistepuna kapslid

Tere! Sooviksin teada kas naistepuna kapsleid võivad alaealised tarvitada ning saada ilma mingisuguse retseptita kätte? Ning kas need üldse töötavad?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Naistepuna apteegi vabamüügis (ilma retseptita) saadaval. Võid proovida, apteeker annab konkreetset nõu, et mida ja kuidas.
Põhiline on ikkagi harjutused, korralik uni, päevane kehaine aktiivsus. ...

Loe edasi

Enesevigastamine, unehäired, raske depressioon ja bipolaarne meeleoluhäire

Tere!

Kirjutan, kuna ei taha enam jätkata! Teeksin kõik, et saada lahti lõikumisest ja söömishäirest. Aga peamine probleem on siiski enesevigastamine. Mida ma peaksin tegema, et suudaksin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1. Mirtazapiin on hea rohi, aga rohi on abivahend.
2. Vajalik on omapoolne
kehaline-, vaimne-, hingeline-, sotsiaalne- ja religioosne (väärtushinnangute-maailmavaate) muutmine ravi, ennetamise ...

Loe edasi

Unetus

Tervist!
Nimelt on mul probleem selles, et kooli ajal olen harjunud, et ma olen õhtuks täiesti läbi ja surmväsinud. Aga nüüd, vaheajal, ma ei väsi piisavalt ära, et magama jääda. Magama jäämiseks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kehaline aktiivsus hea, õhtune liigutamine ei tohi liigselt õhtusse jääda. Soovita, et ca 3 tundi enne uneaega on kõik trennid tehtud.
Ärevushäirega seonduva kohta eelnevalt rohkelt soovitusi, (vt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: