olete tore, kõike head teile! 23.04.07 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Nii tore on lugeda teie kirju ja et te abivajajatele nii ruttu vastate. Mina ise olen väga emotsionaalne inimene ja peale üleelamisi on mul alati kriis. Tahan kõiges kõiki aidata ja olen parandamatu õigluse eest võitleja. Minus tekitavad suurt hämmingut ükskõiksed inimesed. Olen lapsest saati selline "suure südamega", nagu mu vanaema ütles. Ma loodan, et rahustid väga tervist ei riku, ma tarvitan rivotrili- 0,5. Teen ka sporti, aga kui rahustit ei võta tuleb pähe ärevus ja seedimine läheb korrast ära, seda eriti peale minu "emotsionaalseid üleelamisi"
Ega ma midagi küsida tahtnudki, ma loen iga nädal teie vastuseid murekirjadele ja mõtlen, et küll te olete hea inimene! :-)
Kaunis naine, 35.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Tänan!
Ega ma siis nii ideaalne ka ei ole, olen minagi Inimene. Arenguruumi hulgi ja eks selletõttu Elu ilus ongi, et ei ole kitsas (arenguruumi mõttes). Biokleemias on RNA - ribunukleiiin(acid)hape üks v. tähtis asi. Käitumismudeliks võiks ka võtta RNA - Raskused Näitavad Arengusuunda - printsiibi. Ja seda RNA-d jätkub.
Kaunist kevad-jooksu,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

BMH ja ATH

Tere!


Olen diagnoositud ATH ja bipolaarse meeleoluhäirega esimest tüüpi. Olen olnud hoslpitaliseeritud nii depressiivse kui ka maaniakaalse episoodiga. Hetkel võtan Lamictali 200 mg ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostöö raviarsti-psühhiaatriga on väga oluline. Ravimi toime-tunnete kohta andke täpselt psühhiaatrile teada ja koos saate siis otsustada. Vajadusel ravimi annust muuta, aja jooksul see muutubki. Päevik, ...

Loe edasi

Hääled peas agressiivsed,koguaeg tunnetan nagu keegi puutuks mind,imelik hõljumis tunne!

Mure selline et ma lõin oma pea ära paar aastat tagasi ja peale seda hakkas mul väga halb.Hakkasin hääli kuulma ja tunnetama,nägema asju mis pole olemas.Ma kaotasin reaaalsustaju ja ma ei saanud aru kas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

See on orgaaniline luululine häire e. kukkumine kahjustas veidi aju, sellest siis orgaaniline kahjustus ja selle baasil tekkisid meelepttelised ja luululised elamused.
On ravimid- neuroleptikumid ...

Loe edasi

Suhelda raske

Tere!
11.04 hommikul tõustes tundsin, et midagi on valesti. Autoga sõites nagu ei osanud sõita ja tahtsin kiiresti koju tagasi saada.

Tööl käies, ei suutnud enam inimestele silma vaadata ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Murelaeval kaks masti: a) aju verevasustuse lüjoaegne(sed) häired - kas orgaaniline või fujnktsionaalne. Siin saab neuroloog olukokorda täpsustada,
b) psüühiline, ärevushäire mehhanism (ka siin ...

Loe edasi

Paranoilise rauga aitamine

Soovin aidata oma 88a. ema, kes viibib õendushaiglas ja arvatavasti läbib oma elu viimaseid nädalaid. Diagnoositud on tal kahed vähkasvajad (kuid mitte ajus). Kahel viimasel päeval on tekkinud tal paranoiale ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Orgaanilise hallutsinoosi korral on sellised kaebused, Antipsühhootikumid toimivad hästi. Rääkige raviarstiga.
Lahendid olemas.

Lugupidamisega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

14 aastane poeg on kinnine, päeval magab, öösel on arvutis sõpradega suhtlemises või on nendega väljas.

Tere. 14 aastane poeg on muutunud kinniseks, ei räägi eriti oma niiöelda era elust. Öösiti suhtleb sõpradega kas arvutis või telefonis sots. ksnalite kaudu, päeval magab. Eelmisel aastal koolis oli väga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tere
sport ja spordisõprade kaudu eluviisi suunata, muuta.
Mis tulevikuplaanid, kelleks soov saada - seda teemat arendada. Lastepsühhiaatri jutule aeg broneerida (Paldiski mnt Psühhiaatriakliinik). ...

Loe edasi

Nutmine

Koguaeg nutan aga ei tea miks

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1. Räägi oma murest emale/isale - kellega parem teineteise mõistmine.
2. Kehaline aktiivsus: jalutuskäigud, ilusa ilmaga meres/järves kümblemine.
3. Tee minu palve esimest sammu (vt Enneti ...

Loe edasi

Norspani hankimine Eestisse

Tere!

Olen aastaid kasutanud ravimit (plaastrina) Norspan.
Tootjal on tootmis- või tarneraskused, 2022 jooksul see Eestisse tavateedpidi kindlasti ei jõua.
Soomes on see apteekides ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Soomes on väga palju Eestist pärit psühhiaatreid. Tegutsege nendega koostöös.
parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Andke palun nõuanne

Ma ei suuda enamasti päevagi veeta ilma muretsemiseta. Kasvõi maailmaolukorra üle jne. Sellest tulenevalt on juba tekkinud muud tervisehädad, ärrituvus, probleemid enesehinnanguga, ülemõtlemine. Enamjaolt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1. Milles oled andekas, sellest tuleneb Eesmärk. Kui õige eesmärk, siis energia läheb eesmärgi saavutamise suunas.
2. Hea eesmärk eeldab ka head tervist. Tervise igapäevane parandamine tuleb nüüd ...

Loe edasi

Küsimus

Tere!Olen juba üle kolme aasta pigutanud oma seljavaludega aga nüüd on lood läinud põris jubedaks.Et kuidagi oma koduste toimetustega hakkama saama siis pean tarvitama Xanax 1mg ja ööseks solmnosit.Viimane ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psüühika ja kehaline pool on üks tervik. Kui neuroloog midagi olulist ei leidnud, siis psüühiline komponent ja harjutuste osakaal sedavõrd suureneva.
1) Kõik rahustavad harjutused on kasuks.
Loe edasi

B-kat

Tere, Küsimus kas mul on lootust saada B-kat tervisetõend kui mul on diagnoositud F70.0 - KERGE VAIMNE ALAARENG-EI ESINE VÕI KERGE KÄITUMISHÄIRE? Seadust lugedes pole kerge vaimse alaarengu kohta midagi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Diagnoos pandud lapsepõlves, edaspidine areng inimestel veidi pidurdatud, see minevik - oluline on seisund praegusel eluetapil. Kui igapäevaeluga toime tulete, siis ma piirangute vajadust ei näe. Tähtis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: