mis mul viga on? 22.11.06 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Surisen üle kogu keha, neelata on vahel raske, silmade ees täpid, jalad lausa valutavad, kõrvus vilistab, enesetunne on jube ja hirm on ka kogu aeg naha vahel, et äkki suren. Kas see kõik võib olla paanika, ärevus ja depressioon. Kõik need sümtonid on kestnud juba 9 kuud, raske haigus oleks ehk selle ajaga juba välja löönud? Korra elus olen juba ühe raske tervisehädaga võidelnud ja nüüd kardan samasse olukorda uuesti sattuda. Arstile ei julge ka enam kurtma minna, vaatab ka, et jälle see "haige" tuleb. MIDA TEHA?
N 27.A

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kas see kõik võib olla paanika, ärevus ja depressioon+
Seda ta ilmselt parasjagu on. Täpsemalt saab öelda tohtri juures.
Psühhiaatri vastuvõtule ja saategi abi!
Tervislikud eluviisid on samal ajal ka vajalikud.
Need häired on kõrvaldatavad.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ath

Tere.
Küsimus tekkis kuna mul on olnud elus päris tihti probleeme tähelepanu fokuseerimisega.
Kuna nentis uuride selle kohta viitavad sümptomid aktiivsus ja tähelepanuhäirele siis tahtsin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Need häired avalduvad ja diagnoositakse tavaliselt varases nooruses.
Aga neid tähelepanu- ja aktiivsusehäireid ka paljude teiste terviseseisundite korral.
Psühhiaatri jutule.

Kehaline ...

Loe edasi

Öine värin

Tere! Minu mureks on öine värin kehas. Nimelt jään küll magama., kuid järsku ärkan selle peale, et kogu keha väriseb. Põdesin hiljuti koroona at. Milles võib asi olla?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koroona asi (kõrvaltoimed kaovad, vaja veidi kannatlikkust).
Mg tabletid apteegi vabamüügist või mineraalvesi (Borjomi on hea).
Õhtul teha veidi "titesiputusi" - selili ja jäseimeid siputada ...

Loe edasi

Antidepressantide võõrutusnähud

Tere,
Nimelt võtsin teist ringi AD Escitelopram Teva 10mg ning võtsin 6 kuud, võõrutamiseks sain juhised psühhiaatrilt ning võõrutus toimus 2 nädalaga. Viimane veerand tabletti sai võetud 10.04.2021 ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tableti osakaal tervenemisel on 1/10, harjutused - 9/10
Harjutusi hulgi, minu Ringutus-sirutus ja siis lõõgastus-pinutus ette-alla.(kätega võib ka põlvedele toetuda). Lõõgastub kael, õlad, vööpiirkond, ...

Loe edasi

Abilify

Tere!

Võtan skisoafektiivse häire vastu Abilifyd 30 mg. Kas Eestis on saadaval Abilify Maintena? Kas seda manustatakse, kuu patsiendil on ravimite-alane paranoia? Psühhiaater põeb koroonat, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimiinfo pakub vaid tablette ja väikesed annused.
Raviskeemi muutmine ja muutmise vajadus - ikkagi raviarsti või selle asendaja kaudu.
Suurtel haiglatel on valvearstid - tööpäeviti saavad ...

Loe edasi

Depressioon ja armastus

Tere. Lugu järgmine, et naisel on depresioon ja on muutunud väga tõrjuvaks, ärritub kergesti jne. Me oleme koos olnud peaaegu 8 aastat ja sellest poolteist abielus. Ka on meil 6aastane ja 2aastane laps. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võimalusel elage paar kuud lahus ja rahus. Aeg see annab (kui on anda) kõik tagasi. Aga andke aega kuu-poolteist.
Küsige, et kuidas saate Laste aspektis neid toetada.
Igasugused manipuleerimised, ...

Loe edasi

Ärevustunne ja raske meeleolu

Tere!

Poolteist kuud olen vahelduva eduga vōidelnud paanika- ja ärevushoogudega. Märtsi lõpus ca nädal oli väga halb, siis läbi masaažiteraapia ja lähedastega rääkimisel ärevus ja paanika ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) vt ärevushäirete/paanikahoogude valdkonna varasemaid soovitusi.
2) Uni - päevane kehaline aktiivsus, apteegi vabamüügist rahustavad teed (ka muidu kuumad joogid rahustavad), vabamüügil ka kehaomane ...

Loe edasi

Esperal ja Venlafaksiin

Tere
Kas Esperal 1 tbl päevas ja Venlafaksiin(antidepressant serotoniin) 225 mg päevas sobivad omavahel kokku ?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Minu ravitaktika - võimalusel võtta ravimeid tunni-poolteise vahega, siis saate teada kuidas neist üks või siis teine teile mõju avaldavad.
2) Nii saate ka ravimite annuse muutmisel nende toimeid ...

Loe edasi

Ei suuda enam eksisteerida.

Kuidas enesetappu mõtted peast välja saaks.
Unistan vahest koomas olemisest see oli nii ilus ja hea tunne...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Teid ravinud neuroloog või perearstiga vesteldes soovitan, et nad annaksid/kirjutaksid retsepti/ väikeses annuses neuroleptikumi.
Kerged kehalised harjutsed peale seda suurt traumat on ka kasulikud ...

Loe edasi

Vaimne tervis

Ma olen kasutanud ligi pool + aastat antidepressante . Ma alustasin nendega seetõttu , et ma ei osanud tunda hoolimata sellest kui hästi kõik on rõõmu tunnet ja ma olin pidevalt mures millegi pärast ... ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimi osatähtsus - 1/10, kehalised harjutused, elukorraldus annab - 9/10 paranemist.
Seroxat 1/2 tabl sobib.
Seroxati võttes teha minu Palve esimest sammu (vt Enneti palve) - nii tekitame ...

Loe edasi

Relvaluba ja alkoholi vastane süst

Tere
Kas alkoholi vastase süsti saamine mõjutab olemas olevat relvaluba ja edaspidi relvaloa pikendamist.
Tegemist aktiivse jahimehega

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Relvaloa pikendamise otsustab psühhiaater, kes loa taotleja vaimset tervislikku seisundit uurib ja hindab, hindab muid tervisega seonduvat. Milline on alko-minevik, alko-olevik, prognoositav alko-tulevik.!
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: