tere! 14.08.06 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

selline mure 20 aastane noormees, sporti teen , sügisest üliõpilasena läksin lohakaks enda öö päeva reziimiga , magasin päeval ja öössel kaua üleval , sõin korrapäratult ja eba tervislikku toitu, talvest hakkas tervis jamama , peas tekkis tyhjuse tunne, mõtlesin et nyyd ajuga mingid jamad põõrdusin arsti poole tehti pea pilt kõik ok , arst pani diagnoosiks ärevus häire, xanaxi ja cipralexi kuur , kuua ega võtsin korralikult aga kuna noor inimene ei saa juu tablettide peal elada jätsin asja katki. asi läks järjest hullemaks põõrdusin sama arsti poole kirjutas seroxati , paar päeva võtsin mõtlesin et lähen lolliks selle ravimiga sest enesetunne muutus mitte talutavaks , jätsin sellegi ürituse katki,, käisin psühhiaatri juures remeron määrati raviks , paar päeva võtsin tekksi täielik ebareaalsus tunne ja nagu sombistumine, jätsin sellegi katki ja nüüd nagu ei kujuta ette enam mida teha , sporti ma pooleli pole jätnud sunnin end igapäev tegema mingit füüsilist harjutust,´aga ebareaalsus tunne on täielik siiamaani ,, on pidev hirm et lähen peast segi jne ,, äkki ei tunne enam sõpru ära ja mõtlen ymbritsevat välj aendale,, neuroloog ytles et tema tõstab käed yles tema ei tea kuidas seda ravitakse ja samuti ytles et psühiaater kelel juures käisin pole suurem asi et tema käest ma abi ei saa, aga mida krdit(vabandust) ma tegema pean siis nüüd ,, lasen asjal minna nii kaua kui peast tõesti ära keeran , vei äkki olengi juba loll ? vei on ehk mingi ravi vei teraapia võimalus ,, 20 vanus ei tahaks veel sõpradest ilma jääda ja elu mõnudest:(..´pole siis mingeid ravi meetodeid kuidas seda keemiliste ainete jaotust ajus vaadata(sest sellest pidi see ebareaalsus ja ärevus tekkima nagu teada olen saand) sest olen siiamaani terve poiss olnd ja nüüd järsku elu võtab sellise põõrde:( peaksin seda remerooni edasi võtma olenemata alguse ebameelidvast tundest vei see ravim lihtsalt ei sobi mulle? sest info lehelt lugesin et algul enesetunne võibki halveneda ,, vei mida teha ? oskate äkki aidata , vei peab juba kuskile välismaale põõrduma abi saamiseks :( ,kardan auslat õedes peast segi minna , vanemad küll lohutavad et kui selle üle arutleda oskan siis järjelikult ei ole peast segi sest kui hull arvab et ta on napoleon siis ta seda ka on :) ,,aga lihtsalt ebameeldiv nii elada ja igasugune abi piisk annab ehk lootust:) ette tänades!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Tark Noormees!
Mis on tervisliku eluviisi "määrdeõlid"? 1. Õige töö- ja puhkereziim, ....jne. Mõtle, ütle, pane kirja ja siis tee! Tegemistest ülevaade - nn treeningpäeviku kaudu.
Rohud? Arstirohu toime sõltub annusest, inimese tundlikkusest, kehakaalust ja v. paljudest muudestki teguritest. Soovitus - ravimiannusega (Remeron) julgelt proovida vähendamist-suurendamist. Tabletid ju 15 - 30 mg, aga inimesed ei ole ju (näiteks) ainult 68 ja 86 kg rasked. Mängida julgelt annusega.
Enneti ristkülik! Arstirohtu veidi vaja on, aga selle tähtsus ajateljel väheneb (ristkülik diagonaaliga - üks kolmnurkadest sujuvalt väheneb). Harjutuste osa ajateljel (praktiliselt) suureneb (diagonaaliga tekitatud kolmnurkadest üks pidevalt suureneb-laieneb). Ja ristkülikule lisaks nn "uued prillid" e vaja saada uued hoiakud, uued väärtushinnangud - mida südamessse võtta ja mida vaid ratsionaalselt. Kõik südame sisse ära ei mahu ja ei peagi mahtuma.
Ravitohter siiski vajalik, peale ärevushäirete on ka muid võimalusi, muud rohud, muud tegemised. Selle välistamiseks, enesekindluse parandamiseks - psühhiaatri jutule. Kui mõnega neist "hingelist sugulust" ei teki, siis julgesti tohtrit vahetada. Hingeline sobivus on väga tähtis.
Igast murest saab üle!
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ärevus, stress

Tere, perearst soovitas psühhiaatri vastuvõtule minna, kas teete vastuvõtte? Võin helistada et aeg leppida?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt varasemaid, leia sobilikud harjutused.
Raviprintsiip: Ravimi osakaal on 1/10, harjutused annavad 9/10 tervenemist.
Sobilik on Pavlov-Enneti Tingitus (kui harjutus selge, panete oma nime. ...

Loe edasi

Generaliseerunud ärevushäire

Kuna ma olen lugenud Teie poolt soovitatud harjutustest aga ei ole neid enam võimeline kuskilt leidma , siis kas saaksite neid mulle saata.
Olen väga pikalt piinelnud ärevushoogudega, üle päeva käib ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Esimene PALVE - Ringutus-Sirutus ja Lõdvestus
Ringutan-sirutan end Taevatähe e. Taara poole (Taara on hindi keeles Taevatäht).
Käed üles, kõht sisse, rind ette, õlad taha, pea kuklasse, naeratus ...

Loe edasi

Tere! Sooviksin teie abi seoses on käitumise probleemidega, mul on suur probleem seoses sellega et eisuuda on närve talitseda.

Mul on probleeme enese talitsemisega, eioska end vaos hoida, ärritun kiiresti ja ma eisuuda normaalset elu elada kuna mul on probleeme närvidega.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Perearsti jutule - mõõdab vererõhku, teeb veidi uuringuid, annab omapoolsed soovitused.
2) Psühhiaatri jutule - järjekorrad pikad, aga ..ikkagi.
3) Terves kehas terve psüühika ja käitumine ...

Loe edasi

Alzheimeri tõbi

Tere!

Tunnen muret vanaema pärast, kes juba kõrges eas on ning juba tükk aega oleme pannud tähele, et tal võib olla arenemas alzheimer. Vanaema ise seda ei omista, kuid tunnused vastavalt ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Dementsus võib olla Alzheimeri tõvest (ajus orgaanilised muutused ja sellest tingitud), võib olla tingitud varevarustuse häiretest ajus - Vaskulaarne dementsus, ja võib dementsus olla põhjustatud mitmetest ...

Loe edasi

Tunded

tere. Mul juhtus selline asi et olin masenduses, raakisin et ei taha elada ja et mul pole tulevikku jne...siis jarsku tekkis mingi imelik tunne rinnus kus peaks hing asuma ja kõik mu tunded kadusid ara. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhosomaatilised reaktsioonid ongi sellised, et närvipinged, stress, meeleolukõikumised, depressioon, üleväsimus jne põhjustavad kehalisi häireid - ka selliseid, mis teil praegu.
Siit siis lahendused:
Loe edasi

Cymbalta ja imetamine

Lapse põhitoit ei ole enam rinnapiim, kas võin kasutada Cymbalta ravimit, kui imetan last?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimi osakaal - 1/10, harjutused - 9/10.
Võimalusel seda 1/ 10 lapsele ei pakuks (enda rinnapiima ei lubaks.
Pidage oma raviarstiga konkreetne jutt maha.
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Seksisõltuvus

Kas on mõni grupp või asjatundja, kus tegeldakse seksisõltlastega? Ning just nende tundepoolega, mis on selleni viinud, kuidas probleemi kõrvaldada jne..?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Esiteks - naistearst ja analüüsid - mõni ärritav mikroob või muu ärritav-rahutu-allergiline suguteede seisund.
Günekoloogi jutule ja saate lahendi või suunised seksuoloogi juurde.
Teiseks ...

Loe edasi

Ärevad mõtted

Küsisin ühes teemas öiste värinat kohta peale koroonat. Kuid mind vaevavad veel ka ärevad mõtted peas, tunne nagu hakkaksin hulluks minema ja närvilisus. Peres on 2 last, üks 9kuune ja vahel tunnen, et ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Üleväsimus ja puudub julgus ning oskus puhata, lõõgastuda.
vt unehäirete soovitused.
Kas laste Isa on kodumaal või üleilmsel töörajal või kaabut kergitades perest lahkunud? Vajalik, et mõned ...

Loe edasi

Psühhoos

Tere.

Kas psühhoos kahjustab kuidagi ka inimese ajurakke?

Kas on kuidagi kahjulik inimesele? Ei mõtle siinkohal psühhoosis olles ohtlikkust iseendale.

Inimene toimetab ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psüühikahäireid klassifitseeritakse mitmete tunnuste järgi:
a) orgaanilised (ajurakkude, lühema või pikema ajaga, haiguslikud seisundid) - peale suurt traumat, peaajuinfarkti järgselt, eakate dementus ...

Loe edasi

12 a. tütarlaps

Mis haigus/probleem võiks olla lapsel.
halvasti õpib(ei viitsi, nagu ta ütleb, aja raiskamine), koolis käitub halvasti,joonistab veriseid pilte, äärmuslikud lõpud jutudel( kukkun, jooksen verest ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Laste-psühhiaatri juurde, kohe aeg kirja ja vastuvõtule. Laste-psühhiaater saab diagnoosi panna, täpsustada olukorda ja sellest tuleneb tegevuste register.
Karistada ei tohi, vajalik on koostöö, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: