mure:( 03.04.06 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere olen 20 aastane masenduse all kannatav noormees:(. Nimelt hooti käib selline kohutav tunne üle et äkki löön kedagi vei teen haiget , (kui selline tunne tuleb, tekib klomp kurku, et sellisele asjale mõelda võin yldse) ma pole kunagi kellegile tahtnud varem haiget teha ja olen hoolind alati. Millest küll selline mõttemaailm võib vahel tulla ,(kardan selliseid mõtteid) . Pole kunagi varem sellist asja olnud , olen alati vihastunud harva vei viha alla surund, käisin psühhiaatri juures , rääkisin murest , pani mulle peale ravimi (mingi rispen) , nppd uurisin netist et sellist asja antakse vaimu haigetele ja vägivaldsetele inimestele , kuid ma südames pole seda juu:( , mis asi võiks mind aidata ? ja see ravim rispen tegi mul enesetunde väga halvaks , selline tunne nagu pool aju magas koguaeg , magada rahulikult ei saand ebameeldiv oli olla , nüüd jätsin ära nende võtmise. Eraelus ei ole mul probleeme häid sõpru on palju , kunagi oli isal alkohooliga probleeme kuid tänaseks päevas on asi lahendatud äkki saaks teie jutule ,tahaks mure ära rääkida ja loodan et on võimalik teie abil sellisest asjast lahti saada . Ette väga tänades!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Tel.: 56 463 830
lepime ajas kokku.
Igast murest saab üle!
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Tere epilepsia

Tere on diagnoositud G40.3 Generaliseerunud idiopaatiline epilepsia aga haigushoogi ei ole olnud juba 14-15 aastat ning ravimeid ega midagi ei pea tarbima lisaks ka diagnoositud F81.3 Spetsiifilised ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tähtis on tervise seisund praegu ja tuleviku suunal. Kõige loogilisem on tõendit küsida selle psühhiaatri (psühhiaatrite) käest, kes teid ca 15 aastat tagasi uurisid ja hästi ravisid.
Caesar juhtis ...

Loe edasi

Tere! Ma ei saa magada, aitäh. Olen 49a naine Tallinnast, praegu olen Tartus.

Tere! Ma ei saa magada, aitäh. Olen 49a naine Tallinnast, praegu olen Tartus.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Apteegi vabamüügist saate Melatoniini. Võtta õhtul.
Apteegi vabamüügist saate ka rahustat teed või uneteed.
Päeval kehaline aktiivsus,
Õige töö- ja puhkerežiijm.
vt varasemaid ...

Loe edasi

Isemloom või Langetõbi

Tere

Aastaid on töötus, üksindus pole enam mingit usku tulevikku. Kas võib tuleneda see iseloomust, harjumusest, või kroonilisest langetõvest ja massilisest rohtude võtmisest ?.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kõik on kõigega seoses ja ühe valdkonna parandamine aitab ka teiste parnemist, tugevnemist.
EP ravi korrigeerida koos neuroloogiga ja neid ravimeid või nende annuseid muuta - vajadusel neuroloog ...

Loe edasi

Uimasus ja ärevushäired

Tere olen üle 10 aasta kannatanud kroonilise pideva tugeva päevase uimasustunde all algas se mul kui olin 15-17 aastane 6-8 aastat tagasi olin sellega haiglas seal tehti korda kui välja kirjutati tuli ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostöö psühhiaatriga.
Amitriptüliin on pidurdava toimega AD, see võib teha uimaseks.
Ergutava toimega on Fluanksool - seda võiks proovida.
Minu Palve esimene samm (vt Enneti palve ...

Loe edasi

Tere! Palun abi. Mul on alkoprobleem, ise hakkama ei saa. Teeb probleemi ka peres. Väga soovin olla normaalne. Tekkis see, millal hakkasin tarbima, peale suurt stressi.

Alko

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt eelnevaid.
vt minu rmt "Ennet "Psühhiaater" soovitusi, harjutusi, stressi maandamise küsimusi.
1. Töö- ja puhkerežiim korrigeerida,
2. Elusihid korrigeerida - mis oluline, milles ...

Loe edasi

Biofeedback teraapia

Tere! Sooviksin teavet biofeedback teraapia kohta. Kas on see ohutu ja milline raviv efekt võiks sellel teraapaial olla?

Aitäh!

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Seade kuvab ekraanil isiku sundmõtteid, kinnisideid, negatiivseid mõtte- ja käitumismustreid.
Miks selle masina eest Nobeli preemiat antud ei ole?
Minul sellist masinavärki ei ole, seega ...

Loe edasi

Abitus

Mida tegema pean kui tunnen ühel päeval end niinimetatud kõige kõrgemal ning järgmised nädal kuni mitu nädalat aega olen pikali voodis ilma pesemata, ei julge õue minna, kõnedele vastata. Ühesõnaga kord ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaatri vastuvõtule.
Tundeelu muster on miinus-pluss-miinus... pendeldamised. Seega depressioon-maniakaalsus- depressioon
noodivõtmes. Seda saab ravimitega mõjutada.
Organismi ...

Loe edasi

Alkoholismi ravi

Tere!

Olen alkohoolik, kes varjab seda. Kâin tööl, saan justkui hakkama, aga igapäevast õllejoomist ei suuda jàtta.
Sellega seoses meeleolukôikumised, huvi puudus jne.
Teen kõike ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1. OTSUS ja päevapealt ei tilkagi alkoholi, õlu kaasaarvatult.
2. Neelamine rahustab. Osa loobujaist teatas, et "petan" vedeliku joomisega (lonksutamisega) nö neelud ära. Lonksutamine aitab.
Loe edasi

BAH

Tere!

Mulle pandi haiglas olles bipolaarse häire diagnoos. Midagi räägiti, et see on 1. tüüpi ja progresseeruva kuluga. Olin haiglas suitsiidi tõttu (olin sügavas masenduses). Talvel olin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimite arvu ja ravimite annust tuleb tiitrida, s.o. tervise taastamise optimaalne variant leida.
Abiks on Päevik - kuidas ühe või teise ravimi ja ravimiannuse toime-tunne on.
Koostöös Psühhiaatriga ...

Loe edasi

Unetus

Tere!Ma ei saa pikemat aega magada.Tarvitasin aastaid Rivotrilli ja see ei mõju enam.Midagi juhtus peaga.Kas võib olla tegemist ajukahjustusega.Nüüd ei saa enam üldse magada.Silmade ees jooksevad kogu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Perearsti juures esmase uuringud - vererõhu kontroll. Perearsti soovitused,
Psühhiaatri jutule ja soovitab vajaliku neuroleptikumi (Rispen) või und soodustava antidepressandi (Esprital), näiteks. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: