EfexorXR 04.04.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere lp. doktor!

Minu psühhiaater kirjutas mulle sellise ravimi - EFEXOR XR, kuid apteegis avastades, kui kallis ta on võrreldes eelmisega, mida kasutasin...olin sunnitud hetkel loobuma...
Sooviksin teada mis on EfexorXR ravimtoime ja eelised erinevalt näiteks Seroxatist, mida varem tarvitasin aga tulemust nagu ei ole. Rumal küsimus aga kas ta on väärt siiski välja osta (kuidas ta mulle sobida võiks, arst ei seletanud, vaid kirjutas ja ütles et see on hea....)???

Olen 30.a. naine, abielus, väikese lapsega kodune, diagnoosiks (arstide sõnul)põhiliselt ärevus- ja paanikahäired ja depressioon, ka on arst miskit bi-polaarsust maininud aga mitte selgitanud, millest ma siiani aru ei saa???? Mis see võiks olla?.
Tarvitan momendil ka Rivotrili (ka päeval), unehäired on siiski väga tugevad. Selline tunne on, et mu närvid on täiesti läbi!!!! Võin Rivotrili (2mg) võtta mitu tbl. juba ja ainult tühja kõhu peale ja siis alles tunnen, et mingi rahu saabub ja meeleolu paraneb, tekib isu suhelda teistega, tegemata tööd ära teha jnejne. Üldiselt - ei taha kodunt väljagi minna, isegi lapsega jalutama mitte, ei tunne enam millestki rõõmu, ei taha külalisi, meeleolu on madal, tugiisikuid ei ole (mees ei oska aidata ja vanemate/tuttavate tugi puudub!). Olen närviline olnud lapsest saati (niipalju kui mäletan), pealegi vaevlen lapsepõlvest pärit komplekside käes (välimus, enesehinnang jne). Enesetapumõtted esinevad samuti. Olen korduvalt katsetanud, haiglas olnud jne. eelm. a. lõpus oli pingeline olukord peres ja siis lõikasin korduvalt veenidesse aga mitte mõttega ennast tappa...ma ei oska seda seletada....plaanin pidevalt enesetappu aga kõik jääb pooleli mu pisikese lapse pärast...ei suuda siiski.... Olin suvel ka haiglas 21 päeva, katsetati uusi ravimeid, ei miski mõjunud....määrati Seroxat. On ka sõltuvus trankvillisaatoritest (selle tõttu ei suuda ilma Rivotrilita olla).

Kas Seroxat (olen võtnud seda järjest juba 6 kuud!) ei mõju undsoodustavalt või on mul tugevam "häire", et ma siiski magada ei saa ega üldse rahu ei saa? Või Seroxat seda (unerütmi) ei mõjutagi? Arsti väitel pidanuks pikaajalisel kasutamisel ka unerütm normaliseeruma, mida pole aga siiani saabunud. Selle tõttu ka ravimi vahetus. Peale selle on suguelu täiesti korrast ära, isu ei ole enam ja kõik! Ma ei tea mida teha enam....olen lootust kaotamas. Leian rõõmu vaid oma pooleteiseaastasest lapsekesest......

p.s. lugesin vastustest Fluanxolist, kas mitte see ravim mulle ei sobiks ("annab tasakaalu, energiat, eneseusku" - mida mul just ei ole"?

Mul on oma psühhiaatriga raske rääkida, ta kirjutab ainult ravimi, küsitleb palju küll aga eriti ei selgita mulle asju...

Tänan väga vastuse eest juba ette!
N (30)

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Seroxat (Paroxetinum) sobib depressioonide, ärevuse, paanika, sundhirmude korral. Annus 20mg ...40..50mg. Selle rohuga võib kaasneda sex-huvi langust (aga see võib ju ka depressioonist olla).
Efexor (Venlafaxinum) on ka sama rühma antidepressant (toime üle serotoniini). ka see rohi võib (ei pruugi) mõjuda sex-huvile, alandab. Aga see võib ju ka depressiivsest seisundist olla.
Bipolaarse meeleoluhäire kohta annab Teile selgitust raviarst, praeguse kirjelduse alusel seda küll ei diagnoosiks.
Minu mulje ravi suhtes oleks:
Remeron (Mirtazapinum) õhtul (hea antidepressant, ainevahetuse korrigeerija, sisemise rahu andja, tugeva uinutava toimega).
Fluanxol (Flupentixolum) hommikul (rahustava, antidepressiivse, aktiveeriva toimega). Nendd rohtude kaasabil saate ka rahustite sõltumisest valla.
Tegelege Lapsega - taastub meeleolu, lähisuhe, sex.
Peale arstirohtude on KÕIK siin Ilmamaal ravim, tervendaja, tugevdaja - kasutades olusid õigel ajal, õiges kohas, õiges annuses.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Kurbus ja viha

Olen pidevalt kurb tunnen, et kõik on minu vastu on olnud lõikumisega suuri muresid kuskil 24 aastast saadik olen käinud korduvalt psüholoogi juures aga pole aru saanud et se aitaks mind ei suuda oma viha ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Unerežiim korda, rahustavad teed on kasulikud.
2) Koos Lapsega ja koos Abikaasaga jalutuskäigud, last kiita, Abikaasaga vestelda - võib ka vaikida. .
3) Teha pingetest vabanemise harjtusi ...

Loe edasi

Hirm jääda magama

Tere, peale sada kui minu laste isaga( mehega kellega koos veetsin pea 29 aastat oleks olnud 23.12.21) juhtus õnnetus, auto sõitis ülekäigu rajal otsa, tema jalgrattadl pea ohutussaarel. Viidi kopteril ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mure suur, tavaliselt soovitakse siis keegi süüdlane leida ja süüdistatakse ka sajas surmapatus ka ennast. Süüdistada ei ennast ega teisi ei maksa.
Rahusteid (ka Xanax) suurte pingete-murekoorma ...

Loe edasi

Kanep,Ärevus

Tere tahtsin küsida teilt paar asja :)
10 kuud tagasi tekkis mul kanepist ärevushood,Paanikahoog,ülemõtlemine
Tahtsin siis küsida kas cbd kanep võib aitada`?
Või on kuidagi võimalik teha ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kanep unustage ära, ka unes ei ole seda vaja näha. Kanep on nagu tundmatus kohas pea ees vette hüppamine - kas mõni Känd või Metallijurakas on vee all ootel - see selgub haiglas.
Tark ei torgi. ...

Loe edasi

Tere tugevad värinad üle keha .

Tere 3päeva tagasi hakkasin üleni värisema ja pulss oli kõrge,põõrdusin kiirabisse seal tehti kõik vere proovid ja südame film ja oli korras.Kas on põhjus ka selles et ema oli raskelt haige ja päevad ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ema lahkumine, väga kuumad ilmad, viiruseprobleemid Vabariigis, paljudel töökohaprobleemid ja töö ebakindlus jne - reaktsioon tervise aspektist täiesti loomulik.
Valocordini tilgad ka näidustatud. ...

Loe edasi

Südame puperdus ja käte värin

Olen mitu kuud juba vaevelnud selle käes.Algab nii et käed hakkavad värisema ja süda puperdama.Nii paha ja halb on siis et jube.Ärevus nagu ka peal siis.Meeleolu on ka väga halb ja paha siis.Seda ei ole ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Pinged kuhjuvad ning soovivad organismist siis väljapääsu. Väljapääsuks kaks rada:
kehalised harjutused, tegemised, tööd, harjutused jne ning
psüühilised jt lõõgastused, stressis vabanemise ...

Loe edasi

Psüühhika häired

Tere

Perearst kirjutas varasemalt clipralexy ravimit sest algul ma ei saanud magada . Magama minemiseks võtsin xanaxit ja hommikune põhiravim oli xanax. Hakkasin võtma ja enesetunne läks üsna ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Xanaxile ei.
Apteegi vabamüügist - Melatoniin - õhtul.
Rahustavad teed,
Kehaline aktiivsus,
Enneti Palve esimene samm (vt otsinguga).
Ravim on abivahend, harjutused - ...

Loe edasi

Depressioon

Tere! Olen teile varem ka kirjutanud, seoses sellega, et peale covidi põdemist on tekkinud vaimsed probleemid. Nimelt tunnen, et ei saa enam endaga hakkama. Olen pidevalt väsinud ja ei saa aru, mis minuga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rinnaga toitmise ajal ravimeid mitte võtta - see vägagi õige mõte.
Pingeid maandavad soojad joogid, neelamine (termoses jook ja siis saab lonksutada).
Kukla ja kaelaosa silitamine, kammimine, ...

Loe edasi

Närvilisus

Tere!

Olen suure osa elust olnud veidi nõrgema närvikavaga ning kunagi on mul diagnoositud ka ärevushäire (peavärinad ärevates olukordades). Praegu uue elukorraldusega on olukordi, kus teatud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Raviprintsiip on järgmine:
1/10 olgu ravimiga seotud (ka Xanax väikeses annuses, raviteed apteegi vabamüügist, Melatoniin une toetuseks ning korralikuks puhkuseks) im.mida psühhiaater pakub ja vajalikuks ...

Loe edasi

Kurbus ja viha

Olen pidevalt kurb tunnen, et kõik on minu vastu on olnud lõikumisega suuri muresid kuskil 24 aastast saadik olen käinud korduvalt psüholoogi juures aga pole aru saanud et se aitaks mind ei suuda oma viha ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Positiivse Pihtimise Päevik - iga päev hästi, rõõmsalt, heatahtlikult, teisi abistavalt tehtu Päevikusse. Ja ennast kiita.
2) Igapäevane kehaline aktiivsus selleks, et endasse Positiivset Füüsilist ...

Loe edasi

Obsessiiv-kompulsiivne häire

Obsessiivsus 10-aastasel poisil. Kas oodata ja kannatada edasi, et ehk kasvab välja või on psühhiaatri soovitatud neuroleptikumid vältimatud? Olen kordi ja kordi lugenud kõrvaltoimete kohta - kohe kuidagi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sundmõtete-tegude esinemine 7-8 aastat, seega probleem ikkagi vajab lahendamist Psühhiaatri juhendamisel ja tema ravirepertuaari kasutades. Psühhofarmakonid on vajalikud nii patsiendi ja ka koduste psühhokliima ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: