ei allu ravile 03.03.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Olen 30-ne aastane.Olen võtnud antidepresiante viimased neli aastat, rohte vahetades aga ei tunne ennast ikka hästi.Praegu võtan paroxetin hexalit 4 kuud, paremaks on läinud aga terve ei ole.Põhjus miks rohte võtan on paanika ja sundmõtted.No ei saa paanikast ja lollidest mõttetest lahti, mu mõtted tekitavad mulle hirmu ja nad tulevad mulle vastutahtmist.Teen ka mõttete vaidlustamist ja autosugestiooni.Näiteks on mul koguaeg hirm minestamise ees ja paanika ühitranspordiga sõites. Miks ma ometi ravile ei allu?Kas on võimalik, et annus on väike-1 tbl paroxetini päevas s.t 20 mg. Mis võib olla põhjuseks, et arst mul annust ei tõsta, lugesin selle rohu kohta just, et paanika puhul on tavaline annus 40 mg.Kas palun arstilt annuse tõstmist?
Tänan!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

tohtriga üheskoos arutledes saate ka õige annuse määrata. Mina praegu telepaatiliselt ei näe Teie korpulentsust/kõhnust e. kehakaalu ja seega annuse osas jutelda ei saa. Annuse määrab ikkagi arst.
Teie puhul prooviksin lisaks väikeses koguses Haloperidooli tilku, väikeses koguses.
Kindlasti lugege ja KASUTAGE varasemate soovituste hulgast Teile sobilikke.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Korduv depressioon, ärevus, hirm

Tere. Kannatan korduva depressiooni all üle 20 aasta. Nüüdne ei taha kuidagi ära minna. Algul olid peal Alventa, mis ei sobinud( kuigi seda on minu psühhiaater kohe määranud kui depressiooni jään), siis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimi vahetusel minge vana rohuga veel 37, 5 peale 3 päeva.
AD ja rahustid on abivahendid, põhivahendid on harjutused: korrigeerida töö- ja puhkuse režiimi, töökoormust reguleerida (tähtsam teha, ...

Loe edasi

Südamelöögid, vererõhk

Tere! Olen teile ka varasemalt kirjutanud, aga nüüd on ilmnenud minu jaoks veel üks ärevust tekitav muutus. Nimelt avastasin eile tantsides, et peale tempokaid tantse ma ei tunne rinnus oma südant, mis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

EKG on korduvalt näidanud, et süda on korras.
Tundehellad inimesed aegajalt tunnetavad teatud situatsioonides südame lööke. Need löögid sõltuvad nii kehalisest kui ka psüühilisest koormusest, sõltuvad ...

Loe edasi

Õudusunenäod

Tere! Aitäh, et leiate aega vastata!
Nimelt olen viimased 3kuud näinud iga öö unesõudusunenägusid. Surmad, tapmised, põgenemised ja muu jubedus. Varasemalt polnud sellist probleemi isegi siis, kui ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Olge siiralt Õnneik, et leidsite enda kutsumuse, soovi, andekuse - saada Õpetajaks ja aidata-suunata Lapsi.
Olge õnnelik ja Kiitke koduseid, et nad teil olemas on ja teie elukutserajal toetajad-abistajad ...

Loe edasi

alkoholi kuritarvitamine

Tere Hr.Ennet,
Mureks aastatepikkune alkoholi kuritarvitamine ja sellega kaasnevad probleemid. 14-15 aastaselt alustasin. 19a oli 12 sõrmiku haavand ja sellega haiglas. Natuke kainemat aega ja edasi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Õige Mees jätab momentaalselt-kohe ja jäädavalt igasuguse alkoholi ja seda Esivanemate, Lapse, Lähedaste ja Enda huvides.
Lähedastel on muudki teha kui teie matustega (enne seda ka põetamise-hooldamisega) ...

Loe edasi

Juhatajal kes enam ei oska puhata ning magada

Soov normaalseks inimeseks saada. Kaua juhtub töötaja olnud ja teistele nõustsja. Ei maga, rahutu uni väsimus. Unes töö ja töö.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Une kvaliteet peegeldab igapäevast reaalset elu. Seega - on rohkelt olukordi, mida vaja korrigeerida, ajagraafikut korrastada, otsustamist mitte edasi lükata, inimestevahelisi suhteid aidata harmoniseerida. ...

Loe edasi

Suhtlemisprobleem ja muu

Tere!

Ma läksin uude kohta tööle ja ma ei suuda seal inimestega suhelda. Olen seal olnud rohkem kui 1,5 aastat ja kogu selle aja olen hoidnud omaette. Töö on selline mis ei nõuagi inimestega ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Elu tööl on nagu Näitemäng - mõnel pikem tekst ütelda, mõnel kaunis vähe. Näitlejad harjutavad, Teiegi saate Mõttes-Kujutlustes oma suhtlemist samm-sammult suurendada: naeratada, midagi küsida-öelda, tänada, ...

Loe edasi

Tere , kas hüpnoos aitab täelikult autoavariist põhjustatud pingete vastu.

Kui teie poolt hüpnoos ei aita , mis siis aitaks - oskate mulle midagi soovitada mis aitaks.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui inimesel tekkivad terviseprobleemid, siis need hõlmavad meie elu mitmeid valdkondi: psüühika, sooma (keha) ja sotsiaalset sfääri. Tabletid on vaid 1/10 ravivõimalustest, 9/10 on kõigi nende sfääride ...

Loe edasi

Hirm.

Tere!On pidev hirmutunne.Ärevus ka,et nagu kogu aeg midagi juhtub,enamasti halba.Košmaarsed unenäod.Nutan pidevalt.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lühiaegselt Xanax aitab, aga lühiaegselt.
Rahustav tee.
Psühhiaatri jutule, väikeses annuses neuroleptikum - Rispolept 0,5 mg õhtul -väga hea.
vt varasemaid ja mõni jõukohane harjutus ...

Loe edasi

Antipsühhootikumid ja lapse saamine

Tere
Mul on selline küsimus, et mu mees kasutab Rispolepti ja Mirzateni aga meil oleks soov saada last. Kas neid rohte kasutades ei juhtu midagi/mõjuta last vs lapse saamist?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Miks ta neid ravimeid võtab? Milline häire või vajadus? Sellest tuleneb järgmine samm ja tegevused.
Rispolepti saab kasutada üldise rahustina, pingetre maandajana ja seetõttu ei psuugi psüühikahäiret.haigust ...

Loe edasi

Tugevad südamelöögid

Tere!

Mul selline mure, et päevas on vähemalt korra selline pikem periood, kus tunnen füüsiliselt rinnus oma südamelööke. Pulss on tavaliselt normis, kuid mõnikord peksab kiiremini. Hetkel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psüühika ja kehaline tegevus (ka südametegevus) on omavahel tihedas seoses ja tundehellad inimesed tunnevad seda kordi sagedamini. Lahendusteks on kaks rada.
Esiteks. Kõik mis psüühikat tugevdab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: