Kas mul võib olla depressioon? Kas ma peaksin kuhugi pöörduma? 13.01.16 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!

Ma ei oska kuskilt alustada, aga mul on hiljaaegu tekkinud tunne nagu mul oleks depressioon. Olen sellele ka varem tähelepanu pööranud, aga samuti jätnud asja sinnapaika kuni tänaseni, kui mu tuttav ütles, et ma peaksin psühhiaatri poole pöörduma. Ma ise pole selles kindel.
Mul läheb halvasti. Mul ei ole eluisu, aga ma ei tee endaga midagi, sest ma ei julge. Mul on madal enesehinnang ja ma olen negatiivse mõtlemisega. Kui ma vaid saaks, siis ma ei teeks mitte midagi peale magamise ja söömise. Ma lihtsalt ei taha mitte midagi teha. Mul ei ole millegi vastu huvi. Muidugi on mul ka häid hetki - oskan tunda rõõmu pisiasjadest ja vahel tunnen end õnnelikuna. Aga ma ei ole kuigi rõõmsameelne inimene ja ma olen enamasti halvas tujus. Mul tekib nutmisel paanikahoog. Ma olen väga paranoiline ja mul on raske uskuda häid asju, mida inimesed mulle ütlevad. Ma olen ka väga introvertne inimene. Ma ei räägi enda asjadest väga kellelegi ja kui ma olen korra usaldanud inimest ja midagi väikest juhtub, siis ma tõmbun kohe endasse.
Mõned mu lähedased inimesed on mulle abi pakkunud, aga ma ei võta kellegi abi vastu. Nad ütlevad mulle, et see on mõtlemises kinni ja ma pean lihtsalt hakkama muutma end ja positiivselt mõtlema. Aga ma ei oska.

Mida ma tegema peaksin? Kas mul on tõesti vaja kellegi poole pöörduda?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

1) Et oma tervise pärast muretsed, siis ikkagi parasjagu depressiooni juba on. Sellega kaasneb ka tujukus, töövõime langus, magamise ja söömishäired, alaneb enesehinnang.
vt varasemaid depressioonivaldkonna soovitusi ja hakka tegutsema.
2) Räägi oma probleemist lähedastele, Vanematele (Ema, Isa) - kui nad käeulatuses ja nendega suhted ikkagi on.
3) Psühhiaatri jutul on ka soovitav käia - siis saab ebaselged asjad ühiselt selgeks rääkida ja vajadusel veelgi uusi soovitusi anda.
4) Jalutuskäigud ja õige-tervislik elurežiim - väga kasulik.
5) Minu harjutus - vabaned liigseist sisepingeist, paraneb aju verevarustus ja seega paraneb ka psüühiline seisund.
Lahendid probleemi kõrvaldamiseks olemas!
Tegudele!
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Lõikumine, depressioon

Tere, kas peaksin kuhugi asutuse poole pöörduma? Olen 15 mul tihti tunne et mind jälgitakse magada ej saa eriti hull õhtuti kui pimedaks laheb siis häirib isegi väike vahe kardina vahel, suvel tungiti ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Suvine asi jättis kindlasti jälje, aga see ajaga kaob.
1) vt eelnevat soovitust - leia sealt endale sobilikud harjutused-võtted.
2) Õhtul rahustav-soe tee,
3) hea ka soojad jalavannid ...

Loe edasi

Pooleli jäänud ravi?

Tervist,
Külastasin oktoobris pühhiaatrit ning tehti kindlaks, et mul on depressioon, ärevushäire, keskendumisraskus ja oli ka vist paanikahäire, täpselt ei mäletagi. Siiski tundsin, et psühhiaater ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Inimene eraelus sobib ühega paremini ja teisega veelgi paremini. See kehtib ka arsti-psühhiaatri kohta. Kui ikkagi "klappi" ei ole, siis minna teise psühhiaatri jutule.
Kindlasti minna psühhiaatri ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: