Mõtteralli 05.04.15 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere

Töötasin 2011 - 2013 kollektiivis, kus mõned kolleegid sepitsesid pidevalt minu vastu alatuid intriige. Mul oli väga keeruline ennast kaitsta, sest see oli justkui võitlus nähtamatu vaenlasega - enamik süüdistustest jõudis minuni häguste vihjetena. Nüüd on kogu see jama juba 2 aastat minevik, kuid võitlen ikka mõttes vanu võitlusi, vahel kurnatuseni! Raskeks teeb minu olukorra ka see, et mul ei ole käesoleval eluperioodil eriti midagi, mis mind innustaks ja tegevuses hoiaks.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

1) Kõik terad tervise varasalve tulevad kasuks - mis võimalik ja endale sobilik, seda kasutada.
2) Psühhiaatri jutule - annab kerget rohulist abi, et "mõtteplaat" oma vaenlaste jt teemadega ei ärgitaks, ei meenutaks, ei vaevaks - oleks vaid vajalikus aktiivsuses.
3) Tuleb leida oma elusiht, siht, milles inimene andekas on ja Loomisrõõmu tunda saab. Iga inimene on mingis valdkonnas andeks, kohati isegi geniaalne, aga see valdkond tuleb nö tavainimesel endas üles leida, geniaalsetel ilmneb see ilma otsimata.
4) Suurmeeste elulugusid on kosutav lugeda - suutsid nemad, suudad ka Sina, Andekas!
5) Tegutseda oma asjadega, kadetsejatega ei tasu enda närvienergiat kulutada - see olgu nende "rõõm" ja ajarasikamine.
6) Kesktee, mitte äärmused - selline oleks Buddha soovitus. Temal teisigi elutarkusi.
7) Psühhiaater aitab arstirohuga!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Muutlik meel

Tere

Kas otsustusvõimetus ja muutlik meel võib ka olla mingisugune sümptom või haigus? Jään pidevalt mitme valikuvariandi vahele kinni ja peas käib selline mõtteralli - kas teha nii või teisiti ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhasteenia on teatud iskutel teatud määral kaasasündinud käitumismuster, aga seda annab hoolsa treeningu ja harjutamisega muuta, kujundada soovitavas suunas. Paljudel juhtudel on see seotud üleväsimusega ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: