Suured meeleolumuutused ja äge nahalööve. 04.12.14 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere.Kirjutan tegelikult oma elukaaslase eest, sest tänaseks on tema olek nii kehv, et ta magab ainult ja ei ole ise väga võimeline ennast aitama. Mehel on olnud väga keeruline lapsepõlv. Peale seda väga keeruline elu nii töös ( afganistani missioonid, pidevad võõrsil töötamised perest eemal, lapsest eemal olek ja nüüd siis 1,5.aastat tagasi väidetavalt õnnetu abielu purunemine ). Siia lisandub siis kõik see, mida oleme meie kaks nüüdseks juba koos viimased 1,2 aastat korda saatnud. Mees on/oli näiliselt õnnelik koos minuga. Avasime koos firma 7k. tagasi, mille tõttu sai võlg võetud. Võlg sai tagasi makstud kohe kui tema vanaema pärandas talle oma 2-toalise korteri. Seoses sellega kolis vanaema meie juurde elama aga kahjuks sellest kooselust ei tulnud midagi välja. Vanaema nõudis 3 kuud hiljem välja kolimist, süüdistades siis enda lapselast ( minu elukaaslast ) korteri väljapetmises jne. See oli kahjuks taas üks väga inetu periood meie elus. Tänaseks oleme vanaemale korteri raha võlgu kevadeks, firma seega ripub hõreda nööri otsas. Mehel on tuju null. Oma perekonnaga ta väga ei suhtle. Perekond kahjuks ei olegi minuarust väga normaalne kunagi olnud. ( võrdlen siinkohal neid enda vanemate ja muu sugulastega ). Ühesõnaga eile öösel sain aru, et mu mehel on sügav depressioon. Suured meeleolumuutused ja eluisu otsas. Lisaks sellele on tal äge nahalööve, mis pidevalt ajab sügelema teda ülekeha. Kunagi lapsepõlves pandi talle diagnoos nervodermiit, mulle tundub see nõgeslööbena. Käsimüügiravimid ei aita. Nahk on kuiv, punased laigud ülakehal ja tugev sügelus, mis kindlasti pistmist närvidega.
Kuidas toimida nüüd? Oodata enam ei saa kahjuks, kardan, et mees jalutab ennem minema, sest eilse tuju järgi soovis ta lihtsalt ära kaduda pikaks ajaks.
Lugesin netist, et on olemas käsimüügiravimid depressiooni abiks - Depremin, Cesradylon ja Mirtasapiinirea. Millist ravi saab apteegist kohe, ja milline nendest kõige parem oleks talle? Kui pikk ootejärjekord on Teie juurde?
Kuhu arsti juurde pöörduda nahalööbega? ( allergiatesti tegi ära 2 kuud tagasi, allergiat ei ole). Suured tänud väga vajalikkude soovituste eest!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

1) Depressioon ja naha tervis - üks tervik.
2) Rahustavad teed on apteegi vabamüügist kohe saada.
3) Vabamüügist saab ka Melatoniini - soodustab und ja seetõttu väga vajalik.
4) Jalutuskäigud 3-5 km mõjuvad hästi murest vabanemiseks.
5) Psühhiaatri vastuvõtule. Ida-Tallinna Keskhaiglas võtan mina vastu, aga on ju palju teisigi - vt ja leiate.
6) Selle vana-emakesega ühe katuse alla te, näib, küll ei mahu.
7) Elus - ole õnnelik! - see Võitlushüüd mulle meeldib. Seega - võidelda on ka vaja ja lähedastega on see teinekord üks raskemaid.
8) Aga tegelikult - kõige raskem on on ennast võita, ennast muuta, ennast õigele rajale suunata. Kui inimene saab endast võitu, siis tulevad ka muud võidud. Võidud ja südamerahu!
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Efexori võõrutusnähud

Lõpetasin nädal tagasi Efexori kasutamise ning pärast seda ilmnesid tõsised terviseprobleemid, peast käivad teravad jõnksud läbi, tugevad meeleolumuutused, pulss on tavalisest kõrgem, pea 90 või pisut ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

AD ja harjutused käsikäes, siis AD pikkamööda väheneb, aga harjutused jäävad - selline on paranemise õige rada.
Apteegist saadavad rohud on organismis endas praktiliselt kõik olemas, aga nad on ...

Loe edasi

depressioonis abikaasa

Olen mures oma abikaasa pärast.Lugu on 35a. mehest.
Meie kooselu ühe katuse all kestis vaid kaks aastat,kuna seoses alkoholi probleemide pärast ei olnud võimalik enam koos elada.Sest näha meest päevast-päeva ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Aidata saab ikkagi kas perearsti või siis psühhiaatri abil. Mõni autoriteet, tähtis tegelane Tema jaoks tuleks ka meeskonda hõivata. Ainult jutuga (Tema ja teiste) abil siin kaugele ei jõua.
See ...

Loe edasi

Äge Distress sündroom


Peale eesnäärme operatsiooni tekkis äge distress sündroom.Kops ei võtnud osa hingamisest.MIKS SEE TEKIB?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Konkreetseid ravijuhiseid annab raviarst - uroloog. Lõikusejärgseid stressreaktsioone esineb ja need on ravitavad, ajutise iseloomuga.
Uroloog aitab!
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: