Närvitsemishood 29.07.13 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere
Olen 21aastane noormees, kellel on probleeme närvitsemisega. Üldiselt suudan hoida reaalset suhtumist asjadesse ja ei reageeri üle. Kohati isegi ei tee asjadest välja, kuid vahel, kui on mingi väike asi, mis häirib, siis võib see mul aru täitsa ära viia, mille tulemusena ma esimese kättejuhtuva asja võtan ja lõhun selle või siis sellega midagi. Olen juba väiksest saadik olnud selline. Kuid praeguseks ma olen suutnud seda hetke üldiselt ilma midagi lõhkumata üle elada. Aga kui ma hiljuti oma telefoni pooleks murdsin siis sain aru, et oleks vaja midagi ette võtta. Ma üldiselt inimestele kallale ei söösta selle käigus, kui juhuslikult ei tunne end ohustatuna. Kas oskate öelda mismoodi oleks võimalik sellistest hoogudest lahti saada ?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kes suudab end valitseda, see suudab ka keskonnas (ühiskonnas) kohaneda (adapteeruda) ja selle järgselt ka kaaslasi sobivas suunas mõjutada.

Enesevalitsemine algab keha valitsemisest - kehaliste harjutustega algabki kõik.
a) Kehaline aktiivsus, trenn, Treeningpäevik (et vigu ei kordaks, et analüüsiga end edendada);
b) psühhoregulatsioon, et liigseist pingeist vabaneda ja enda psüühika juhtimisega edukalt toime tulla, end vaimselt õigesti häälestada - Positiivselt, Eesmärgikindlalt, Mänguliselt.

vt. soovitusi minu rmt-st "Väljavalitu" - saad teada, et oled Andekas,
õpid Elutarkusi Ellu Rakendama.
Teadmised tuleb ellu rakendada!

Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Närvitsemishood

Tere! Minu mure selline, et mul esinevad ärritushood. Reeglina olen normaalne, aga siis mingi täiesti tühine asi ajab totaalselt marru ning ma ei suuda oma emotsioone taltsutada, tõstan häält, kohati isegi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Looduslikest vahenditest on suur abi - apteegi vabamüügist saab. Eelkõige rahustavad teed. Üleväsimus ärritab, puhkus rahustab - töö- ja puhkerežiimi korrigeerida. Leida ka päeval lõõgastushetki.
Õppida ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: