Kas peaksin hakkama sööma antidepressante? 11.04.13 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Kas peaksin hakkama sööma antidepressante? Olen vaevelnud generaliseerunud ärevuse käes 5 kuud, on esinenud ka umbes 5 paanikahoogu selle aja jooksul. Ravinud olen looduslike viisidega, homoöpaatia, nõelravi, aroomteraapia jne. Pealiselt siiski homoöpaatiaga. Vahepeal on hullem olnud, kuid nüüd on nagu parem. Kuid siiski vahepeal vaevab ärevus teatud olukordades, kus seda esineda ei tohiks. Näiteks väljas käies sõpradega kohtudes, koolis jne. Samas on asi paremaks läinud, kuid kohati tekib selline vale keha tunnetus, nagu ei oleks ise enda kehas või midagi sellist. Nagu jalad - käed oleks kuidagi kerged ja kehatunnetus pole päris õige. Samas olen lugenud viimasel ajal väga palju kirjandust ja õppinud positiivselt mõtlema ja kordan endale positiivseid mantraid ja asju mis aitavad. Kuid kohati tekib selline lootusetuse tunne ja siis vahel istun päev otsa toas. Tunnen, et olen natukene eraldunud ülejäänud maailmast. Kuid minu küsimus on, kas peaksin edasi pürgima oma praeguse plaaniga ilma keemiata sellest välja tulla, või ei teeks paha lisaks võtta mingi kuur antidepressante? Kuigi kardan nende kõrvalmõjusid ja seda, et jäängi neid tarbima ning võib mind tagasi viia veel kehvemasse olukorda. Ei taha ühestki ravimist sõltuv olla. Kuid kui tunnen ärevust või muret - siis mõtlen, et peaks neid siiski sööma hakkama. Ühesõnaga olen dilemma ees. AITÄH vastamast!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Elu ongi keemia, erinevatel inimestel veidi erinev keemia.
Kui häired on olnud ja ikka püsivad, siis südamest soovitan psühhiaatriga nõu pidada.

Kui psühhiaater pakub psühhiaatri-keemiat, siis seda tuleks ka kasutada. NB psühhiatri poolt antavate rohtude toimeks vajalikud retseptorid on organismis olemas, s.o. organismis on vastavad ained (keemia) tavaliselt olemas, hetkel on selles (keemias) mingi ajutine passiivsus ja organism vajab seda rohtu apteekri käest.

Aga harjutusi tehes (koos rohu võtmisega) aktiviseeruvad jälle need sisemised "keemikud" ja apteekri abi jääb samm-sammult tagaplaanile.
Ravimsõltuvust ei tule.

Psühhiaatri jutule, tervislikud elukombed koheselt praegusele eluviisile lisaks.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

küsimus xanaxi kohta

nimelt hakkasin ma kaks nädalat tagasi sööma Citaleci 10mg.Arst ütles et hea on kui sööksin kaks nädalat juurde veel xanaxit.Nüüd siis on kaks nädalat läbi ja peaks hakkama xanaxist loobuma,kas õigem on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Minge välja jalutama, suhelge sõpradega, tehke oma lemmiktegemisi! Hingelähedane tegemine olgu esikohal. Xanaxit võtke vajadusel. Kui saate ilma olla, siis ei võta.
Mis Teil elu eesmärgiks, kuhu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: