Unehäired 10.03.12 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Olen teile juba varem küsimuse esitanud ja koostöös psühhiaatriga ka hea ravi leidnud. Kuid nüüd olen probleemi ees, sest minu psühhiaater läks parematele teenistusvõimalustele Soome ja nüüd olen üksi püüdnud hakkama saada, sest paremat kui minu endine psühhiaater Tartu kliinikus ma töesti ei suuda enam leida.
Koostöös psühhiaatriga tegin läbi võõrutusravi Gumbaltast, kuid nüüd on jäänud piinama unetus, mis oli varemgi probleem. Nüüd vötan 0,5 tbl õhtuti Ketapinori, kuid ikkagi jään magama alles hommikul. Õhtuti teen ravimteed naistepunast, piparmündist ja humalast koos meega.
Palun soovitage midagi. Lisaks kõigele on teie raamat "Väljavalitu " lausa piibliks kujunenud. Lisaks teen pärmijooki, joon Borsami mineraalvett, käin ujulas ja olen palju õues( olen eripensionär).
Nüüd kuulsin, et minu ravipsühhiaater tuleb alates aprillist-maist uuesti kliinikumi tööle ja seepärast püüan ise endaga toime tulla ja kui teie ka veidi turgutate, siis oleks kõik OK!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

On ammu teada, et
Enne und ei tasu kõhtu eriti täis süüa. Hilisõhtul ei või tõsist trenni teha. Ei ole kasulik suitsu teha (kes suitsumees või –naine on). Kärakas on pseudo – mõneks hetkeks annab und, aga järellained on kehvad. Tuba olgu tuulutatud. Riietus ei tohi pigistada. Pea olgu Põhi-Ida suuna vahemikus.
Aga kõik see on väga individuaalne
# Meie poliitikud kemplevad, poliitvägibvallatsevad, terroriseerivad seeläbi ka lihtrahvast. Piltlikult öeldes on nad nagu riigi lapsevanemad, kes peavad andma kindlustunnet, et täna on võib-olla mõni raskus, aga homme on meil asi selgem ja kindlam. Oleme teile eeskujuks, oleme lipumehed ja enne anname lastele (lihtrahvale), siis "kühveldame" endale rohkem ja küllaga ning rohkemgi veel.
Nagu kodus ei tohi lapsevanemate omavaheline riidlemine lasteni jõuda, nii ei tohiks ka “riigi lapsevanemate” omavaheline kemplemine kogu ulatuses meieni jõuda. Osa vaidlusi tuleks vaielda ära kandilise või ümariku laua taga.
Seega - info valik, meediatoidu- ja vaimutoidu valik on oluline.

Emotsionaalne "enesekõrvetamine" ei aita, aitavad konkreetsed tegevused, tegevused ka enne valimisi. Stregiinfo Õpetajate toetuseks on igati vajalik ja see hakkab ka vilja kandma. kui ei, siis korrata! Sotsiaalsed probleemid mõjutavad meid kordi rohem, kui oskame arvata, kordi.

Vankrisõit Linnuteel
Enne õhtust uinumist on kasulik endale välja töötada mingisugused rituaalid. Kui inimene on usklik, siis on juba usureeglitega ette kirjutatud, mismoodi õhtupalve käib. Aga kui oleme Taara usku või päris uskmatud ja täpselt väljakujunenud rituaale ei ole, tasub endale need välja kujundada. Olgu kohe öeldud, et selleks kulub aega, ühe päevaga ei saavuta midagi.
Näiteks minul on selline rituaal…
Olen Taara usku. Taara tähendab hindi keeles taevatähte. Igal õhtul lähen välja (mul on ilus aiake), vaatan taeva poole, ning kui pilvi ees ei ole, näen Linnuteed ning Suurt ja Väikest Vankrit. Siis lähen Linnuteele Vankriga sõitma, teinekord võtan mõne sõbra ja sõbranna ka kaasa. Sel hetkel tunnetan, et ilmaruum on nii suur ja need igapäeva mured-rõõmud ja kemplemised-ütlemised on kõige selle kõrval nii tühised. See rahustab, annab energiat ja väge, nagu piiritu mere ja lainetuse või lagendiku mõõtmatuse tunnetamine…
Ümisemine avab vajalikud tšakrad peas ja tasakaalustab, rahustab.
vt. ka varasemaid.
Lahendid on olemas. Teil ka koostöö oma tohtriga!
Igast murest saab üle!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

bromazepami võõrutusnähud

Mis nähud tekkivad Brotazepami ära jätmisel .

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Miks on see ravim teile määratud?
Kui kaua ja millises annuses olete seda ravimit võtnud?
Mis on raviarsti seisukoht ja soovitused.
Kui sõltuvus, siis tekivad ärajämanähud, ja need ...

Loe edasi

Unehäired

Tervist,

Selline mure siis, et alles hiljuti hakkasid tekkima unehäired sellistel päevadel, kus järgmine päev on tähtis sündmus, millest peab osavõtma kellaajalise täpsusega. Unehäired esinevad ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Apteegi vabamüügist - Melatoniin, võib lisaks ka mõnda rahustavat teed võtta.
2) Tähtsaks sündmuseks (ka eksam jms) tuleb ette valmistada ja endapoolne osa eelnevalt selgeks teha. Närveerima ...

Loe edasi

Unetus

Tere,
mul on unehäired. Öösiti ei saa ma magada, aga päeval saan.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Räägi oma murest Emale. Kindlal kellajal igal õhtul voodisse. Päeval veidi kehalist aktiivsust ja vähem arvutis.
Apteegist rahustavat teed jms.
Koos Emaga - mis on mure-unetuse põhjus?
Loe edasi

Hirm üksinduse ees

Pidevad unehäired, magan suhteliselt vähe, mõtlen, mis homme saab. Olen ise töötanud psühhiaatrias mitu aastat.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkoholiga und saada - aeglane enesetapp. Psühhiaatri jutule. Kui rahustid ja uinutid hästi toiminud ei ole, siis soovitaksin neuroleptikume õiges annuses.
Ikkagi psühhiaatri jutule, et leida õige ...

Loe edasi

Tere, soovin abi

Tere, mul on ca 3 aasta jooksul olnud palju probleeme. Hetkel on asjad hakanud minema paremuse poole, aga tunnen, et täisväärtusliku elu elamiseks vajan abi (märksõnad: väike laps, isepäine elukaaslane, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaatri vastuvõtule.
tel 1900 ja Ida-Tallinna Keskhaigla liinis saab minu vastuvõtule registreerida.
Koos leiame lahendused.

Tervitustega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Unehäired ja Amitriptylin

Lp dr Ennet,
kuidas Te arvate, kas Amitriptylin 25 mg võib mind aidata, kui mul on unehäired ja depressioon? Vahel on ka paanikahood. Kas Amitriptylin tekitab sõltuvust ka?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

On rahustava toimega AD ja seega sobilik. Vaja leida õige annus. Mis on probleemi põhjused? Kuidas lood harjutustega ja uue hoiakuga (uued prillid).
AD on vaid osakene enda mõjutamise arsenalist. ...

Loe edasi

unehäired

olen aastakümneid kannatanud unehäirete all, kuna olen meedikuna olnud sunnitud mitu korda nädalas töötama öösel ja magama päeval.Nüüd on tekkinud raskused ka uinumisega peale öövalvet. Spetsialist /psühhiaater/ ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tulge vastuvõtule.
Tel. 56 463 830.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: