Vaevused pärast puukborrelioosi 29.11.11 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Põdesin korduvalt puukborrelioosi, pärast mida jäid valud lihastesse ja liigestesse, samuti tursed liigeste piirkonnas. Olin haiglas kuu aega tagasi ja sain diagnoosix fibromüalgia. Muidu analüüsid korras, aga veresete 66, mis näitab põletikku. Raviks määrati Eslorex, kuid enam ei ole sügavat und ja nädal aega on poomistunne kõris. Eslorexit olen võtnud 3 nädalat. Helistamise peale kirjutas reumaoloog juurde Coaxili, kuid lugedes selle kõrvaltoimetest ei ole lootust, et sügav uni tuleks tagasi ja poomistunne kaoks. Enne ei ole kunagi antidepressante kasutanud. Valusid oli lihtsam kannatada kui poomistunnet ja magamatust. Kas peaksin jätma antidepressandi võtmise või võtma ikkagi juurde veel Coaxili? Ma ei usu hästi, et antidepressantidega mul veres põletikunäitajad vähenevad, lisaks on valud tulnud tagasi.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Infektsionist ja reumaarst valdavad oma valdkonda ja sinna ma ei sekku. Fibromüalgia ka. Psüühiliste probleemide osas oleks vajalik psühhiaatri konsultatsioon. On olemas väga häid und soodustavaid AD-sid ja muid psühhofarmakone, aga enne oleks vajalik vestlus, et leida parimad soovitused-lahendid.
Üldtervislikud elukombed on alati kasuks.
Igast murest saab üle, saab siingi!
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

tere!

olen 20 aastane noormees, tegelen skautlusega. Skaudi rännakul sain peale puugi, mille tõttu sain puukborrelioosi, pärast haiguse põdemist tekkisid ärevus ja paanika häired (nt ebareaalsus tunne jne) ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Puuk on rohtudega ammu maha "notitud!" See sundmõtteline järellainetus läheb ära ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid" printsiipi kasutade, s.o. rohu (Seroxat) osatähtsus väheneb (üks diagonaaliga tekitatud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: