Lihastõmblused, surinad, kaelavalu, peavalu.... 10.03.10 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,
minu mure sai alguse umbes 2 kuud tagasi - parema ülemise ripsme joonel hakkas lihas tõmblema, mitte küll nii, et teised seda näeksid, kuid tõmbluse ajal ma ise peeglist näen ja loomulikult on see väga häiriv iseenesest. Kestab see siiamaani, küll mitte pidevalt, aga mitmeid kordi päeva jooksul. Lisaks on lihasvärinad ja tõmblusi ka mujal: kätel, jalgadel. Vahepeal tunnen surinaid, sipelgajooksmise tunnet ning tuimuse tunnet mingites üksikutes kehapiirkondades. Kõik need kaebused on küllaltki lühiajalised, mitte pidevad. Esineb ka pea- ja kaelavalu. Lisaks muidugi on tekkinud ärevus ja mõtted, et mul on mingi hirmus haigus kallal.
Lisan nüüd veel, et mul on 7-kuune beebi ning alates tema sünnist ma pikka ööund magada pole saanud, pean ärkama mitmeid kordi öö jooksul ja muidugi tõusen küllaltki vara igal hommikul. Iseenesest olen ära harjunud sellega ja isegi ei tunne väsimust väga. Lapse päevaune ajal ma magada ei saa, ma pole kunagi suutnud päeval magada.
Kas võivad need sümptomid olla pidevast magamatusest ja siiski üleväsimusest või ...? Mingeid ravimeid ma ei tarvita, mis poleks hetkel võimalik ka seetõttu, et imetan last. Kas on mingi väljapääs, sest need tõmblused tõesti juba häirivad?

Ette tänades,
U.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Minu Palve-Meditatsioon on alustuseks v.hea. Kodune tööjaotus - lähedaste abi (võimalusel) kasutada, et veidi lapsest rahu-puhkust saada. Veidi rahustavat teed apteegi vabamüügist. Veidi mineraalvett, et lihastõmblusi veelgi paremini vältida (mineraalid on siin olulised). Ravimeid hetkel küll vaja ei ole.
Igast murest saab üle,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Peavalu, jalgade tõmblus

Mul on pingepeavalu ja tihti halb olla, jalad tõmblevad, mida teha?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Märtsi-lugu olevikust minevikku "raputada" ja uute suunistega edasi minna.
Üldine keha ja psüühika rahustamine-tugevdamine: tervemas kehas tervem vaim ja hingeelu, korralik uni ja päevased puhkehetked, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: