Halb enesetunne ja külmad käed 17.10.09 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!
Minu probleemid said alguse juuni kuus. Ühel päeval tundsin lõikavaid valusid kõrvadest allapoole,perearst soovitas võtta Ibumetini 400 5 päeva.Võtsin rohud ära ja valu kadus.
Alates poolest juulist muutus kõik päevapealt.Ühel hommikul ärgates tundsin halba enesetunnet ja mõlema käe kolm esimest sõrme olid natuke nagu turses. Edasi läks aina hilisemaks ja õudsemaks. Iga päeva oli paar- kolm korda päevas halb olla - nagu minestaks , aga ei minesta ka. Nuuskpiirutust hoidsin kogu aeg kotis.Hommikuti oli stardikrambid mõlema käe väikeses sõrmes ja selle kõrval olevas sõrmes. Perearsti juures tehti vereproov biokeemia laboris ja kliinilises laboris. Kõik näitajad olid korras va. Raud seerumis mida oli 6,7- seda on vähe, nii ütles perearst. Kuna mul oli ikka halb enesetunne ja sõrmed krampis, tehti pildid ka käte ja labajalgadest ning käisin ka reumatoloogi vastuvõtul. Tehti ka vereproov CCP. Mingit reumaatilist haigust ei diagnoositud.
Minul ikka halb enesetunne, nagu minestaks , aga ei minesta ka.Peas kogu aeg kuklavalud ja paar korda tekkis ka probleem nägemisega.Raamatukogus vaatsin raamatuid riiulis ja pilt selline hägune, et tahaks öelda"keerake teravust juurde.
Käisin ka hambaarst juures - kõik korras. Nina-kõrva- kurgu arsti juures ka kõik korras.
Vahepeal hakkasid käed hommikuti surema, ärgates ei jõudnud käsi rusikasse pigistada, seda aga ainult korraks. Paar korda tegin harjutusi ja sõrmed töötasud endiselt. Edasi hakksid tekkima külmatunded, algul labakätes. Edasi küünarnukini ja siis juba terves käes, eriti vasakus käes. Igakord kui tekkis halb enesetunne läksid ka käevarred külmaks. Korra isegi hakkas kõrvus vilisema. Südamearsti juures ka käidud- kõik korras. Kopsuarsti juures - kõik korras
Naistearsti juures - kõik proovid tehtud - kõik korras (olen 50aastane naine). Tehti ka kaelast röntgenpilt - kaela lordoos säilinud, C6-C7 lülivahemik kitsas, kael ostekonrootiline.
Suust võeti aeroobide uuringuks limaproov- vastus normaalne mikrofloora. Tehtud ka puukborrelioosi ja puukensefaliidi vereproov- kõik korras.
Uriini proov- kõik korras. Mustuse proov- kõik korras. Ma olen läbi röntgentatud, mammograafitud, kompuuterdemografitud(pea ja kops)flurograafitud- miskit diagnoosi ei ole pandud, ega midagi leitud. Nüüd on juba oktoober- aga mul ikka halb olla ja käed lähevad külmaks.
Vahepeal valutasid ka varbad, algul mõlema jala väiksed varbad, siis mõlema jala kõik varbad. Korra tundsin isegi öösel,et tekkisid kuumarõngad ümber küünar, põlve ja hüppeliigeste. Kusjuures see halb enesetunne ei ole kogu päev- vaid paar korda päevas. Käisin ka kiirabis,sest enesetunne läks väga halvaks. Arvati, et sega ärevushäire ja kirjutati rohtu Cymbalta 1 kapsel päevas ja Mirtazapin 1\2 tab. õhtul. Aga need rohud on nii õudse kõrvaltoimega, et nüüd klopib mul süda iga kord kui rohtu võtan. On tekkinud ka aeg-ajalt värinad rohtude tarvitamise järel. Kas nende kirjeldatud omaduste järgi võib arvata ,et mul on ärevushäire ja kas rohud on õiged? Mulle tundub, et need rohud mulle ei sobi, aga mis oleks teine valik rohtudele. Ootan vapralt pääsu neuroloogi juurde. Aga arsti juurde pääsemiseks peab tohutult kaua ootama.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Rauaprobleemid saab lahendatud toidu ja tegutsemisega - kehaline. Tundehäired kätes ja nn minestamiseelsed tunded - ortostaatilised harjutused (pea ülal, pea all, vt. minu harjutus; aktiivsem kehaline või sportlik tegevus; veeprotseduurid ja naha hõõrumised).
Rohud: mõlemad on AD ja rohtu on PALJU. Ka 1/2 Mirtazapini võib isegi paljuks osutuda, võtaksin seda 1/3 tabletti ja õhtul.
vt. minu 3E printsiip.
Tegemist ärevushäirega.
Võimalusel sirvige minu äsja ilmunud raamatut "Väljavalitu" ja sealt leiate väga palju olulist nii teoorias kui ka praktikas.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

kuumalained jalgades

ema ärkab öösel 3-4 korda üles kuumalainetuse peale, mis algab labajalgadest ja kuni tuharateni, katsudes jalad külmad, aga tunne nagu põletaks, järgneb naha kipitus rinnas,roiete vahel, peas, väga ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Perearst saab anda selgitus: verevarustus jalgades ja organismis, lupjumisega seonduv e ateroskleroos, asjadest arusaamine ja psüühika üldine seiskord jne. Siis saab edasi saata spetsialisti juurde.
Loe edasi

ärevushäire? - antidepressandid

Olen keskealine naisterahvas, kelle vererõhk on kõrge olnud 2008.a. suvest. Tänu rohtudele oli kõik korras märtsi kuuni kuni algasid probleemid vererõhu tõusuga 180/120, samas oli ta hüplev. Tarvitasin ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt. varasemaid soovitusi ärevushäirete osas.

ENNETI PALVE-MEDITATSIOON

Esimene Palve - Ringutus-Sirutus ja Lõõgastus.
Ringutan-sirutan end Taevatähe e Taara poole (Taara ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: