kas tõesti depresioon? 27.01.09 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

tere.
minul on mure oma elukaaslase pärast, nimelt diagnoositi temal 2 nädalat tagsi depressioon, peale seda kui ta oli olnud terve nädala melanhoolses seisundis. Sellest on möödas nüüd juba 3 nädalat, melanhoolne seisund on kadunud aga on jäänud keskendumis raskused tööl. Ta ei suuda keskenduda igapäevastele toimingutele, ta tegeleb selliste asjadega mida tegelikult vaja teha ei ole või teeb mis talle parasjagu just meeldib. Varem ei olnud tal ka unehäireid aga nüüd ta ärkab juba kusagil kella 5 paiku hommikul ja ütleb et uni kadus lihtsalt ära. NB! Iseärasus mis mulle muret teeb on see et kõik pakub talle nalja, naerab seal kus tegelikult ei ole midagi naljakat. Tema enda arust on kõik korras aga mulle just teeb muret see naermine! Depresiooni korral olen aru saanud, et inimene on rohkem ikka melanhoolne ja kurvameelne! Ei tea enam, mis peale hakata sellise olukorraga! Ette tänades!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Millises nooruses? Millest tingituna tekkis see depressioon? Milline on töö iseloom ja kuidas sellega toime tuleb? Millised on elusihid ja kuidas ta sellel sihil püsib? Kas on lapsi ja kuidas kodune elu kulgeb?
Jne. Asi vajab täpsustamist. Naer on teatud piirini kaitsemehhanism - nägu naerab, aga süda nutab. Seda vaid teatud piirini. Siit ikkagi kumab depressioon. Unehäired viitavad ka sellele, et mitte ainult "Taani riigis" on midagi mäda, midagi viltu on ka elukaaslase hinge ja vaimuelus.
Psühhiaatri jutule. Head rohud olemas. Harjutusi palju.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

depressioon


Tere! Olen 31 aastane meesterahvas ja selline probleem! Tarvitasin aastate jooksul vähemates ja suuremates kogustes alkoholi. Nüüd otsustasin, et aitab ning olen juba poolteist kuud täiesti kaine ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Ei maksa meelt heita.Üleminek uuele reziimile on organismile
alati mingil määral shokk,kuid samas on organismil endal väga hea
kohanemis -ja taastusvõime.Osadel tekivad tõesti sel perioodil ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: