Mure 08.08.08 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere, dr. Ennet!

Ühel päeval ühe tervisemurega seoses tervisefoorumit külastades ja seal ringi vaadates avastasin, kui palju on inimesi, kes arutlevad antidepressantide ja nende sobivuse üle. Kellel millega mis kogemused, kes mida ei talu, kellel millised kõrvaltoimed. Sisuliselt depressioon, paanikahäired, antidepressandid jne. oli domineeriv teema. Suvel, mis on ju ometi ilus aeg aastas. Ma saaks aru, et sügisel, pimedal ajal on rahval muremõtted peas, aga suvel... Mul on ausalt öeldes kahju, et on nii palju inimesi, kes neid vajavad. Või kas ikka kõik vajavad? Perearstid kirjutavad neid suhteliselt kergesti välja ka. Loodaks, et mitte kõik arstid, aga ka mulle on neid pakutud, oma perearsti asendaja poolt, kes mind tegelikult ei tunne. Jah, ma olen ka ärevushäirega kimpus, aga ma magan hästi, jään õhtul normaalselt magama, magan rahulikult hommikuni täisväärtuslikku und, olen teotahet täis ja usun, et mind aitab värskes õhus jalutamine, ujumine jm. sport, jalutuskäigud, müramine sõbranna lastega (mul endal veel pole, aga lähiaastatel tahaksin seda viga parandada), kassi silitamine ja temaga mängimine, rääkimine emaga või mõne hea sõbra-sõbrannaga, eduelamused tööl, mida pole just vähe jms. Ma ei mõtle kunagi sellele, kas mu elul on mõtet. Kui Jumal lasi mul siia ilma sündida, siis järelikult mu elul on mõte ja mul on siin ühiskonnas täita oma roll. Elus on kõigil paremaid ja halvemaid aegu. Elades läbi halvemaid aegu karastun ja oskan ära tunda ka selle, mis hea. Oskan seda paremini hinnata. Kas mulle ikka on tablette vaja?

V.A. (36)

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Elufilosoofia õige, talette vaja ei ole. Lapsi on vaja!
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

mure tapab

mul on tunne, et köik, mida puutun, läheb katki vöi midagi juhtub, ühesönaga rikun ära. ei julgegi enam midagi teha. istun päevad läbi kodus, töölt lasti lahti ja ei leia ausalt mingit mötet enam.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Et mure ei tapaks, siis tuleb "tappa" mure. Ja vajalik on selgitada ka põhjused. Seega - tohtri vastuvõtuleja tulevadki lahendid. Üldtervislikud soovitused sobivad samuti nii lugeda ja seeläbi ka praktiseerida. ...

Loe edasi

mure

olen endaga puntras kas on võimalust oma muredest ka interneti teel vestelda

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eesmärk ei ole vestelda, eesmärk on murest vabaneda!
Kui mure neti-võrgust läbi mahub, siis loomulikult!
Milles mure?
Ootan infot,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: