depressioon ja karvakasv 26.05.08 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!
Võtsin eelmine aasta 4k Zolofti ja siis sain oma haigusest üle, aga kõik sümptomid tulid sel aastal veebruari lõpus tagasi ja veel raskemalt kui ennem ning praeguseks olen Zolofti võtnud üle 2,5 kuu. Enesetunne paranes pisut, aga siis tundus, et olukord enam ei parane, vaid läheb hullemaks, nutsin paar õhtut lihtsalt järjest , kui töölt koju tulin ning peast jooksid läbi isegi enesetapu mõtted, ei näinud enam mitte midagi head oma elus. Tööl olles olin pidevalt pinges (valud kuklas ja oimu kohtades), keskendumis- ja otsutamisraskused, aeg-ajalt tunne, et ei suuda hingata, pidevalt klomp kurgus.
Siis käisin perearsti juures, kes kirjutas mulle uued tabletid välja - Citalec. Aga mis puudutab karvakasvu, siis mul on hakanud kaela peal karvad kasvama ja habe ka. Kas see võib olla Zolofti kõrvalmõju. Mida ma peaksin tegema? Olen 22 naine ja see liigne karvakasv mõjub samuti ühe stressorina ning on osaliselt ka kinnisideeks muutunud.

Ette tänades,
dk

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Alustaksin naistearsti juurest, vajadusel (siis tema soovitusel) endokrinoloog. Need AD-d jätaksin suure kaarega kõrvale, apteegi vabamüügist võtaks veidi rahustavat teed. Jalutuskäigud, rand, meretuuled, sõpradega suhtlemine ja korralik magamine - see on tervise ja ülihea enesetunde vundament.
Minu Palve-Meditatsioon.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

sepressioon ja juuksed

tere. kas on võimalik,et kui on depressioon,et siis tuleb ka juukseid peast?palun vastake,või on tegu millegi muuga,kuhu peaks pöörduma??

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kurbmeeslus teeb halliks, mõnedel lagetab ka juukseid, mõnel lagunevad hambad, mõnel annab süda tunda jne.
Karvakasv (ka juuksed) sõltub suguhormoonide aktiivsuses ning anaboolsete hormoonide võimekusest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: