Ma ei saa aru, mis toimub. 12.02.08 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tervist!

Täpselt ei teagi, kust alustada, sest tegelikult ma ei saa isegi aru, milles on probleem, kuid katsun nii lühidalt kui võimalik rääkida ära loo.

Tutvusin oma elukaaslasega paar aastat tagasi. Suhte alguses tundsin end kui taevas. Mõne aja pärast tuli aga välja, et suhte alguses oli tal veel üks tüdruk, kellest oli ta oma jutu järgi juba mitu kuud tagasi lahku läinud, sest tüdruk oli ringi tõmmanud. Praeguseks tean, et tegelikult läksid nad lahku alles mitu kuud hiljem ja meie tutvumise hetkel oli neil vaid hetkeline tüli. Ka peale nende lahkuminekut suhtlesid nad veel, mis mind häiris, kuid tema ei pidanud seda milleski. Lõpuks üle poole aasta hiljem loobus too tüdruk ka temaga suhtlemast. Siis läks suhe nii heaks, et ei osanudki mitte midagi paremat enam tahta. Kuna me siis veel koos ei elanud, veetsime suurema sellest vähesest ajast, mil koos olime, voodis. Kõik oli tipp-topp!

Siis läksin aga mina välismaale tööle ja kui olin 2 nädalat kodust juba ära olnud, hakkas ta minuga lihtsalt tüli kiskuma ja süüdistama väga imelikes asjades, mida ma polnud kunagi teinudki. Siis kadus paariks päevaks suhtlusest ja mis hiljem välja tuli, oli see, et oli ühele oma internetituttavale saatnud selliseid sõnumeid, mida paljud ei saada oma naistelegi. Ja tahtis tolle tüdrukuga meeleheitlikult kokku saada seksi eesmärgil. Aga kuna ma mingil määral toda tüdrukut ka teadsin, sain sellest teada. Siis hakkas mu elukaaslane kõike tagasi ajama, et tema ei ole neid saatnud ja ma ei armasta teda, sest ei usalda ja mõtlen selliseid asju välja, et temast lahti saada jne. See kestis mitu kuud. Vahepeal süüdistas mind selles, et aelen oma sõpradega ringi ja teen kes teab mida veel. Lõpuks kui Eestisse läksin, tegi head nägu. Aga praktiliselt esimese asjana tahtis ta seksida ja kui ma sellega nõus ei olnud, siis läks lahti see, mis kestab nüüd juba praktiliselt aasta otsa. Ta tahab seda teha hommikul, päeval, õhtul, öösel ja kui ma tahan keset ööd normaalselt magada, et oleksin järgmisel päeval võimeline ka tööd tegema (tööl on mul peal mitme inimese koormus ja ta teab seda väga hästi), siis ta solvub, hakkab mind jälle süüdistama kõiges. Ka oli olukord, mil ma ei olnud temaga paar nädalat seksinud, ta õhutas tüli ja kui nägi, et ma võtan asja rahulikult, ähvardas end üles puua. Kui nägi, et ka see ei mõju, siis läks toast välja ja siduski nööri trepi käsipuu külge ja riputas end sealt alla. Kuulsin teisest toast, et korraks käis mingi nagin- rägin ja vaikus. Läksin igaks juhuks vaatama ja ta rippuski seal silmad pahupidi. Kuna ta oli minust 2 korda suurem ja raskem ei saanud ma teda kuidagi üles upitada ja tänu kiirele mõtlemisele ja jooksmisele leidsin terava noa, millega nüsisin nööri läbi ja ta kukkus teadvusetult trepist alla. Kutsusin kiirelt kiirabi ja mõne minuti pärast tuli ta teadvusele. Kui kiirabi kohale jõudis, siis käskis ta mul nad ära ajada, et miks ma kutsusin. Kiirabi vaatas ta üle ja ütles, et see mees on asja ikka väga tõsiselt käsile võtnud. Ta kaelal olid väga sügavad haavad nöörist. Ja mille pärast elukaaslane muretses- sellepärast, et ta nime kuskile kirja ei pandaks, et töökohta ei tohi see jõuda. Aga see, millise trauma mina sain, teda eriti ei häirinud. Tal oli vaja veel kiirabi juures hakata rääkima sellist juttu, et ma tahtsin teda maha jätta ja mis tal muud üle jäi. Aga ma pole terve meie suhte jooksul mitte ühtainust korda rääkinud lahkumineku juttu. Ja kui ma sama päeva õhtul polnud huvitatud voodimängudest, siis oli ta jälle minu peale pahane.
Siis avastati mul kuskil pool aastat tagasi kasvaja ja mind uuriti ja puuriti kuude kaupa enne kui teada sain, et see oli healoomuline. Terve see aeg aga puuris mind hirm, mis saab kui see on halvaloomuline. Alguses ei tahtnud sellest kellelegi rääkida, mingi aeg aga ei suutnud enam endale hoida ja rääkisin elukaaslasele. Umbes tund aega suutis ta normaalne olla, siis läks kõik ikka vanaviisi edasi. Ja nii on see olnud juba pikka aega.
Ka kuulsin, et oma üle-eelmise elukaaslasega oli ta väga halvasti käitunud. Pidevad ähvardused ennast ära tappa jne. Ja mis välja tuleb on see, et siis kui temaga seksida päevas tundide kaupa, on ta rahul ja täitsa hea mees, kui aga jääb juba 1-2 päeva vahele, siis teeb ta elu põrguks.
Kas võib olla, et tal on seksisõltuvus või muud psühholoogilised probleemid? See ei ole ju päris normaalne, et inimene võib endale lubada kõikvõimalikke tegusid, aga süüdistab mind asjades, mida ma pole kunagi teinud. Ja kui ta ei saa seksida, läheb ta hulluks.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kas ta armastab Teid või ainumalt sexi - selles ongi küsimus.
Kui soovite sexi-automaat tema tarbeks olla - hea võimalus T e m a l e olemas. Mis on Teie eesmärk?
See Meesterahvas on manipulaator ja psühhopaat. "Harjutused nööriga" olidki selliselt mõeldud, et Teie õigeaegselt kohale jõuate (mõnikord lõppevad need manipulatsioonid ka exitus letalis variandina e. surmaga.
Kas temal peale psühhopaatiliste isiksusejoonte ka muid häireid on, seda saab õelda psühhiaater. Dr. Imre Rammul on nii psühhiaater kui ka seksuoloog, sealt ta võikski alustada. Kui tema end ei muuda, siis muutusi ei tule.
Toredat elukaaslast Teile soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Tunded

tere. Mul juhtus selline asi et olin masenduses, raakisin et ei taha elada ja et mul pole tulevikku jne...siis jarsku tekkis mingi imelik tunne rinnus kus peaks hing asuma ja kõik mu tunded kadusid ara. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhosomaatilised reaktsioonid ongi sellised, et närvipinged, stress, meeleolukõikumised, depressioon, üleväsimus jne põhjustavad kehalisi häireid - ka selliseid, mis teil praegu.
Siit siis lahendused:
Loe edasi

Tunded

tere. Mul juhtus selline asi et olin masenduses, raakisin et ei taha elada ja et mul pole tulevikku jne...siis jarsku tekkis mingi imelik tunne rinnus kus peaks hing asuma ja kõik mu tunded kadusid ara. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Organismis on psühho-somaatilised funktsioonid - psüühilised pinged, stress, depressioon, ärevus jne kaasavad(tekitavad) ka kehalisi häireid, selliseid, mida varem ei esinenud.
Tervenemisel on kaks ...

Loe edasi

Rasked tähelepanuhäired

Tere!
Olen 16-aastane õpilane ja ma tunnen, et mul on koolis ja igalpool mujal raske keskenduda. Kord oli isegi nii, et käisin korvpalli vaatamas ja ma ei suutnud mängu jälgida ja aru saada mis toimub ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt eelnev.
Head harjutamist.

Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Ma ei saa aru, mis toimub

Kirjutasin just hetk tagasi. Lisaksin veel seda, et ma ei julge teda ka maha jätta, sest kardan, et siis ta poob end üles ja siis pole mind teda enam päästmas. Loomulikult saan ma aru, et ma ei saa sellepärast ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

et ma ei saa sellepärast end ohverdada terve elu,..
Elu ei vaja ohvreid ja ohverdamisi!
"Olen nagu tagurpidi sõudja,
silmad ikka minevikku säet..."
...

Loe edasi

ei saa enam aru

tere!! ma elan k-järvel ja ma ei saa aru mis minuga toimub,kuigi ma olen täie mõistuse juures mängitakse minuga mänge,kus kõik on must....rohkem seda ei talu.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arusaamise saab selgemaks, selgeks psühhiaatri juures.
Kohe vastuvõtule.
Karta vaja ei ole, saate abi!
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Mis toimub?

Tere! Tahaksin vatust sada küsimusele, mis minuga viimasel ajal toimub. Järsku hakkab justkui halb, ei saa aru mis toimub, süda hakkab puperdama ja siuke naljakas tunne on. Seda juhtub täiesti suvalistel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Korralik puhkus, õigel ajal magama. Tervislikud eluviisid. Normaalselt süüa.
Värskes õhus liikuda ehk isegi kerge sport.
Tugevneb keha, tugevneb ka hea enesetunne.
Ja nii need vaevused ...

Loe edasi

"mulli sees olemine"

Lugesin siit ühte eelnevat kirja ja tekkis tuttav tunne. Kirjutati nn mulli sees olemisest. Minul on olnud selliseid perioode. See kestab mõnda aega (u paar nädalat) ja siis läheb mööda, õnneks. Nii on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Selliseid seisundeid on lühiaegselt olnud kõigil. Kui need kestvamad, häirivad, siis vaja leida põhjus(ed). Nendeks võivad olla varjatud depressioon, üleväsimus, naiste "kuukulguri" tsükliga seonduvad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: