Mure. 10.02.08 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Mure on suur ja häirib mu elu.2 aastat tagasi asus mees tööle soome ja mina jäin 2 pojaga üksi siia eestisse. Kuna pojad on 11 ja 6 aastased, siis vanemal pojal on tekkinud selline puberteedi küljed. Mina aga ei suuda seda välja kannatada ja olen väga närviliseks muutunud, häirib iga väike asi. Tahaks ainult magada ja mitte kedagi näha ega kuulda.Käin tööl ja sinna ma hommikul ei lähe ka hea meelega aga , kui tööl olen juba, siis tunnen end seal hästi ja ei taha mõelda koju minemisest.Kardan üksi olla õhtul, kardan, et võin nii vihastada, et teen oma lastele viga või haiget, nutan õhtuti tihti. Ei tunne enam sellist kodu soojust, mis enne oli. Pole kedagi rohkem koju oodata õhtul. Mees on sellest teadlik, kui tema ei tule sealt ära ega meid ka sinna elama taha võtta, ei näe mõtet ja ei tasu siis ära. Arvan ehk on mees harjunud sealsete mugavustega, kuna kodus tuleb tuppa tassida vett, puud, kütta ise,lapsed kisavad, kaklevad, karjuvad,nendega vaja tegeleda ehk on see just põhjuseks, kuna seal seda ei ole.Läksin ka perearstile ja rääkisin oma murest. Ta kirjutas mulle sellise ravimi efexor xr 75 mg 1 tablet 1 korda päevas õhtuti.Õhtul uinumiseg aon väiksed raskused aga, siiski mu päevane tempo on nii kiire ja raske, et väsinud olen õhtuks ja magama lähen hea meelega.Lihtsalt häirib mind närvilisus, hirm, ärevus ja vahel ka paanikahoog. On see efexor hea ravim nende kõrvaldamiseks või on mõni muu ravim tõhusam.Tean, et neid ravimeid võttes tuleb ka elu muuta, sest ainult neist ravimitest pole abi , ehk peaks minema psühholoogi juurde ja psühhiaatria juurde jutule ja nedendega koostööd tegema, et saada välja sellest august.Ohh sai vist jube pikk ja segane jutt aga loodan , et oskate mind suunata ja mulle natuke lohutust anda, kuidas toimida.
Kõike parimat soovides Jane.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Mure on suur ja häirib mu elu.2 aastat tagasi asus mees tööle soome ja mina jäin 2 pojaga üksi siia eestisse. - Siia ongi see probleem talletatud. Elukorraldust tuleb muuta või siis suhtumist olemasolevasse olukorda.
Loogilisim oleks:
a) Pere kokku kas siin;
b) või siis seal;
Kui see sobilik ei ole, siis:
a) Saadab sealt suured rahad ja saate koduabilise võtta;
b) Saadab laste tarbeks suured rahad ja hakkate mõlemad oma uut isiklikku elu uue elukaaslasega elama;
c) võtate rohtu ja jäätegi seda võtma.
Probleemi eitamine on psühholoogiliselt küll teatud perioodil abivahendiks, aga seda ei ole kauaks.
Kas marga-kapital või siis Lapsed - selles on küsimus.
Korralik puhkus on kindlasti vajalik, stressi-depressiooni kõrvaldab peresuhte edaspinine konkreetne selgus.
Ja ikkagi - ärge unustage oma suurt õnne - Lapsed!
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

mure tapab

mul on tunne, et köik, mida puutun, läheb katki vöi midagi juhtub, ühesönaga rikun ära. ei julgegi enam midagi teha. istun päevad läbi kodus, töölt lasti lahti ja ei leia ausalt mingit mötet enam.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Et mure ei tapaks, siis tuleb "tappa" mure. Ja vajalik on selgitada ka põhjused. Seega - tohtri vastuvõtuleja tulevadki lahendid. Üldtervislikud soovitused sobivad samuti nii lugeda ja seeläbi ka praktiseerida. ...

Loe edasi

mure

olen endaga puntras kas on võimalust oma muredest ka interneti teel vestelda

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eesmärk ei ole vestelda, eesmärk on murest vabaneda!
Kui mure neti-võrgust läbi mahub, siis loomulikult!
Milles mure?
Ootan infot,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: