mured 28.09.07 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Lp doktor Ennet.

Olen 20 aastane noormees ning sooviksin saada teilt nõu, kuna olen üsnagi mures oma tervise pärast. Nimelt on mul probleeme mäluga. Olen ka lugenud teie soovitusi siit, kuid ikkagi otsustasin teile kirjutada, Kui hakkan mõtlema eelnevate päevade peale, siis tihti tundub mulle see kõik hägusena ning paljud asjad ei meenu kohe. Kuna astusin see aasta ka Tartu Ülikooli, siis muretsen, et ma ei suuda seal hakkama saada, kuna kardan, et eksamite ajaks ei jää mul lihtsalt asjad meelde, sest materiali on liiga palju. Teiseks on mul vahepeal keskendumishäired või nagu selline tunne, et oleks maailmast ära lõigatud. Vahin ühte kohta ning kõik muu minust möödub. Tihti on sellisel ajal tunda pearinglust või oleks nagu nö "laksu" all, et millestki aru ei saa. Seda on juhtunud ka autoroolis ning seda ma kõige rohkem kardangi. Veel kannatan tihti jõuetuse ning väsimuse all. Samuti on mul ka kõrge vererõhk, mida nüüd uurima hakati. Ise aga arvan, et see võib olla põhjustatud ka närvidest. Kahetsen ka veel seda, et teismeeas sai tarvitatud minu arust liialt alkoholi, mida nüüd väga kahetsen. Närvidest tulenevaid probleeme seostan ma aga sellega, et tüdruk, kellega ma kaua koos olin ning keda väga armastasin, mind maha jättis. Pärast toda nagu kõik muutuski. Sellest on nüüdseks juba möödas vast poolteist aasatat. Temast olen üle saanud, aga hädadest mitte. Sellepärast tahaksingi tagasi saada seda õnnelikku elu ja enesetunnet nagu oli vanasti enne temaga kohtumist ning ka selle ajal.

Ette tänades,

P.O

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Minevikku ei tasu taga nutta, minevik olgu õpetuseivaks, tarkuse-seemneks oleviku ja tuleviku tarvis.
Mälu ja mõtlemine on treenitav samavõrd hästi ja pareminigi veel kui kehalised võimed. Kehaline harjutamine annab meetodi - üleöö ei parane midagi, vaja on järjekindlus. Kehaline loob ka baasi vaimseks (mälu) tegevuseks.
Minu harjutus - maandab üleliigsed pinged, potenseerib aju.
Õpimaterjal visualiseerida, skeemid, "puust ette ja roheliseks."
Piisavalt und.
Üldiselt üksikule! Õpiajal õppida, mõtiskleda, küll eksamiteks ka asjad meelde jäävad. Kõik õpitu ei saagi korraga teadvuses (ekraanil) olla, see pole võimalik. Kui eriala ja ained Huvitavad, siis jäävad ka hästi meelde.
Kannatlikkust,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Tunne, et ma ei meeldi kellelegi

Ma ei tea kohe mida teha . :( kõik vihkavad mind, ma ei meeldi kellelegi. Mõtlen juba, et kellele mind vaja on?!

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Räägi oma murest Emale. Siis üheskoos lastepsühhiaatri jutule.
Need mured on kõrvaldatavad.
Mine õigel ajal magama, uni taastab energia ning eneseusu.
Oled tubli!
Jüri O.-M. ...

Loe edasi

1-aasta kaine süst

mida tähendab 1-aasta kaine süst.lugesin küsimuste ja vastuste lehelt sellist asja esimest korda

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mis on kaebuseks, millised on mured?
Aga see süst on Kärak-rahvale, kes ise ei ole Ise ja on Joodikud.
Vaat nii!
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: