täiendav abi 25.07.07 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

tere
olen väga mures oma poja pärast. Ma ei hakkaks pikemalt kirjeldama tema sümptome, et jutt liiga pikaks ei läheks. Ta käib regulaarselt psühhiaatri juures ja võtab ka apsühhootilisi ravimeid. Kuid mulle tundub, et sellest ainuüksi on liiga vähe. Tema psühhiaatril käigud näevad minu arusaamist mööda välja sellised, et arst jälgib, kas ravimid mõjuvad ja noormees räägib oma elust-olust. Talle hakkab ka endale tunduma, et vestlused on ennast ammendanud. Me vestleme pojaga palju ja mina tean, et tal on hetkel suurim probleem tugev alaväärsuskompleks eelkõige oma välimuse pärast ( ta on hetkel piisavalt sümpaatne noormees, keda on lapsena narritud paksuks- seega kompleks varasest lapsepõlvest). Tänu sellele ei suuda ta pea kellegagi suhelda, eelkõige ühegi tütarlapsega. Kuna tal on häbi enda pärast, siis meelsamini ta ei tuleks üldse toast väljagi. Teine suur kompleks on ta süütunne, kuna ta on küll alustanud õpinguid kõrgkoolis, kuid jätnud need pooleli- probleem tekkis jällegi sellest, et tal tekkis sügav depressioon enda välimise pärast ja depressioonist lähtuvalt keskendumishäired. Seega tuli õpingud katkestada.
Mulle tundub, et tal oleks vaja professionaalset abi, et vabaneda oma kompleksidest, ta ei saa vastasel korral oma eluga sammugi edasi, sest suhelda tuleb ju kõikjal, ka poes kassapidajaga. Kas on olemas SUHTLEMISKOOLITUSED psüühiliste probleemidega noortele?
Kelle poole peaksin veel pöörduma, kas see peaks olema psühholoog, kas oskate mulle konkreetselt kedagi soovitada, ka eravastuvõtt võimalik.
Ja teine teema- ma püüan poega aidata nii nagu oskan. Kuid ega ju ei oska, kuna pole ju vastavat haridust. Kas on kirjandust ka pereliikmetele, kuidas aidata psüühika probleemidega pereliiget, et sellest ka kasu oleks?
Ja millised oleksid alternatiivmeditsiini võimalused veel peale rohtude ja psühhiaatrite, mis aitaksid tulemusele kaasa?
ilusat suve!

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Esiteks, praegune raviarst tunneb teda põhjalikult ning temalt eelkõige küsida täiendavaid võimalusi. Psühholoogiline abi, eneseabi, peretoetus.
Teiseks, kõik tervislikud elukombed ja tegemised tulevad kasuks, organism on tervik. Ühe piirkonna tugevdamine aitab ka teisi valdkondi parandada. Tervemas kehas on ka tervem vaim.
Kolmandaks, käige mõne teisegi psühhiaatri vastuvõtul - saate uut nägemust, uusi lähenemisnurki. Igal psühhiaatril ju "oma käekiri."
Neljandaks, edendada enda tugevaid külgi ja siis kasvab enesekindlus, usk endasse - kaob alaväärsus. Olla ja tahta olla ISE - see on oluline.
Viiendaks, suhtlemisoskus tuleb suheldes. Suhtlemisoskust saab näitemängu harrastades, suhtlemist saab rühmas sportides jne. Suhtlemine edeneb rühmaga koos tegutsedes, enda huvivaldkonnas tegutsedes.
Julgust tegutsemistel. Tagasilöögid-ebaõnnestumised käivad asja juurde. Ikka edasi tegutseda - isena, enda huvivaldkonnas.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Antidepressandid

Tänapäeval vist on aktsepteeritud tõsiasi, et mõne inimese organism on (kahjuks) niimoodi loodud, et tema organism vajab normaalseks eksisteerimiseks rohkem serotoniini, kui organism toodab. Mina näiteks ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Jutt Teil täieliselt õige. Serotoniini on mõnikord vajaka jah ja tohter annab AD. Organismis on olemas serotoniini tootmise ja deponeerimise süsteemid, aga sellel hetkel ebapiisava aktiivsusega. Kui nüüd ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: