Kuidas edasi...? 15.06.07 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!olen 32a.naine.Lõpetasin fluxi võtmise,mida tarvitasin 1.a.Olemine on läinud tunduvalt paremaks,aga teatud tunded ja probleemid on ikka edasi.Näit.pinged kätes,jalgades,rinnus.Õhtuti ei taha uni tulla,tekib rahutu olemine,eriti veel siis,kui kell on juba 2 ja ma mõtlen,ma veel ei magagi ,aga hommikul pean juba 07.00 tõusma,tööl siis raske olla,väsimus ,tüdimus.Tegelen meditsiiniga.Muretsen ka oma tervise pärast, süda lööb vahel nn.lisalööke,mida kardan.Arstide sõnul olevat need ohutud,aga peale lööki käib vahel külma judin kehast läbi.Vahel olen tugev ja ei karda,vahel kardan.Selline südamega probleem juba 7a.Sellega koos tekkis tugev paanikahäire ärevustundega ja teatud olukordade vältimisega.Tarvitasin ka siis antidepr.10kuud ja käisin psühhoteraapias.Sain üle ,kuigi teatud ärevused jäid.Sünnitasin selle aja sees lapse,kes on väga tore ja tundsin ennast tugeva ja tervena,aga kui ta sai 1a.tuli kõik ärevus pauguga tagasi.Proovisin küll ilma rohudeta olla 2a.aga asi läks hullemaks.Nüüd peale järgmist ravi tuunen ennast paremini,kuid mitte täielikult.Tahaks kangesti veel ühte last saada,aga ei julge.Kardaksin raseduse kandmis aega,et kui mul on sellised ebameeldivad tunded (südame kloppimine ja unetus,kurnatus ja väsimus jne.)Ma saan aru ,et mida ma muretsen ja ehitan endale sellist tumedat tulevikku,kuid kui need tunded tulevad ,tekivad ka igasugused muremõtted, proovin küll tugev olla ja ära kannatada,kuid tunnen,et murdun ja kui ma veel rase oleksin,ei taha sellist lisakoormust veel juurde.Kuigi aasta tagasi,kui ma fluxiga alustasin,siis ma tahtsin ja unistasin,et kui ravi läbi saab,siis jään uuesti rasedaks,kuid nüüd kipun sellest plaanist loobuma.Teisitpidi ei taha edasi ka lükata kuna olen juba 32 a. vana.Mida teha? Mõtlen ka lõdvestusharjutustest ja olen proovinud neid teha,kuid mitte pidevalt.Olen teinud ka kõndimist ja jalgrattasõitu,aga tunnen end väsinuna ja valin meelsamini magamise,pärast meeldib aiandusega tegeleda.Proovin ka mitte muretseda ja läbi roosade prillide vaadata,kuid vahel see ei taha õnnestuda ja siis olengi ummikus.Psühhoteraapia on hea,aga Tartusse 80 km. ja see on kaugel.Hea tahtmise juures saaks käia küll,kuid...Ravimeid ka ei taha tarvitada.Tahan saada normaalseks ja terveks.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Võtke lühiaegselt Remeroni (Espritali) väikeses annuses õhtul. Jätkata sportlikku eluviisi. Töökoormust veidi vähemaks (mitte südamesse liigselt võtta). Harjutused.
Naistearsti juurde ja siis "kurejutud."
Igast murest saab üle! Rasedus on üks suurim ravim.
Täidame Eestimaa Lastega.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Kodused probleemid.

Mida teha kui lihtsalt enam ei suuda kodus olla?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kuidas koolis/tööl asjad kulgevad? Kuidas kodustega (esivanemad) ja sõprade suhted-suhtlemised? Kuidas kehalise tervisega asjalood?
Närvipingete, meeleoluhäirete ning uneprobleemid - psühhiaatri ...

Loe edasi

glossofoobia

Kuidas saada lahti glossofoobiast?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koostöös tohtriga, psühhiaatriga.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

laste käitumisest

Kui 5-a.poiss "esitab" lasteaias enne lõunaund palja-pepu show´d, kuidas ma pean emana reageerima kasvataja selgesõnalisele hukkamõistule .Kuidas last sellisest tähelepanu-nõudmise viisist välja tuua?

Vastas dr Kadri Toomla

Soovitan nõu pidada lastepsühholoogiga.



Lugupidamisega Kadri Toomla

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: