otsekohesus 17.12.06 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:


1Kas otsekohesus on midagi vaimuhaigusele ainuomast,nii et tavaline inimene ei tohigi enam taoline olla?2.Kas me tahtsimegi sellist Eestit,kus peab olema silmakirjalik,kavaldaja jne.?
Palju tänu.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Otsekohesus ja sotsiaalne keskkond on omavahel seoses: diplomaadid "udutavad", poliitikud räägivad üht ja "mõtestavad" selle siis vastavalt uutele oludele lahti. Sõdalased on otsekohesed - pole vaenlast, pole probleemi (alates ristisõdadest, mis Ordumeeste e Jeesussõdurite kaudu ka meie maid kinnisvara-arenduse näol ihkas ja pärisrahvast "hõrendas" ja praegune ristisõda Allahi-rahva vastu, kus ka meie "kangelased" osalevad). Otsekohesus lähisuhetes on aga hoopis midagi muud. Otsekohesus-ausus Enda ees, oma Sise-Mina ees - see on tähtsaim. Seega - vastus mitmene, olenevalt ümbruskonnast, olenevalt rollist.
Ei silmakirjalikku ega kõrva-luululikku eestit me soovinud. Eile soovisime tänast ja täna soovime juba midagi rohkemat - homset Eestit. Aga see ongi areng. Nii peavad ka kodanikud enda arengusse, arendamisse suhtuma. Nii üksi kui ka üheskoos.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Tujude muutumisest väsinud

Mul on probleeme enesetunde ja tujude valitsemisega. Hommikul ärkan hea tujuga, aga tihti muudab väike tegur enesetunde täielikult. Muutun närviliseks, kurvameelseks ja ükskõikseks. Sellest tundest on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Kelleks ma saada tahan ja milles ma andekas-töövõimeline olen - siit see sihiseadmine algab. Päevik ja eneseanalüüs aitab, lähedastega vestlemine sellel teemal aita.
2) Kõrgharidus koolitab mõtlemist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: