Ei teagi. 22.11.06 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Mõni aeg tagasi oli kinos õudusfilmide kuu. Meeldis väga neid vaatams käia. Ei jätnud vahele ühtegi filmi. Äkitselt tundsin, et ehmatan iga väikese äkilisema mürtsu-kärtsu peale. Kasvõi telefon, auto käivitumine, uksepauk vms. Sain kohe aru, et selline reageerimine on tingitud õudusfilmidest.
Kuna see oli ebameeldiv, siis proovisin sellest üle saada. Olen väga kõrge motiveerituse ja tahte jõuga ning tean, et kui ma tahan, siis suudan. Nimelt sundisin ennast rahulikuks. Ja tõsi - selline sundimine oli produktiivne. Ehmatamistel oli lõpp.
Nüüd aga kogu loo püänt. Peale sellist sunnitud rahulikkust ei haara ma enam näiteks telefoni järele, kui näen seda laualt maha kukkumas, ei haara ukselinki, kui märkan, et see liiga tugevasti kinni läheb hoolimata sellest, et ma jõuaksin veel telefoni kinni püüda ja uksepauku ära hoida. Ehmatada on ka mind võrdlemisi keeruline. Üsna tihti kasutan sellist võimu oma psüühika üle ära ja oleks meeldiv teada, kas võin ennast kuidagi kahjustada ja kas sellise sunnitud rahulikkusega olen endale liiga teinud, sest enam ei reageeri ma endiselt.
Ette tänades, Karmen 15.a

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Las olla nii, kuis on!
Õudukaid ei maksa enam niivõrd vaadata - on ilusamaid-kaunimaidki asju. Sportlik tegevus (jõukohane) ja korralik puhkus paneb kõik psüühikaregistrid jälle harmooniliselt ja rõõmsameelselt helisema.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Väsimus,halb enestunne,unetus,hirm

Tere

ei te kuhu või kelle poole pöörduda , tunnen pidevalt end väga väsinuna , magada ei saa öösiti pool ööd üleval tekkib hirm ka öösel ma ei teagi mille ees , mitte midagi ei viitsi teha ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt. depressiooni ja unehäirete kohaseid soovitusi.
Psühhiaatri vastuvõtule.
Tulge, aitan!
Lahendid on olemas.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: