tekkisid mõned küsimused 27.06.06 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere,
Küsisite millega veel tegelen peale ravimite võtmise. Tegelen kaks korda nädalas aeroobikaga. Suvel pool tundi jalutuskäiku päevas. Kas seda on vähevõitu?
Võtan cipralexi ja rivotrili. Kuidas vähendada ambulatoorselt rivotrili hulka. Igal pool kirjutatakse, et järk-järgult, kuid kuskil ei kirjutata mitu päeva ja mitu mg ja millises ajavahemikus jne. Kas te võiksite nõu anda? Olen ravimite suhtes tundlik seega ka ärajäämanähtude suhtes. Ühes, vastustest lugesin, et rivotrili ärajätmise ajal võib mõnd teist ravimit tarvitada, et leevendada ärajäämanähtusid, mis ravim see on? Küsimusi sai palju kuid loodan ikka teie vastuseid lugeda.

Ette tänades,
T.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Loobumine? Oleneb kui kaua juba tarvitanud, aga: a) 1/2 annust 5 päeva, 1/4 ka 5 päeva (Rivotrili puhul). Asendus mõne muuga - sõltub kaebuste-probleemide mustrist. Harjutused sellel loobumise perioodil eriti olulised.
Tervitustega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Psühhiaatri vastuvõtt

Tere!

Soovin teilt infot vastuvõtu kohta. Nimelt kas te oskate mulle rääkida, milline näeb välja psühhiaatri vastuvõtt? (See on loomulikult individuaalne, saan sellest aru, kuid ma mõtlen ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaatri jutule tulles on esmase vastuvõtu ajaks ligi üks tund, korduv-vastuvõtul on aeg poole lühem. Kabinetis on arst (mõned valge kitliga, mõned ilma kitlita - vaba valik) ja patsient. Vestluse käigus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: