antidepressant 15.11.05 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

küsimus siis järgmine.aasta tagasi diagnoositi mul ärevushäire ja sotsiaalfoobia.arst kirjutas ParoxetinHEXAL20-nt mulle.kui olin juba rohtu mitu kuud söönud tundus et kõik palju parem ja üheltmaalt lihtsalt lõpetasi rohtude võtmise,ilma et oleks arsti konsulteerinud.mis tagajärjed sellel olla võivad? pole nüüd juba umbes paar kuud tablette söönud ja tunne on et lähen varsti hulluks.hirm on nii suur koguaeg et enam ei suuda.eriti just õhtuti.koguaeg on tunne et kohe kohe juhtub midagi väga halba.hirm on ikka tunduvalt kohe suurem sellest kui läksin üldse esimest korda arstile ja see haigus üldse diagnoositi.nüüd on tunne et järjest hullemaks läheb.kas poleks pidanud üldse hakkama tablette sööma või on see suurenenud hirm antidepressantide järsust ära jätmisest omal algatusel.nüüd siis lood jällegi nii et olen 5ndl rase ja uut ravi ei saa vist alustada ennem kui olen ära sünnitanud ja imetamise lõpetanud?tunne on küll selline et lähen suurest hirmust hulluks varsti, ei tea isegi mida ma kardan. kõike vist.
äkki oskate mulle mingit nõu anda.ette tänades A.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Tegite õigesti, et omal ajal tohtri juures käisite ja rohtu võtsite. Nüüd siis ka Laps palju-palju jõulisem ja tervem. Praegust asjade kulgu las juhib Teie naistearst. Jalutuskäigud, vestlused-pihtimised, korralik puhkus, raviteed, Lapseootus - kõik see viib Teid jälle "õugetele rööbastele".
Nautige seda õnne, et rasestusite, et Loote Uut Elu!
vt siit ka varasemaid soovitusi - leiate üht-teist Teile sobivat.
Parimate soovidega Teile mõlemile,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Cymbalta

Mis toimeainet sisaldab ad Cymbalta ja kas sobib ärevus raviks

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

On antidepressant ja sobib ärevushäirete raviks.
Vajalikud on ka harjutused (viis rühma) ja uue hoiaku (prioriteedid, "uued prillid") kujundamine. vt. varasemaid soovitusi.
Head harjutamist, ...

Loe edasi

skisofreenia

kas on vöimalik saada skisofreenia ka sellisel juhul,kui arst on määranud vale antidepressandi ja inimene on seda kasutanud mitu kuud s.t.3-4 kuud framexit,mis oli esimene antidepressant ravimina.Olukorra ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

AD kasutamisest ei ole tekkinud ja ei saa tekkida skisofreeniat. Õige ravimi leidmine käib koostöös tohtriga.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Efexor

Selline küsimus, et kas antidepressant Effexori on võimalik osta ka ilma retseptita.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ei ole.
Retsepti saab kirjutada ka perearst.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

remeron

Kas Remeron sol on efektiivsem antidepressant ja millised on tema kõrvalmõjud.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Rohu puhul on tähtis ikkagi põhi-mõjud. Remeronil on: AD toime, rahustav, ainevahetust reguleeriv, päevapingeid maandav, unerohuna toimiv.
Kõrvaltoime on tavaliselt kõrvalise tähendusega, ei sega. ...

Loe edasi

antidepressant

Tere!

Kas antidepressant cipralex võib tekitada sõltuvust?

Lugupidamisega E. Tallinnast

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

On terve rida põhjusi, et Te AD võtma peate. Kui ainult Cipralexi võtate ja muid elukorralduslikke muutusi ette ei võta, oma eluhoiakuid ei muuda, siis "loomulikult" jäätegi rohtu võtma ja selles mõttes ...

Loe edasi

phenibut

täpsemalt mis toime on phenibut'il?
kas see on antidepressant?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ei ole antidepressant.
On aju ainevahetust mõjutav rohi.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Paroxetin

Tutvusin siis paar nädalat tagasi ühe neiuga ning kogemata avastasin teda külastades, et ta tarvitab ravimit Paroxetin Hexal-i, mis ma lugesin on antidepressant. Et küsimus kas seda ravimit kasutatakse ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kallistage Teda rohkem ja ta tervis paraneb kiirelt.
Ärge häbenege!
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

peavalud

pidevad peavalud ja pigistustunne.pearinglus jne.Arst kirjutas välja paroxetini

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paroksetiin on antidepressant.
Raviarst on Teid näinud, vestelnud - tema valibki koos Teiega ravimi.
Mitmete peavalude puhul raviks on ka antidepressant.
Peale rohtude kasutage ka ...

Loe edasi

antidepressant

Kas antidepressandile võib ka vitamiinilisaksvõtta?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võib! Väga hea vitamiin on ka Naeratus.
Vitamiinidega ei tohi ka liialdada, aegajalt ikka vahet pidada. Kui probleemid lahendatud, siis normaalse toiduga saab vajalikud vitamiinid juba kätte. Juur- ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: