Ravi võimalikkusest. 25.06.05 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Kuidas on võimalik ravida inimest, kes ise sellest keeldub. Oleme käinud lastepsühhiaatri vastuvõtul, poiss keeldus ravile jäämast kuigi arst pidas seda vajalikuks. Poisil (15) on mitmeid probleeme; suitsetab, ei täida koolikohustust, valetab, varastab vanemate tagant, ähvardab endale midagi teha kui ei saa mida tahab. Perekond on normaalne , materjaalselt kindlustatud, peresiseseid tülisid väga harva, vanemad ei suitseta ja alkoholiga probleeme ei ole ,lastega tegeletakse arvestades ka nende tahet; teised lapsed käituvad tavapäraselt, mingeid probleeme ei esine. Poisiga tegeletakse kodus, räägitakse heaga mida ta valesti teeb; kuid tema ütleb, et teda ei huvita miski ja teda ei huvita arstide abi. Kuid abi on talle selgalt vaja, seda ütlevad ka arstid. Kas ja kuidas seda on võimalik korraldada kui laps keeldub?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Arsti ja vanemate koostöös leitakse lahend. Kui verbaalne lähenemine mõju ei avalda ja psüühiline seisund seda vajab, siis kasutatakse ka tahtevastast hospitaliseerimist.
Pidage veelkord nõu ravitohtriga.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

TMS'i võimalikkusest EKR'i alternatiivravina Eestis?

Minu küsimus puudutab minu ema, kellel on skisofreenia (tema emal oli ka sama haigus ja samuti 50 aasta kandis, tema oli vist Tarvastu Psühhiaatriahaiglas kuskil 90-ndate algul, aga tema raviajalugu pole ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) TMS - kas mõtlete aju magnetstimulatsiooni? Seda kasutatakse mitmete neuroloogiliste teadus-uuringute juures.
2) EKR´i (Elekter Kramp Ravi) tänapäeval ei kasutata, tänapäevaselt on see uue sisu ...

Loe edasi

skisofreenia päritavus

Minu mehe perekonnas on 3 skisofreeniahaiget: tema isa, õde ja vend. Kui suur on tõenäosus, et ka meie tulevane laps võib olla haige ja kas seda on võimalik ka lootevee vms. uuringutega enne tuvastada?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Skisofreenia levik on ca 1% elanikkonnast. Põhjuseks on peetud nii sotsiaalselt pingestatud keskkonda, halba majanduslikku olukorda, pärilikke tegureid, kromosoomi-häireid, vastuvõtlikkust mitmetele viirusnakkustele, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: