Olen väike aga punastan.nii paha on olla 27.01.05 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere, asi on selles et kui ma kuskile klassi ette lähen üksi midagi tegema siis ma hakkan punastama, enne minekut mul süda kohutavalt kloppib, käima hakkan on jalad nõrgad ja kui ma rääkima hakkan muutun otsekohe tulipunaseks ja on nagu mingi soojalaine ja higistama hakkan, ja imelik on see et kui ma olen kellegagi kahekesi siis nii ei ole, aga kui kahekesi olla suure rahva ees on jube hull. See on nii häiriiv eriti on see laulmises sest meie õpetaja tahab et me üksi laulaksime aga ma ei tea kuidas ma suudan seda kolmapäeval teha, lihtsalt jube.saaks siis ainult muusika tunniks selle ära, mu ema ostis mingit rahustavat teed aga see ei aita ja mingid rahustavad mõted ka mitte. Kas on olemas mingit sellist ravimit, rohtu, eraapiat minu jaoks? oleks tore kui vataksite.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Rahustav tee aitab.
Aitab selline kodune harjutamine:
kodus õppides koolitükke kujuta ette, et oled klassi ees ja räägid kõva häälega neile:"nüüd võtan õpiku, meile anti õppida järgmine lugu. Alustan selle lugemist, et ka teie klassis seda kuulete." Loe kõva häälega (õpin ainet) nagu klassi ees ja siis korda ka kuuldava häälega (kujutlen jälle, et olen nagu klassi, rahvahulga ees). Ülesannete lahendamisel räägi kuulödavalt, et kuidas sa seda ülesannet lahendad. Proovi ja leiad endale sobiva variandi.
Punastamine on tegelikult väga kaunis ja see näitab, et inimene on väga tundeline, väga südamlik. Seda pole eriti varjata vaja, pole üldsegi varjata vaja. Aga harjutust proovi ikkagi.
Tervitustega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Närvid läbi või stress ?

Tere! Olen noor 16-aastane tüdruk ja ma ei tea, mis minuga hetkel toimub. Ma olin esimest korda (kaotasin süütuse päevade ajal) oma poisiga vahekorras 5 päeva tagasi ja me ei kasutanud kondoomi. Poiss ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Esimene käik on naistearsti juurde - muidu jäädki pikalt muretsema raseduse küsimuses. Günekoloog kontrollib ka muud olulist. Päras seda käiku günekoloogi juurde saad närvipingeteset kohe lahti.
Edaspidi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: