"homme"-mees on "lüpsja"-mees 28.11.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Teil on täielik õigus: just nimelt. See inimene lüpsab mind nii rahaliselt kui kurnab täiesti ära hingeliselt ja vaimselt, nii et ma ei suuda enam oma töödki teha. Kui temaga pole paar nädalat kohtunud, enesetunne paraneb ja peaaegu stabiliseerub.

Kellelegi vastasite muuhulgas, et sellised "lüpsjad" kas teadlikult või alateadlikult mängivad oma partneriga. Olen minagi seda ammu tunnetanud, kuigi vennike ise väidab, et asi polevat nii - olevat hoopis armastus.Tegudest ei tea ta midagi ja küsimusele "mis see armastus tema meelest on?" ei oska samuti vastata.

Lisaks on tal seksuaalne suhe ühe väga "karmi" naisega, kellest paistab olevat seksuaalses sõltuvuses, kuigi ise väidab, et tahab nimetet suhtest vabaneda. Sellegipoolest suhtleb kogu aeg edasi.

Küsimus selline: kas oleks targem ennast kätte võtta ja selle inimesega end mitte kauem piinata VÕI lasta olukorral kulgeda ja vaadata, mis juhtub?
Loomulikult ei saa te konkreetseid inimesi tundmata anda nõu kogu Eesti elanikkonnale, aga mind huvitaks, kumba teed teie isiklikult läheksite. Ma mõtlen, kui eesmärgiks seada lõpuks hoopis iseenda hingerahu, mitte paaniline soov teist aidata, muuta, kujundada, mis mul terve elu on olnud, aga kuhugi välja pole viinud.

Ette tänades - A

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Lugu selline.
Kolm-neli kuud tagasi otsustasin vestelda Taaraga - meie esivanemate Jumal, hindi keeles Taevatäht, hindudel ka üks Jumalanna.
Võtsin pingevaba meditasiooni-palveasendi ja kiitsin Tema vägevust ja teadmiste rohkust ja tarkust. Peale ca viieminutilist aupaklikku kiitmist Tema minult küsima: "Kas mõni probleem või lahendamata küsimus Sind vaevab?"
Mina vastama: "Vaevab küll. Küsimus ka - Sinule kerge, minule vägagi raske."
"Milline?"
"Kuidas saada õnnelikuks?"
Peale lühipausi Tema vastama: " OLE!"
Soovitan Teidki mõne Targaga vestelda - saate oma hingesopist siis selle õige vastuse ka kätte.
Taara Teid aidaku,
aga ise tuleb otsustada.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Valetamine.

Tere! Olen olnud aasta tuttav endast noorema mehega. Algul oli kõik ilus ja tore, kui hakkasid tema meeletud valetamised. Nüüd ei saa enam peaaegu midagi uskuda, pool jutust kindlasti vale kui mitte rohkem. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Kui alkoholi (narkootikumi) kuritarvitamine, siis valetamine on sellise tegelase kaksikvend.
2) Kui psühhopaat, siis see probleem juba noorusest.
3) Kui kolmnurk-harjutused, siis valetaine ...

Loe edasi

Hirm üksinduse ees

Pidevad unehäired, magan suhteliselt vähe, mõtlen, mis homme saab. Olen ise töötanud psühhiaatrias mitu aastat.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkoholiga und saada - aeglane enesetapp. Psühhiaatri jutule. Kui rahustid ja uinutid hästi toiminud ei ole, siis soovitaksin neuroleptikume õiges annuses.
Ikkagi psühhiaatri jutule, et leida õige ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: