Mis edasi? 28.10.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Kas teie poole ravile pöördumine võiks muuta minu eraelu?
Täpsemalt- olen oma mehega elanud koos viis aastat. Probleem on selles, et ta on abielus. Mina jälle olen vallasema ja minu viie aastane poeg on vallaslaps. Kui ma oma elukaaslasega koos hakkasin elama, oli minu poeg nelja kuune. Kuid elukaaslane ei taha ennast kuidagi oma abikaasast ametlikult ära lahutada. Põhjus- abikaasa lihtsalt ei anna rahulikult e. ilma kohtuta lahutust. Elukaaslane kohtusse minna ei taha. Ja nüüd ma olengi küsimuse ees, kas lihtsalt laiali minna või siis pöörduda spetsialisti poole, kes paneb mind teisiti mõtlema ja lahutust mitte tähtsaks pidama. Sõin vahepeal antidepressante ja siis ei olnud väga vigagi "silmad kinni" ringi käia. Ma tahan ka olla abielus. Tahan ka , et mu lapsel oleks isa. Kas mul on lootust veel oma eneseuhkus kuidagi tagasi saada? Tunnen, et ma kõlban ainult "lihtsalt niisama kooselamiseks". Päris ametlikuks naiseks ma ei sobi. Närvid on läbi. Pidev masendus ja "klomp kurgus" on ainukesed kindlad asjad minu elus? Mis ma peaksin tegema? Olen mehega rääkinud, ilusasti, riiuga jne. Parimal juhul ütleb ta mulle, et saab minust aru. Mida teha? Kas lahku minna?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

ÜTLETE: kas lihtsalt laiali minna või siis pöörduda spetsialisti poole, kes paneb mind teisiti mõtlema ja lahutust mitte tähtsaks pidama.
Otsuseid kokku-lahkumineku kohta võtavad vastu asjaosalised, psühhiaater tegeleb sellega kaasneda võivate psüühikahäiretega.
ÜTLETE: Ma tahan ka olla abielus. Tahan ka, et mu lapsel oleks isa.
Elukaaslane lahutust ei soovi, kohtusse minna ei taha.
Mida Teie tahate? Kas vana suhte jätkumist või siis uut - selles ongi küsimus.
Kui uut, siis tuleb olemasolev ...
Otsusega venitamine tekitab psühhasteeniat ja seda ma küll ei soovita.
Pingete maandamisel saab Teile tohtrirohtudest abi, otstamisel peate ise kindlameelne olema.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Mis on Coaxili ja Cipralexi vahe?

Mis on Coaxili ja Cipralexi vahe?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Juba vastatud.

Kaunist aastavahetust,

Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: