jalgade ja käte suremine 14.10.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Peale erinevaid uuringuid (ultraheli, endoskoopia, vereanalüüsid, kilpnäärme hormoonuuring ja uriinianalüüs), et selgitada välja mind vaevanud hädade (tasakaaluhäired, pearinglus, "tükitunne" kurgus, neelamisraskus ja terav, torkiv kõhuvalu) põhjus, saadeti mind lõpuks psühhiaatri vastuvõtule, kes määras diagnoosiks pikaajalise depressiivse reaktsiooni. Raviks määrati Xanaxit. Selle ravimi tarvitamisega samaaegselt on tekkinud kätes ja jalgades sama torkiv ja nagu kõrvetav valulikkus, mis esines varem kõhus. Süveneb asi ca 1-2 tundi peale tableti võtmist. Sõrmeotsad on muutunud kergelt tundetuks ja nahk on üle keha nii hell, et isegi riiete puudutus on ebamugav. Samuti on silmanägemine muutunud veidi häguseks.
Kas tõesti selline füüsiliselt ebameeldiv tunne ja valu võib olla tingitud depressioonist? Või on see Xanaxi tarvitamise kõrvalmõju? Või on ehk siiski võimalus, et tegu mõne muu haigusega. Isiklikult ei ole enda juures niivõrd sügavat depressiivset meeleolu tõesti täheldanud, millest see kõik võiks tingitud olla.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Teie puhul alustaksin Valocordin-Diazepam tilkadest ja siis (vastavalt meie vestlusele Teiega) vaataksin teiste tohtrirohtude vajadust.
Arstirohust yksi jääb väheks, muud harjutused, eluviis, psyhhoregulatsioon jne igal juhul vajalik.
Rääkige oma tohtriga avameelselt, teatage kövahäälselt ja selgelt oma häiretest, koostöös leidke lahendeid. Koostöös.
Need surinad-suremised on körvaldatavad! ON.
Tervitades,
Jyri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Õhu puudus

Tere!
2 kuud tagasi hakkas äkki pea meeletult ringi käima nagu oleksin karusselli peal, süda läks pahaks, tundus nagu teadvus kaoks, silmi lahti hoida ei saanud, tekkisid hingamisraskused hoogudena ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ilmselt midagi paanikahoo registrist. Ohkamine aitab hingevalu kergendada (alateadlikult), sportlik tegevus tekitab sügavama hingamise - hingamist las reguleerib organism, ise ei maksa hingamise rütmi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: