püsimatus 05.10.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 22 aastane üliõpilane. Viimasel ajal on probleemiks suutmatus keskenduda ja üldse täita oma kohustusi. Loengutes ma ei suuda jälgida-mõtted on pidevalt hajalii. Samuti on väga raske üldse sundida ennast midagi tegema, puudub huvi ja tahe. keeruline on ka kodus olla, kodu on väike ja omaette olemise võimalust ei ole. Nii ma siis käingi sõbrannade vahet, sest see on kuidagi talutavam. Probleemid on aga vanemate arusaamises, et miks ma ei taha kodus olla. Palju on ütlemist, et eelkõige peaks õppimine olema esikohal, aga mis ma teen kodus seal uberikus, kus iga natukese aja pärast ütleb isa midagi õelat. Asi on selles, et nii läheb ainult hullemaks, kaob viimanegi tahe õppida ja kodus olla. Normaalse kodu leidmine on ka lootusetu.
H.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Viimasel ajal on probleemiks suutmatus keskenduda ja üldse täita oma kohustusi. Loengutes ma ei suuda jälgida-mõtted on pidevalt hajalii.
- Siin soovituseks korralikult, piisavalt puhata. Rezhiim on oluline. Õppetükke võtta rõõmuga, huviga, mänguliselt, võtta kui toredat võimalust aju (ennast) treenida.
Kodu on väike ja omaette olemise võimalust ei ole.
- Sõbrannade juures on õppida hea, aga ilmselt ka raamatukogus, seal vist paremgi veel. Vanemate ümberkasvatamisega vaeva näha ei ole mõtet - iga põlvkond elab suuresti "omas ajas" ja suhteliselt vähesed suudavad noortega sammu pidada. Nii on see olnud aastatuhandeid.
Veidi aitab mõtteid koguda ka nn "ajuvitamiin" e Fluanxol. Seda kirjutab psühhiaater. Temaga vesteldes selgub, kas ta kirjutab. Mina seda soovitaksin: aitab meeleolu korrigeerida, sisemiselt tasakaalustuda, mõtteid koondada, vaimujõudu tugevdada.
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

ADD täiskasvanul

Olen terve elu kahelnud oma mõttemaailmas, nimelt ma justkui elaks ainult olevikus, aga samas ka mitte, sest info tuleb pähe aga läheb sealt sama kiiresti ka minema, lihtsalt ei mäleta jooksvaid jututeemasi, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Lapseeas alanud käitumis- ja tundeeluhäirete algus on lapsepõlves ja avaldub siis ka hiljem: püsimatus, mõtete koondamise raskused, organiseeritud tegevuse organiseerimatus, sihipäratus.
Vajalik ...

Loe edasi

Akatiisia

Tere, kas saaksite soovitada mõnda tõhusat akatiisia vastast ravimit, nii looduslikku kui ka näiteks tablette, nimelt vaevab mind pidev sisemine rahutus, püsimatus ja muidu närvilisus.Tänan.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Akatiisial mitmeid tekkeid ja seetõttu vajalik lisainfo: kas mingi neuroloogiline aluspõhi, kas mingi psüühiline taust, kas mingi ravimi kõrvalmõju. Ka akatiisia avaldusvorme mitmeid.
Kas esiplaanil ...

Loe edasi

Kuidas motiveerida seitsmeaastast tüdrukut

Küsimust esitama ajendas eilne situatsioon, kus selgus, et laps trennis ei viitsi kaasa teha ja proovib tegeleda kõrvaliste asjadega. Pealtnäha normaalne situatsioon - kui motivatsioon puudub, siis ju ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Koolilapsena olgu lapsel esikohal kooliga seonduv. Koolirõõm ja õpirõõm olgu sihiks ja vahendiks. Õpetada õppima, õpetada puhkama.
Piisavalt und, unearvelt ei tohi aega ära võtt.
Huviringid ...

Loe edasi

Sundmõtted ja uinutisõltuvus

Tere! Olen 34a naine ja olen juba 13 a tarvitanud antidepressante. Viimased 2 aastat olen tarvitanud Stilnoksi unerohuks. Tarvitan ka Saroteni 50 mg ööpäevas. Olen ka proovinud tarvitada antidepressante ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vastuvõtule ja uinutist loobuda, sõltuvus kõrvaldada. Minu Palve-Meditatsioon alustuseks, siis teised tervistavad võtted. Kannatlikkust, sest 13 a. kestnud probleemi paari nädalaga ei kõrvalda. Mis on/olid ...

Loe edasi

Tere va. Dr. Jüri O.-M. Ennet

Mure on enda pärast.Ravin korduvat depressiooni citalec ja remeron ravimiteks.võttis aega mis võttis ,aga koostöös oma väga hea tohtri ja Tallinna haiglaga saime deprekale piiri peale.Mureks hoopis vastupidine ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui ravisite depressiooni, siis see meeleolu ülevus probleemiks ei ole. Kui häireks oli MDP (maniakaal depressiivne psühhos, selle depressiivne laineorg), siis on loomulikult rohtu vaja, neuroleptikumi, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: