indigolapsed 18.07.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Ma olen 12...Käin koolis nagu teisedki lapsed, kuid mul on "elav fantaasia", kui seda niiviisi öelda..Ma erinen niimõnelgi määral enda kooli ja klassikaaslastest..
Olen aktiivsem,uudishimulikum,elavama fantaasiaga,jne...Minu vanematel on olnud alati probleemi minuga..Ma ei püsi paigal ja olen hulljulge..Minu emale käib eriti pinda veel see, kui ma teda elama õpetada üritan..Kuid paar päeva tagasi kohtusin ma ühe tüdrukuga, kes on indigolaps...Meie huvid on sarnased,meie mõttemaailm on sarnane, isegi meie näojooned on sarnased..
Kas on võimalusi, et minagi olen üks indigolastest ja kuidas seda kindlaks teha

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Inimestel on ühiseid jooni (mõnedega rohkem, mõnedega vähem) ja ka isikupäraseid omadusi. Need iseloomujoonte iseärasused teevadki inimese huvitavaks, ainulaadseks. Aga inimene elab koos teistega ja käitumine, elamine, olemine peab mahtuma teatud ühiselu reeglite raamidesse. Kui nad sinna mahuvad ja inimesel endal ka hea on, siis on asjad tõenäoliselt korras.
Emal on elukogemusi (elatud aastaid) rohkem ja seetõttu on temal esialgu Sulle rohkelt õpetussõnu jagada. Ja küllap ta ka Sinu seisukohti arvesse võtab, neid vajadusel rakendab. Esialgu kuula ikka rohkem elutarga juttu.
Välimuse ja iseloomu sarnasusi tuleb ikka ette ja las ta siis nii olla.
Ilusat suve soovib
Tohtrionu

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

küsimus indigolapsed

tere, mul oleks selline küsimus, et kas te usute indigolaste pealetulekust?
ma käisin armen tõugu loengus ja ma ei tea, kas seda uskuda. igal juhul mul on tütar, kes on väga ülemeelik ja rahutu ja ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Liigne ülemeelikus, rahutus ja sõnakuulmatus on:
a) teismelise eas sageli, b) kasvatamisraskused kodus-koolis (enamasti liigne diktaatorlus, lapse isiksuse vähene arvestamine), c) isiksuse individuaalsed ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: