närvivalud jalgades 21.05.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Mure selline: Kuu tagasi algasid mul paanikahood, arst kirjutas välja xanaxit, kui olin umbes nädala võtnud, tundsin et jalgades kaob jõud ära, eriti just põlvedest siis umbes kümnendal päeval lõpetasin rohtude võtmise. Mingil hetkel asendus väsimus valuga. Nüüd on juba kolm nädalat olnud jalgade erinevates piirkondades eriti just säärtes ning põlvedes sellised närvivalud või torked, mis hakkavad juba häirima. Valud on just kõndides ja seistes, lamades ei midagi. Kas on nendel asjadel, mõtlen just seda paanikahoogusid ja xanaxit mingisugust seost nende valudega või millest see võib tuleneda?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Millises nooruses olete? Kas lihasvalusid ka varem olnud? Teie töö iseloom (istuv, seisev, ..)? Praeguse info põhjal soovitan:
1) Mineraalvett tavalise joogivee asemel. Sportlastel tihti lihasvalud just mineraalide vähesuse tõttu. See ka tavainimestel, neil kes rohkelt higistavad, aga ka neil, kes liigselt närveerivad. Vett juua vastavalt enesetundele, lonksukene hommikul, lonksukene päeval. Vastavalt enesetundele, mitte liitrite viisi ja vastu tahet.
2) Tehke endale pärmijooki ning jooge seda kord päevas. Olenevalt Teie kehakaalust (kas 1/3 või 1/2 pärmikuubikut korraga 3/4 klaasis vees lahustada). Sealt saate rohkelt B-rühma ja PP vitamiine. Need kõik kasulikud perifeersetele närvidele, närvivalude ja lihasvalude korral aitab paranemisele oluliselt kaasa.
3) Tehke "titesiputus" harjutusi. Selili ja jäsemeid ükshaaval või siis kõiki koos siputada-raputada. See lõõgastab lihaseid, parandab ainevahetust, kõrvaldab valu ning pinged nii jäsemetest kui ka rahustab kesknärvisüsteemi.
4) Jalgade kerge silitamine, massaaž (suunaga varvaste poolt puusa suunas).
5) Muud võtted närvisüteemi tugevdamiseks ning paanikahoogude kõrvaldamiseks (vt. varasemad soovitused).
Meeldivat harjutamislusti soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ärevushäire

Aasta tagasi diagnoositi mul mõõdukas depressioon ilma somaatiliste sümptomiteta, mille puhul kirjutati estsitalopraam 10mg (hommikul) ning alprasolaam 0,25mg (hommikul ja õhtul). Ravimite tarvitamisel ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arstirohtu võttes peab olukord koheselt paremuse poole minema, kui kõrvalnähud segavad, siis annust vähendada. Kui seegi ei aita, siis uus ravim!
Alprazolami ei soovita võtta skeemi järgi - see ...

Loe edasi

närvivalud

tere, olen 27 aastane noormees. Tunnen pidevalt närvivalu jalgades ja kätes, eriti põlvedes(ei ole ülekaaluline). Ning juba u. kuu aega on olnud kuidagi kehv enesetunne, mitte süda ei ole paha aga pea ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sisepinged, (ka paanikahoo sarnased kaebused) avalduvad antud organismi
s u h t e l i s e l t nõrgemates lülides. (Nagu ülepinges aurukatla puhul "sisisema" hakkab nõrgim koht). Mureaurukatlast ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: