kirjutuskramp 03.02.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!
Võib-olla oskate Teie nõu anda, mis põhjusel käsi tõmbub krampi kirjutamisel - seda eriti pingelises ja stressiolukorras, kas see on psüühiline või neurootiline häire. Muidu on minuga kõik korras, suurepärane elukaaslane ja normaalne kodune elu jne., ainult töö on pingeline.
On juhtunud ka et isegi oma allkirja on raske kirjutada kui ma olen näiteks tähelepanu keskpunktis (poes, pangas, ka tööl). Süda hakkab kiiremini lööma ja kerge käte värin kaasneb samuti. Seetõttu tekib hirm juba eos teatud olukordade ees.
Loodan väga, et leiate mingi vastuse ja nõu minu murele.
Ette tänades ja lugupidamisega
Kairi (28)

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Seostate seda kirjutuskrambi teket ise "närviliste" olukordadega. Seega - kõik rahustavad vahendid (nii kehalised ja ka psüühilised) tulevad asjale kasuks. Kasuks tuleb ka mõtteline treening, kujutluses teete pangas ilukirja jne.
Milline on Teie käe (käte) füüsiline koormatus, milline kehaline treenitus?
Õppige käelihaseid lõõgastama (vt. kuidas sportlased enne starti "lõdistavad" lihaseid).
Õppige selgeks mõned kergemad Yoga harjutused (asaanad).
Kui eneseusk veel liigselt tagasihoidlik, siis toetab Teid psühhiaater.
Harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

käe värisemine

Tere! Vahel kirjutades või allkirja andes hakkab käsi värisema. Samas olen ise täiesti rahulik.Olen käinud neuroloogi vastuvõtul kirjutuskrambi dgn.-ga,kuid dgn.-s jäi vastuseta,kuna ta leidis,et teeme ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Elle, neuroloogid on selle häire - kirjutuskramp - ravimisel suured spetsid. Alustasite õigest kohast. Oma küsimused tervise vallas esitage tohtrile kindla ja kõva häälega, siis saate ka vastuse. Ärge ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: