Andke nõu, palun 14.01.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Pöördun Teie poole küsimusega, mis puudutab pinge maandamist. Nimelt tunnen juba pikka aega, et kui erutun millegi peale, ükskõik kas positiivselt või negatiivselt, on mul pikka aega pärast äärmiselt ebamugav tunne. Vahel läheb isegi süda pahaks ja ma ei suuda ka hingamisharjutustega saavutada rahulikku seisundit. Ebameeldiv tunne jätkub isegi vahel öö läbi, nii et ei saa magadagi. Mind teeb murelikuks just see, et ka positiivsed emotsioonid tekitavad selle tunde. Saan aru, et kui on mingi negatiivne emotsioon, siis on tõesti arvatavasti kõigil paha tunne, aga miks see tekib ka positiivsete üleelamiste puhul? Kas seda on võimalik kuidagi ravida, kas ravi on ainult medikamentoosne?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Terviselehes ilmunud harjutusele olen korduvalt viidanud. Kui olete Tallinnas, siis võtke ühendust - annan juhiseid, soovitusi.
Võtke elu mänguliselt, sportliku lustiga. Väga-väga paljud asjad "ei vääri" kohta südames, hinge süvasoppides. Kui väärtusteskaala on kindlalt selge ja paika pandud, siis on esimene samm tehtud. Mis on tähtis?
Tähtis on Elu (seega eluiga, seega tervislik eluviis), tähtsad on Lapsed ja nende käekäik, tähtis on Töö- ja Õpirööm, tähtis on Meie-tunne ja Meie riik, riik kes meist hoolib (Ma ei ole üksi, Me oleme üheskoos), tähtis on olla Õnnelik. Ongi viis üllast eesmärki.
Tulge, vestleme!
Parimate soovidega,
Jüri O.-M: Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Sundhäire- kontrollimine

Tere!

Palun andke nõu, kelle juurde või kuhu peaks pöörduma kui kõige kontrollimine hakkab juba igapäevaelu segama? Närvid hakkavad juba üles ütlema.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaater aitab, saatekirja vaja ei ole. Kui järjekord pikk, siis valvearst võtab samal päeval vastu.
Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: