kaalujälgijad 20.12.03 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

kui olen ülekaaluline noor ning heameelega igatseks olla normaalne nagu sõbrannad, siis kas te soovitate liituda kaalujälgijatega.
Märkasin mingist teiepolsest kommentaarist teatud ebasoosivat suhtumist kaalujälgijate suhtes, tahaks teada, kas nende programm on üldiselt arstide poolt tunnustatud või pigem soovitaksite seda vältida?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Minu "teatud ebasoosiv suhtumine" sisaldas järgmist mõtet: kehakaalu probleemid on 9/10 juhtudest seotud depressiooniga. Ka varjatud (larveeritud) depressiooniga. Kui me depressiooni probleemiga ei tegele, siis on kaalujälgimine üles ehitatud valedele alustele. Söömistavade muutmine, liikumisaktiivsuse toetamine jne on loomulikult teretulnud ja vajalik. Neid pole ma kunagi eitanud, vastupidi - neid ka mina propageerin, toetan. Rühmatöös osalemine mobiliseerib, kohustab end kokku võtma.
Veelkord - depressiooniküsimusi lahendamata on asi poolik, ebatäiuslik, ajutise toimega. Vältida ei soovita, täiendada soovitan.
Parimate soovidega,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

liigsöömine

Tervist!
Probleem selline: Olen meeletu õgard. Lihtsalt ei suuda ennast toidust eemale hoida. Olen võimeline sööma ka peaaegu valimata ja täpselt niikaua kui ots kurgus. Olen praegu ka tugevalt ülekaaluline. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Annika, kirjast kumab läbi, et Teil arvatavasti võib olla: a) ülekaalulisus e adipositas, b) söömishäired e buliimia, c) eelnevaga seostud - depressioon. Täpse diagnoosi paneb raviarst. Alustage peretohtri ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: