mure 01.07.03 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

tere!
mul esineb juba ammusest ajast 1 kinnisidee. nimelt on mul raskusi kodust ära minemisega ( näitex kui ma olen üxki kodus ja pean kooli minema), siis kui ma hakkan ära minema kontrollin kas teler on väljas jne., köögis ma kontrollin kas pliit on kinni ning sealt ma edasi ei saa. ma jõllitan ja jõllitan seda pliiti: ma näen, et ta on kinni, aga ometi ära minna ei saa, ma hakkan endale ette kujutma, et pliit on lahti ja korter läheb põlema.kui ma lõpux pliidiga ühel pool olen, siis ma olen väga väsinud, sest võitlemine reaalsuse ja kujutluspildiga väsitab mind. peale seda kui ma olen uksest välja läinud ja uxe lukku pannud, hakkan ma ust katsuma, et kas on kinni. ma võin nõnda 10 korda katsuda. see on nii imelik, ma ju näen, et pliit ja uks on kinni, aga ometi takistab mingi asi mul seda uskumast. see jama on alguse saanud kuskil 2.-3. klassis. meil pole kordagi korterisse sisse murtud.
viimasle ajal on elurõõm täiesti ära läinud.kogu aeg ma nagu midagi kardax. ometi on suvi käes ja rõõmu peax laialt olema, kuid mul tuleb vist igav suvi.minu vennad on kodust ära ja sugulased samuti. lisaks ma pean kuskil maal olema, kus ma loomulikult olla ei taha.see ajab mu nii vihasex.kõik tundub nii mõttetu olevat.
Palun andke head nõu!
Mia ( 16. a)

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Mia, minu juures käis abi otsimas üks kutsekooli Noormees. Mure: pidi pidevalt kontrollima, et veekraan ei tilguks (veearved suured), et elekter välja lülitatud ( raha vähe, iga lambi "põletamine" rahaliselt tähtis jne). Ema soovis ja nõudis Pojalt loomulikult hea pärast, aga Poiss võttis asja liigselt südamesse, hakkas põdema, kartma, kontrollima. Tuli Noormees vastuvõtule, sai arstirohtu (et üleliigsetest pingetest, muredest vabaneda), sai soovitusi spordiks ja eneseusu tõstmiseks, sai Noormees võimaluse igal vajalikul hetkel helistada ja tohtrilt nõu küsida. Ja saigi abi.
Mia, ära vaevle, pöördu psühhiaatri poole. Ära karda, Sa saad abi. Pöördu kohe, ära selle ettevõtmisega venita. Oled tubli!
Tohtrionu Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

mure tapab

mul on tunne, et köik, mida puutun, läheb katki vöi midagi juhtub, ühesönaga rikun ära. ei julgegi enam midagi teha. istun päevad läbi kodus, töölt lasti lahti ja ei leia ausalt mingit mötet enam.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Et mure ei tapaks, siis tuleb "tappa" mure. Ja vajalik on selgitada ka põhjused. Seega - tohtri vastuvõtuleja tulevadki lahendid. Üldtervislikud soovitused sobivad samuti nii lugeda ja seeläbi ka praktiseerida. ...

Loe edasi

mure

olen endaga puntras kas on võimalust oma muredest ka interneti teel vestelda

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eesmärk ei ole vestelda, eesmärk on murest vabaneda!
Kui mure neti-võrgust läbi mahub, siis loomulikult!
Milles mure?
Ootan infot,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: