Keeleots punane+täpid ja maovalu 15.06.22 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere. Mure järgmine:
1 kuu tagasi läks keeleots punaseks+väikesed täpikesed keeleotsal. Valget kattu täheldan ka keele peal. Keeleots ise valu ei tee, aga kurgulagi igemete poolt ja seestpoolt igemed on tundlikud/hellad ja annavad tunda. Pakun, et sellest et punetav keeleots puutub kokku nende osadega. Samuti on ülakõhu piirkonnas valu, niinim pigem kolmnurga piirkonnas.

2 kuud tagasi olin kaitsmata seksuaalvahekorras, pärast seda on tekkinud nimetatud probleemid.
-12 päeva hiljem tegin uriiniproovist 4 enamleviva suguhaiguste testi meestekliinikus- kõik tulemused korras.

Olen käinud 24, 31,43 ja viimati 58 päeva pärast kaitsmata vahekorda synlabis veeniverest suguhaiguste testi andmas (HIV, süüfilis, hepatiit B ) - kõik tulemused püsinud negatiivsed. Selle aja peale olen saanud kinnituse, et tulemused on usaldusväärsed, tänapäevased testid/analüüsid on väga tundlikud ning ei ole vajalik täiendavalt uuesti teha neid. Kasutusel on 4. generatsiooni HIV 1;2 Ag+Ab test . Kas teie olete sellega päri ?
Samuti tegin Candida DNA paneel uriinist- kõik negatiivsed.
Naispool,kellega vahekorras olin, tegi samuti synlabis veenivere testid suguhaiguste ja HIV suhtes- kõik tulemused negatiivsed.

Kui mul ei esineks keeleotsa punetust koos punnidega ja alakõhu valu, siis ei seostaks ma seda ka kaitsmata vahekorraga. Hambaarstil 1 nädal tagasi käies ei leidnud ka tema midagi ebaloomulikku. Ometi on suu piirkond hell ja pigem annab tunda igapäevaselt.
Proovin aru saada, kas nimetatud probleemid on seotud 2 kuud tagasi aset leidnud kaitsmata vahekorraga või on mured eraldi seisvad. Kindlasti on eelnevalt kui keeleots punetama hakkas, tekkinud meeletu ärevus ja stress mis seotud kaitsmata vahekorra ja tulemuste ootamise ootuses.
Arst kirjutas välja omeprazole 20mg 1 kuu ajase ravikuuri.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Arvan, et kaitsmata vahekord ja keeleprobleemid ei ole seotud. Ravi otsustab Teid vahetult nägev ja uuriv arst. Hea koostöö oma perearstiga.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Valutav keel ja punane plekk kurgus.

Tere,
Mure selline , et ca. 3-4 nädalat on mul keel kipitanud , eriti hull on kui happelist süüa ( tomat, õun jne.) Ja kurgunibu juures on punane laik millel tundub olevat valged täpid keskel. See ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Hakkab silma see, et Teie pehmesuulagi on kahvatu. Kahtlustan kehvveresust, sellega võib kaasneda ka suu limaskesta põletik- valusad punetavad laigud, kipitus. Täisvereproov jt analüüsid, ...

Loe edasi

keel

Tere!
Mida võib tähendada selline keeleots ? Keel on kohati ka hell ning tundub natuke turses olevat, aga mitte oluliselt.

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Valulik keel on üks rauavaegusaneemia sümptomitest. Tõenäoliselt probleem taandub kui rauapuudus saab ravitud. Ravi rauapreparaatidega peab olema piisavas annuses ja piisavalt pikk. Ravi tuleb ...

Loe edasi

Punane keeleots

Tere,
Mul on mure keelega. Algas tegelikult aasta aega tagasi kui keele ots hakkas teatud toitude peale reageerima. Näiteks poe mustikad.,viinamarjad. Nii kui panin kasvõi 2 suhu läks keeleots punaseks ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tundub, et ongi tegemist ülitundlikusglossiidiga mõnede toiduainete suhtes. Soovitan paikseks raviks Kamistad geeli, toitumispäeikut, kuhu märkida kõik, mida sööte. Seejärel on võimalik seda ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: