Punane keeleots 05.05.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,
Mul on mure keelega. Algas tegelikult aasta aega tagasi kui keele ots hakkas teatud toitude peale reageerima. Näiteks poe mustikad.,viinamarjad. Nii kui panin kasvõi 2 suhu läks keeleots punaseks ja valulikuks.
Kuid nüüd on keel juba nädal aega valus. Keele ots just on punane ja kipitab häirivalt, tundub ka, et on tiba paistes. Kohati tundub, et ka keele küljed on valusad. Allergia tilgad ka ei leevendanud seda. Ka kurk on valus ja ma seosta seda millegagi. Perearst võttis kliinilise vere, hemoglobiini ja ferritiini proovi,mis olid korras ja ta ei osanud rohkem midagi kosta. Kas on veel mingeid proove, mida ma võiks lasta ise teha kasvõi tasulisel synlabis? Millega võib tegu olla?
Ette tänades.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Tundub, et ongi tegemist ülitundlikusglossiidiga mõnede toiduainete suhtes. Soovitan paikseks raviks Kamistad geeli, toitumispäeikut, kuhu märkida kõik, mida sööte. Seejärel on võimalik seda üle vaadata ja kahtlased toidud jätta ära. Teie patsiendina ei pea käima kuskil "tasulises", Teie perearst aitab ja uurib edasi. Nt allergiatestid. Kõik ei selgu kohe esimesel vastuvõtul.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Probleem keelega

Tere!
Kaks nädalat tagasi tegin antibiootikumiravi, kuna oli angiin. Peale angiini sain tupeseene ja nüüd see..
Perearsti sõnul on mul raua ja D-vitamiinipuudus.
Suitsetan.
Kuskil ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse ja hea pildi eest. Keelt pealt küll näha ei ole, kuid julgen oletada ikka kerget kandidoosi. Selle raviks on olemas vastavad salvid, esialgu võiks kasutada söögisooda 10% lahusega ...

Loe edasi

Valulik keeleots

Tere.
Kaks aastat tagasi algas selline mure, et mingist hetkest hakkas keeleots meeletul valutama, keelel endal mingeid muid iseärasusi ei olnud, pöördusin ka perearstile , kes arvas et seenhaigus. ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tervist,
kui Teie keelel mingeid muid iseärasusi ei ole, siis sobivad sümptomid tõepoolest nn "põleva suu sündroomiga". Kahjuks ei teata selle sündroomi väga kindlat põhjust ja head ja universaalset ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: