Kopsuklamüüdia analüüsi vastused 07.01.22 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!
Olin novembri lõpus natuke tõbine, oli nohu ja köha. Mure selles, et siiani on mul nina pisut kinni, kohati ajab köhima/köhatama, aegajalt kaob hääl keset kõnet ära ja vahetevahelt pea kergelt valutab. Lisandunud on ka aegajalt esinev tuim valu ribides, kord selja taga, kord eespool. Perearsti poolt sain saatekirja vereanalüüsiks ja tulemused on sellised:
Mycoplasma pneumoniae IgG Negatiivne, Chlamydophila pneumoniae IgG Positiivne, Chlamydophila pneumoniae IgG QN 29.6 (referents <=19.9)
Sain perearstilt vastuse, et see tiiter pole kõrge ja lisauuringuid ega antibiootikume pole vaja.
Sooviksin teada teie arvamust lisaks. Endale tundub imelik, et kui mingi väärtus on paika pandud ja näit on sellest suurem, siis miks üldse väärtuseid määratakse? Ja mis teha nende sümptomitega? Kas peaksid ise kaduma?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Saan vaid soovitada oma perearsti usaldamist. Nende antikehadega on keerukam. Näen vaid IgG klassi antikehade analüüse, need näitavad kunagi põetud haigust. See on enamus inimestel nii.
Kui on konkreetsed haigusnähud, palavik, röga, köha, analüüs näitab CRV tõusuna põletikku, siis on vajalik konkreetne ravikuur.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Kopsuklamüüdia

Tere

Köhin aastaid, eriti tugevalt viimane pool aastat. Analüüsi vastus: Chlamydophila pneumoniae IgG QN 78. Kas see on piisav, et alustada ravi antibiootikumidega?
Tänan.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ravi valikul arvestab arst ennekõike vaevuste, läbivaatuse leiu, haiguse kestuse, erinevate uuringute ja analüüside tulemustega. Soovin ütelda seda, et kõik on oluline, mitte ainult analüüsinumber.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: