Villid/punnid varbal 04.11.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere!

Umbes nädal tagasi hakkas varba vahelt sügelema. Ei mäleta, et siis oleksid villid/punnid olnud. Mõned päevad tagasi avastasin villid ja need sügelevad väga. Päka peal on punni taoline asi.
Natuke rohkem kui nädal tagasi (siis kui sügelust ei olnud) kasutasin nohu korral tiigrisalvi mõlemal jalal, aga ma ei usu eriti, et see sellest on. Olen ennegi kasutanud ja teisel jalal pole midagi.
Helistasin perearstikeskusesse ja sealt soovitati kasutada klotrimasool kreemi, et tegu võib jalaseenega olla.
Ma pole käinud viimase kuu jooksul avalikus kohas paljajalu (alati kasutan ka plätusid) ja kellegil teisel pereliikmel sümptomeid ei ole. Hetkel olen kreemi kasutanud ühe päeva.
Kas tegu võib siiski olla jalaseenega?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Teeksin vahelduvalt Fucicort ja Travogen salviga 7 p ravikuuri, need on retseptiravimid. Siis vaataks edasi. Aga arst peaks Teie varbaid ja nahka lähemalt uurima, ehk ta näeb ja avastab midagi, mis praegu ei selgu.

Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Veri uriinis

Tere, selline küsimus mis võib tekitada verd uriini? 27 detsembri hommikul oli uriin täiesti punane, valu ja muud kaebused puuduvad, käisin Emos kontrollis tehti analüüsid, kõik proovid korras ainult uriin ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tähtis, et uuringud ei näita neerude ega kusepõie mõnda muud tõbe. Tegemist võib olla arstide keeles hemorraagilise tsüstiidiga, st veritsev kusepõiepõletik. Ravi otsustab perearst, kindlasti ...

Loe edasi

Krooniline gastriit. Atroofia.

Tere!

Juba pool aastat on mind vaevanud vahel tugevamad, vahel nõrgemad, aga pea iga päev kõhuvalud. Perearst arvas, et peaks tegema helikobakteri ravi. Selle tegin septembris, aga valud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kirjeldus on omane kroonilisele atroofilisele gastriidile. Üsna sage seisund ja muretseda ei ole vaja. Normaalne söömine, mõjutatavate riskide ( suitsetamisest loobumine, pruunistatud või ...

Loe edasi

Kopsu röntgen

Tere. Oli paar kuud tagasi tugev köha ja nohu. Nüüd jäänud röga ja kõrisev hingamine,vahepeal kärisev hääl. Tehti röntgen. Mida teie sellest arvate?
Kirjeldus: RÖ - GRAMM KOPSUDEST: KL.ANDMED:pikka ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Leid on omane alumiste hingamisteede infektsiooni ja võimaliku kopsupõletiku järgsele seisundile. Erirai see ei vaja, läheb aega, kui kõik normaliseerub. Ega ei suitseta ?? Vahest peab Teie ...

Loe edasi

Vererõhk

Tere
Lgp Doktor,
Umbes kuu aega hakkasid mul peas imelikud peavalud kuklas ja pealael. Meenutab survetunnet ja kipitust. Selliseid peavalusid olen tundnud ka varem, viimati eelmise aasta veebruaris, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie peamine terviseprobleem selle kirjelduse alusel on ärevushäire, täpsemalt terviseärevus. Ükski kehaline haigus ei saa paraneda peale uuringut, Teie peavalu kadus peale kompuuteruuringut. ...

Loe edasi

Surve ja valu lõua all

Tere!

Soovin nõu lõua all oleva surve ja valu tõttu (pildil: piirkond näidatud näppudega lõua all, peamiselt vasakul pool, vahel harva paremal pool).
Surve ja valu esinenud lõua all ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Lümfisõlme suurenemine on peamiselt seotud piirkonna põletikega, Teie puhul näiteks hammaste, põskkoopa ja mandlite krooniline põletik. Analüüsid on toredad, kuid korras analüüs ei välista ...

Loe edasi

Lahisong

Tere! Arstile pöördusin raskendatud hingamine, hääle probleemid, jõuetus, öösel tugev higistamine. Tartu tegi uuringud,avastas,et on söögitoru distaalses osas 3,5cm.pikune ja 1,6cm. laiune lahisong .Paluti ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mõistlik on teha see uuring, gastroskoopia. Alati eksisteerib võimalus, et ühele haigusele lisaks on ka teine, mis vajab hoopis erinevat ravi. Küllap song avastati kompuuteruuringul.

Loe edasi

Chlamydia pneumoniae

Tere,

Soovin saada n-ö kolmanda arsti hinnangut. Pöördusin valutavate põlvede pärast ortopeedi poole. Ortopeed tegi vereanalüüsi ja leidis minu põlvede probleem on põhjustatud Chlamydia pneumoniae ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vabandan, kuid ma ei saa päris hästi probleemist aru. K Ägedat klamüüdia nakkust selle alusel ei ole, IgM on negatiivne, IgG on tõusnud, kuid see võib olla märk haiguse kunagisest läbipõdemisest. ...

Loe edasi

Pidev süljevool lapsel

Tere!
Olen mures 1 aasta ja viie kuu vanuse lapse pideva süljevoolu pärast, mis on kestnud sünnist saadik. Süljevool on tugev – vähem kui tunni ajaga on lõuaalune põlleke läbimärg. Perearsti sõnul ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Ikka usaldage oma perearsti. Teinekord on parema rahulolu nimel mõistlik korraldada ka lastearsti konsultatsioon. Vanus 1,5 kuud on veel väga väikseke rohkemateks sõnadeks. Kui arengu teised ...

Loe edasi

kas mu vastus on negatiivne

et ma arvan et mu vastus on negative aga ma ei saa aru numbritest ehk
äkki oskata öelda mida need näitavad

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teil on määratud puukentsefaliidi viiruse vastased antikehad- need mis näitavad ägedat ja põetud haigust. Mõlemad analüüsid on negatiivsed- st selle alusel ei ole ägedat haigust ja ei ole ...

Loe edasi

Erütrotsüüdid uriinianalüüsis

Tere
Eile tundsin tungi pidevalt pissida ja oli valulik, arvasin et tegemist põiepõletikuga. Käisin arstil andmas analüüse kus nähtus erütrotsüüdid 10 ja nitritid positiivsed. Laupäeval lõppes mul ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vabandan viivituse pärast. Olen kindel, et Teie haiguses on kindlasti mingis suunas toimunud muutused. Pigem on tegemist mõõduka põiepõletikuga, valu ja nitritid uriinis. Infot annab ka täisvereproov ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: