Valud ja surinad 29.01.19 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere! Mure hakkas pihta sellest,et u kuu aega tagasi hakkas vasak jalg vahepeal kuumaks minema,nagu kuumas korraks ja siis kadus jälle ära.Siis hakkas küüs sama jala suurel varbal sissekasvama,sain ravipediküüris selle korda.Peale seda lisandus sääremarja valu,katsudes valus pole ja lihas ka ei ole valus.Hakkas kõndimist takistama,läksin emosse,tehti ultraheli uuring veenidele,kõik oli korras soovitati määrida diclac geeliga.Pöördusin ka kohe perearsti juurde kes soovitas võtta kaks korda päevas ibumentini,u 5 päeva.Vahepeal hakkas siis vasak käsi ära surema ja sõrmedes tulid ka aeg ajalt sellised valupisted.Käsi hakkas samuti valutama.Lisandus veel südamekloppimine,rahuloleku pulss oli 117 ja torkivad valud rindkeres.Vahepeal on valud siis jälle kaovad ära.Läks siis kael paiste natuke,valutas külgede pealt rohkem.Perearst saatis mu emosse ja utles et tema ei tea mida minuga teha enam.Emos soovitati minna psühhiaatri juurde.Sain sinna kohe aja ja kirjutas mulle antidepresandid,et ma öösel ei saa magada.Neid ma pole võtnud.Magada ei saa sest valud on ,mitte et depressioonis oleksin.Mõne aj apärast läks valu edasi vasakusse põlve,põlv oli tagant valus ja paistes,ees põlve peale tulid sellist kaks väiksemat kühmu,säärele ilmusi ka mingid punnid,valged laigud ja punased täpid sees,nüüd kadusid ära.Käele ilmusid pisikesed täppverevalumid,nüüdseks ka kadunud.Pöördusin jälle emosse seekord siis põlvega,tehti röntgen,mis korras.Soovitati konsulteerida reumatoloogiga ja lor arstiga.Vereanalüüsid korras olnud.
Sain nüüd 5 veebruariks reumatoloogile aja,ilma saatekirjata,kuna perearst on loobunud mind kuulamast ja utleb et olen terve pole mul häda midagi.Sooviks teie arvamust,kuhu eriarstile edasi pöörduda? Kas on õige pöörduda reumatoloogile? Mul on olnud mandlipõletik,eelmise aasta novembris 2017 märts oli ja 2015 oktoobris oli,sellepõhjal soovitati minna reumatoloogile.Olen murest murtud,rindkeres ka praegu valud,suriseb,hakkan juba ärevaks muutuma.Ette tänades.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Reumatoloog ja vajadusel teised spetsialistid on igati mõistlik valik. Ennekõike aga Teie rahulik läbivaatamine, hoolas küsitlemine vaevuste tekke aja, ägestavate-leevendavate tegurite selgitamine ja veel millegi märkamine, mida ise ei oskagi tähele panna. Järgneksid täpsustavad vereproovid: täisvereanalüüs, ALAT, CCP, RF, CK, Borrelia IgM ja IgG, TSH, ANA, SR, CRP jt. Piltdiagnostikat on juba tehtud, kuid abiks võib olla käte röntgenipilt.
Esialgu siis ibuprofen 400 mg 2-3 x päevas, kui magu kannatab, kui mitte, siis mao kaitseks nt. omeprazol käsimüügist.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Karpaalkanalisündroom?

Tere, dr. Veskimägi!

Kirjutan oma abikaasa nimel. Mehed, teadagi eriti abi otsima ei kipu. Kuid minu kaasa on vähemalt nõus ja tänulikki, et mina seda tema eest teen :)
Mure on suur, ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Vabandan hilisema vastamise pärast. Mulle tundub, et tegemist ei ole randmekanali sündroomiga. Sellele oleks just iseloomulik surinad-sipelgajooksutunne ja valu II-IV sõrmes, öine ärasuremistunne. ...

Loe edasi

Palun nõu

Tere,
Sooviksin Teie poolset arvamust.
Terviseprobleem algas peavaluga- pea valu oli suruv ja selline sähviv. Lõi ka silmakoopastesse väga terava valu. Tehtud on vereanalüüs mis oli korras. ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!
Kirjutate, et Teie terviseprobleem algas peavaluga, mille tõttu tehti Teile põhjalikud uuringud: vereanalüüs, borrelioosi test, peaaju kompuutertomograafia, neuroloogiline läbivaatus. Teie ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: