kardiostimulaator 22.09.20 / Perearst

Külastaja küsib:

Detsembris 2016 paigaldati kardiostimulaator seoses lll astme bradükardiaga.Seejärel olen 3 korda käinud korralises kontrollis,kõik korras,aparaat töötab normaalselt.
Septembri algul tekkisid öösiti imelikud tugevad südamelöögid aparaadi asukohas,mis olid nii kõvad,et kajasid peas, ärkasin üles.Kestsid ca pool tundi.See kordus paari öö järel ja kestis kauem,tund ja rohkem.
Nüüd on samasugune olukord tekkinud ka ärkveloleku ajal ja kestab vaheaegadega pikalt,täna pea kogu päeva.Varem ei ole sellist asja olnud,kolm aastat ei märganudki stimulaatori olemasolu.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Tõsise südamehaiguse tunnuseks on püsiv valu, rütmihäired, nõrkus, õhupuudus. Olete käinud kontrollis, on uuritud ja kõik on normi piires. See on väga hea. Moodsamad kardiostimulaatorid registreerivad oma töö, kui oleks olulisi häireid, siis kontrolliv arst oleks seda kindlasti märganud. Usun, et tegemist on mööduva või funktsionaalse häirega. See võib olla hirmutav tunne, kuid ei ole ohtlik. Saan soovitada, kui vaevus kordub, perearsti konsultatsiooni.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

keele limaskesta paksend- kas mingi haiguse sümptom

Tere! Minu keelele on tekkinud tume paksend. Kude on pehme, keele pinnast natuke kõrgem.Valulik ei ole. Hingamist, rääkimist, neelamist ei häiri, on lihtsalt tuntav kui liigne asi keele peal. Olen jälginud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan pöördumast, pilt haigusest on väga ilmekas. Pakun diagnoosi hüpoteesiks karvaskeele, ingl k hairy tongue. Nüüd oleks vaja reaalsel arstivastuvõtul kõike lähemalt küsitleda, vaadelda ...

Loe edasi

Keele all olev valulik punn

Tere! Avastasin 2päeva tagasi, et keele all on suurem muna, hakkasin muidugi koguaeg katsuma keelega seda ja nüüd see näeb välja nagu pildil, mis see olla võiks? Valus on ka, alguses nägi ta natuke teistsugune ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Üleeelmine küsimus oli umbes samast valdkonnast. Paistab olema aftoosne stomatiit, selle leevenduseks võib apteegist küsida tuimestavat ja desinfitseerivat geeli, nt Kamistad Gel. Allpool ...

Loe edasi

Madal kehatemperatuur.

Tere.
Mure järgmine. Alates eelmise nädala reedest on mul nohu ja järjest hullemaks läheb. Kasutan Sinubret tablette mis on alati aidanud aga seekord mitte. Mida olen veel tähele pannud, et kui end ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kui inimene on haige üle 4-5 päeva ja vaevused koduse raviga ei taha taanduda, siis see on põhjus arsti külastuseks. Perearst teostab läbivaatuse ja uuringud-analüüsid ja määrab ravi.
Loe edasi

Kurguprobleem

Tere
Mul on igapäevanlselt kurk punane ning hästi pisikesed valged täpid on ka näha ning tuleb veidi röga. Kurgulagi veidi kollakas. Pole kunagi suitsetaja olnud. Vahel on selline tunne, et raske ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan pöördumast. Olete teinud oma haigusest väga hea pildi. Kirjeldus ja pildil nähtav on omane taastuvale aftoossele stomatiidile, mõnel juhul võib see korduda pikema aja jooksul. Saan vaid ...

Loe edasi

Kiire pulss

Tere,
Muret teeb kiire pulss. See on kiire alates kolmanda lapse ootusest. Laps nüüd 9 kuune ja pulss endal ikka kiire. Manuses ka pilt. Istuvas asendis on tavaliselt 90- ja ülespoole. Iga väike ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Oleneb Teie piirkonnast korraldab perearst või südamearst südame ultraheliuuringu ehk ehhokardiograafia. Oluline on ka koormustest ! Kui ka need uuringud on tehtud, siis saab mõtelda edasi. ...

Loe edasi

Aegajalt tekkiv verevalum varvaste peal

Tere!
Lisasin ka manusega pildi vasakust jalast. Viimase nelja kuu jooksul on tekkinud sellised verevalumid mõlema jalal.Eelnevalt olnud paremal jalal kaks korda ja nüüd vasaku jala varvaste peal. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Jah, võib olla jalatsite survest. Ega ei ole olnud olukorda, kus peate käima nt kilomeetreid pehmel pinnasel või ka siserumis pehmetallaliste jaltsitega. Esmaabiks Lioton 1000 salv 3-4 x p. ...

Loe edasi

vahelöögid trennist taastumisel

Tere.olen 68a.m töötav pensionär 189cm kaal65-70kg.Töö on füüsiline,ajuti tundub ülejõu käivat.Tööl pean väga tihti kummardama ja raskusi tõstma,-prakt.päev otsa jalul,ajuti sirguajamisel pearinglus ja ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Paistab, et tegemist on niiöelda düsfunktsionaalsete ehk ohutute vahelöökidega. Südant on uuritud ja kõik paistab olema korras. Vaatan, et olete üsna kõhna, kas on kontrollitud ka kilpnäärme ...

Loe edasi

Muhk säärel

Jala parema sisekülje pool põlve all on juba nädal aega selline muhk, sinikas on ilmselt tekkinud selle katsumisest, sest alguses seda ei olnud. Muhk peale vajutades valulik ei ole, ainult alunisest äärest ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere!
Raske öelda, mis see täpselt on . Kasvaja nii ei avaldu. Pigem limapaunapõletij, bursiit. Mõistlik on perearsti külastus, ultraheliuuring ja saab alustada täpsema raviga.
Head tervist ...

Loe edasi

Sünnimärk

Jalasääre peal oli nahast natuke kõrgem sünnimärk ,paar nädalat tagasi tuli sünnimärgi ümber katsudes krobeline pind ,mis sügeleb. Kas võis olla ,et sünnimärk läks iseenesest katki?
Aitäh

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Sünnimärgi muutus, mis tekib "iseenesest" vajab lähemat uurimist. Kas vastava kogemusega perearst või nahaarst.
Head tervist soovides
Madis Veskimägi

Loe edasi

Käevalu

Tere!

Olen paar aastat hädas olnud käevaluga. Valu põhjustab igasugune väiksem käeline tegevus. Valu algab parema käelaba pealt ja kiirgab kuni õlani. Valu tekkides läheb käelaba pealt paiste ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kirjeldus on omane randmekanali sündroomile. Seda saab täpsustada hoolsa läbivaatuse ja testidega, uuringgga elektroneuromüograafia. Välistada tuleks traumamuutused, reumatoidartriit, kilpnäärme ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: